Kezdőoldal » Utazás » Európa » Budapest vs Bukarest?

Budapest vs Bukarest?

Figyelt kérdés
Szerintettek melyik város a szebb és miért? Most ne azt nézzétek hogy magyarok vagyunk és csak magyar város jöhet szóba úgy álljatok légyszi mintha turisták lennétek mind a két városban.

2014. dec. 2. 20:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Budapest sokszor végez előkelő helyen az ilyen listákon, Bukarestre ez nem jellemző.
2014. dec. 2. 21:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bar mindket varosban vannak erdekessegek, azert Budapest egyertlemuen szebb.
2014. dec. 2. 21:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Budapest sokkal szebb.
2014. dec. 3. 05:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen szerintem is :) de a ti válaszotok érdekel :D meg az is hogy ki szerint szebb bukarst és miért szebb mint a fővárosunk
2014. dec. 3. 17:32
 5/11 anonim ***** válasza:
47%
Főváros Magyarországon szebb, vidéki nagyvárosok Romániában szebbek általában. (Brassó, Temesvár, Kolozsvár nagyon szép, gazdag városok)
2014. dec. 3. 17:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
En 12 evet laktam Bukarestben. Erdekes, elheto varos, de nem egy turistalatvanyossag. Sajnos Ceausescu "varosfejlesztese" (meg a foldrengesek, bombazasok) hazavagtak, pedig valamikor szep volt.
2014. dec. 3. 20:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkét helyen sokat voltam, bár Bukarestben laktam is.Budapest határozottan szebb város.
2014. dec. 20. 12:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen Budapest!

Elég csak az elhelyezkedésére gondolni: Európa második legnagyobb folyója osztja két részre; Buda dimbes-dombos, Pest szinte tökéletes síkság, tehát igencsak változatos.

A másik ok: Budapest az Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa volt Bécs mellett, így érthető módon állandóan rivalizált az osztrák vetélytárssal. Ennek köszönhetően alakult ki a mai Budapest városképe: az Andrássy út, a Nagykörút, a Duna-hidak túlnyomó része, az Országház, stb. Valamint az is besegített a magyar fővárosnak, hogy Magyarország mindig is fejlettebb volt, mint Románia, így több jutott a városfejlesztésekre.

Nekem egyébként az a kedvencem a magyar fővárosban, hogy lenyűgöző kilátópontok vannak. Nemcsak a Gellért-hegyre és a Várhegyre gondolok, hanem az eldugottabb, kevéssé ismert helyekre is (pl. Hármashatár-hegy, Thomán István utcai buszforduló), ahonnan páratlan panoráma tárulhat az emberek szeme elé. :)

2014. dec. 25. 19:46
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

Budapest! :)

A fekvése,építészete mind nagyon szépek.

Bukarestben ezek pont fordítva vannak.

De azért egyszer meg kell azt is nézni.

2014. dec. 26. 14:09
 10/11 anonim válasza:
12%
Bucuresti-nél csak Moszkva szebb főváros Kelet-Közép Európában. És egész Romániában a legszebb. Sokkal inkább Bucuresti, mint Cluj-Napoca, Timisoara vagy Oradea (szépségben magasan veri őket Iasi, Constanta és Craiova), esetleg Debretin és Budapesta.
2019. júl. 29. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!