Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mire számítsak? Tutajozás a...

Mire számítsak? Tutajozás a Dunajecen?

Figyelt kérdés
2014. aug. 18. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
vizes leszel
2014. aug. 18. 17:43
 2/6 anonim válasza:

Már voltam többször is, mi a szlovák oldalról indultunk, szlovák tutajosokkal. De ha jól tudom, lengyelek is szerveznek hasonló túrákat.

A tutajok fából vannak, több hosszúkás dobozszerű elemet kötnek össze egymás mellé, és keresztbe deszkákat raknak rá padok gyanánt, amire az utasok ülnek. Olyan 5-6 sorban ül 5-6 ember soronként (vagy ha kisebb egy csoport, akkor nyilván kevesebben.) Egy-egy ember áll elöl és hátul, akik hosszú botokkal hajtják illetve irányítják a járművet. Közben mesélnek a két part és a folyó nevezetességeiről, ami mellett elhalad a tutaj. Segítenek a be- és kiszállásnál, néhány esetlegesen a szélén felfröccsenő cseppen kívül nem nagyon lesz vizes az ember. A folyó kanyarog, több helyen sziklafal/hegyoldal határolja (főként a lengyel oldalról), jól néz ki, érdemes fotózni. Néhol kicsit erősebb a sodrás, de nincsenek vészesen nagy hullámok, nem vadvízi evezésre kell számítani, mentőmellény nem kell. Arra, hogy mennyi ideig tartott az út, nem emlékszem, talán egy óra körül lehetett.

2014. aug. 18. 17:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. aug. 18. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Hacsak nincs éppen felhőszakadás, mint 10-én volt

[link]

akkor nyomd be a Google képkeresőbe, hogy Dunajec, és olyan.

2014. aug. 21. 11:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Tegnap megvolt a kirándulás. Jó időben, és kellemesen telt. Nagyon tetszett.
2014. aug. 21. 19:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Reménykedj hogy nem fulladsz a vízbe amikor be fogsz esni..
2014. aug. 22. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!