Beszélsz norvégul? Mert a nyelv nélkül kb 0 százalék az esélyed.
2014. aug. 26. 12:44
2/11 anonim válasza:
Ráadásul ha ennyire nem jártál még utána, illetve ha angolul sem tudsz utánanézni a dolgoknak, akkor az önállóságod 0, nem éri meg kimenned. Ha a norvég nyelvet nem beszéled, akkor alapvető, hogy angolul minimum felsőfok feletti szinten kommunikálsz, ez megvan egyáltalán?
2014. aug. 26. 13:09
3/11 A kérdező kommentje:
angolul jól tudok. kb felső középszint. norvégot most kezdem. utánanéztem, de lehetőleg a legtöbb helyről próbálok tájékozódni
2014. aug. 26. 13:16
4/11 anonim válasza:
Vigyél magaddal kb 1,5-2 millió forintot. Sehol sem lehet könnyen bérelni albérletet. Még egy közepes méretű lakás bérlése is 400.000 ft körül van, úgyhogy nem gondolkoznék abban, hogy egy egész házat kibéreljek, mert annyit nem fogsz keresni sem egy hónapban, hogy ki tudd fizetni.
Egyáltalán nem könnyű munkát találni. Még a legrosszabb munkákat sem könnyű megkapni.
2014. aug. 26. 13:24
5/11 anonim válasza:
Biztos hogy Norvégiába akarsz menni? EU-ban ott a legmagasabbak az árak, a megélhetés, az albérlet.
Hiába ott a legtöbb a fizetés az EU-ban (vagy Luxemburgban a legtöbb), az árak is ugyanúgy magasak.
2014. aug. 26. 15:25
6/11 anonim válasza:
igen. az az orszag pont neke valo. esos, hideg es kicsi a nepsurusege. az arakkal tisztaban vagyok. de en azert megis megprobalnam. azt hittem kb olyan hamar lehet munkat talalni mint pl angliaban
2014. aug. 26. 15:33
7/11 anonim válasza:
ja. kerdezo voltam. csak lusta voltam visszavaltani
2014. aug. 26. 15:46
8/11 anonim válasza:
Szerintem akkor érdemes lenne megpróbálnod. Angliát messziről veri Norvégia gazdaságilag, sőt az Eu-s országokat is.
Egyébként szerintem olyan 1,5 millióra mindenképpen szükséged van, de ezzel max két hónapig húzod ki, vagy addig sem, ha nem találsz munkát.
2014. aug. 26. 17:31
9/11 anonim válasza:
akkor szerintem suli után fogok gyűjteni pénzt angliában. nem tudod, hogy Tromso környékén is ugyanannyi meló van mint pl Osloban?
2014. aug. 26. 18:40
10/11 anonim válasza:
Nézz meg az állásajánlatokat az interneten. De inkább Angliát ajánlanám a nyelv miatt is, mert könnyebb megtanulni, és hasonló az időjárás is. Vagy ott van Írország, ott is az angol nyelv az egyik hivatalos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!