Mire számítsak? Tutajozás a Dunajecen?
Már voltam többször is, mi a szlovák oldalról indultunk, szlovák tutajosokkal. De ha jól tudom, lengyelek is szerveznek hasonló túrákat.
A tutajok fából vannak, több hosszúkás dobozszerű elemet kötnek össze egymás mellé, és keresztbe deszkákat raknak rá padok gyanánt, amire az utasok ülnek. Olyan 5-6 sorban ül 5-6 ember soronként (vagy ha kisebb egy csoport, akkor nyilván kevesebben.) Egy-egy ember áll elöl és hátul, akik hosszú botokkal hajtják illetve irányítják a járművet. Közben mesélnek a két part és a folyó nevezetességeiről, ami mellett elhalad a tutaj. Segítenek a be- és kiszállásnál, néhány esetlegesen a szélén felfröccsenő cseppen kívül nem nagyon lesz vizes az ember. A folyó kanyarog, több helyen sziklafal/hegyoldal határolja (főként a lengyel oldalról), jól néz ki, érdemes fotózni. Néhol kicsit erősebb a sodrás, de nincsenek vészesen nagy hullámok, nem vadvízi evezésre kell számítani, mentőmellény nem kell. Arra, hogy mennyi ideig tartott az út, nem emlékszem, talán egy óra körül lehetett.
Hacsak nincs éppen felhőszakadás, mint 10-én volt
akkor nyomd be a Google képkeresőbe, hogy Dunajec, és olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!