Kezdőoldal » Utazás » Európa » A gyerekek hogy bírják majd a...

A gyerekek hogy bírják majd a külföldi életet? Több lent?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy jövőre költözünk No-ba. Van két gyerkőcünk egy négy és egy öt éves. Tartok attól, hogy nehéz lesz nekik. A nyelvet nem tudják csak amit én tanítgattam nekik. Enni,inni,köszönés,számolgatás. De kiszakítjuk a megszokott életükból ovi, mama se jön mindig. Szóval szerintetek hogy viselik majd?

2014. dec. 26. 07:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobban, mint ti, pár hónap alatt teljesen otthonosan fogják magukat érezni, kivéve, ha látak rajtatok, hogy "baj van", azaz ti idegeskedtek. Gondolom, oviba ott is járatjátok öket - ez nagyon fontos, a mama nélkül meg nagyon sok gyerek megvan gond nélkül.

A nyelvet csak akor tanítsd, ha te tényleg jól tudod, mert ha rosszul tanulnak meg dolgokat, utána sokkal nehezebb lesz nekik kijavítani.

Amit feltétlen meg kell tanítani azonban, ha ott öesztek, ak a nevük, lakcímük meg a telefonszámotok.

2014. dec. 26. 07:52
 2/10 anonim válasza:
100%
Ne aggódj. Meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar beilleszkedek majd.
2014. dec. 26. 07:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de azért én aggódok még.
2014. dec. 26. 08:09
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Mindenki a gyerekek miatt aggodik de teljesen folosleges. Minel kisebbek annal jobb. Az enyemek nagyobban voltak amikor kulfoldre koltoztunk, a suliban a kozepebe csoppentek es nagyon jol helyt alltak ugyanugy, ahogy a kornyekunkon az osszes magyar gyerek.

A nyugati orszagokban nem ritka az, hogy odacsoppen egy nyelvet nem beszelo gyerek, pontosan tudjak mit kell vele csinalni, hogyan kell fejleszteni. Nem Magyarorszag magyar pedagogusokkal, akik ritkan talalkoznak ilyen gyerekkel es semmi segitseguk, tapasztalatuk, tankonyvuk nincs a kulon fejlesztesre!

Az en gyerekeim iskolajaban is van tobb kulfoldi, akikkel ingyenes kulonorakon foglalkoznak a suliban.

2014. dec. 26. 08:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm szépen.
2014. dec. 26. 09:04
 6/10 anonim válasza:
100%

Szerintem nyugodj meg, a gyerkőcök még picik, simán alkalmazkodnak.

Ha nagyobbak lennének én akkor aggódnék értük, volt egy ismerősöm, akik gimiben költöztek ki, elsőnek nagyon utálta, de később ő is beleszokott, már mindent ki tud fejezni angolul, barátai is vannak, teljesen jól érzi magát :)

2014. dec. 26. 09:36
 7/10 anonim válasza:
100%

Én most nagyon hálás lennék a szüleimnek, ha ilyen idősen kivittek volna. Szerintem könnyebben lehet nyelvet tanulni külföldön.

Biztosan megfogják szokni. :)

2014. dec. 26. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajuk nem lesz, imádni fogják. Elképesztő rövid idő alatt beilleszkednek majd, és a nyelvet is villám-sebességgel megtanulják, szóval ezen ne aggódj.
2014. dec. 26. 10:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm hátha nekik jobb lesz.
2014. dec. 26. 13:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Ilyen fiatalon semmi hatással nem lesz rájuk!Rokonom is ugy koltozott nemrég gyerekekkel Magyarországra, hogy gyakorlatilag a 6 és 12 éves gyerekei egy szit se tudnak.A gyerekek hamar megszoknak mindent pláne ha ilyen kicsik.Inkább az a kérdés, hogy ti mint szulok mennyire tudtok nekik menedéket, otthont adni.Egyébként én is amikor Magyarországra jottem alig beszéltem a nyelvet és már szinte otthonosan mozgok itt.
2014. dec. 27. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!