Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nem volt pénzem, megbüntetett...

Cibeles kérdése:

Nem volt pénzem, megbüntetett a MÁV. Jogosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Olyan gondom van, hogy vasárnap hajnalban elhagytam a pénztárcámat Budapesten, benne minden iratommal, pénzemmel. Másnap haza kellett mennem Egerbe, de mivel nem volt pénz nálam, és vasárnap is volt, nem tudtam vásárolni. A 13 órási vonatra nem engedett fel a kaller (ez még hagyján, de amilyen stílusban beszélt velem, na az megérne egy panaszlevelet), a 15 órásival viszont haza tudtam menni. Előtte ugyanis bementem a kapitányságra, és mondtam, hogy segítsenek. Ott a barátságos ügyeletes beszélt a kallerrel, ő felengedett ugyan a vonatra, viszont kiszabta rám a büntetést is, ami 10 ezer forint volt így összesen.

Kérdésem: ez jogos büntetés? Hangsúlyozom, nem volt semmi pénzem, se papírom, s mivel vasárnap volt még a bankba sem tudtam bemenni, hogy valahogy levegyek kp-t a számlámról. Hozzáteszem, a kapitány azt mondta, már a 13 órási vonatra kötelessége lett volna felengednie az arrogáns kallernek, lakcímre ugyanis minden esetben haza kell vinni az utast. Ő azonban nem engedett fel, még úgy sem, hogy mondtam neki, a büntetést is kifizetem.

Két kérdésem van tehát: a büntetés jogos? Illetve, van-e ez esetben helye a panaszomnak a 13 órási kallerrel és annak a kiábrándító viselkedésével szemben?

(ui: két éve már jártam hasonlóképpen, akkor felültem a vonatra a rendőrségi papírral, és gond nélkül hazaengedtek, semmit nem kellett fizetnem...)

2014. júl. 21. 18:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Volt már hogy nem volt nálam elég pénz, irat meg otthon maradt. Nos nyilván nem rohantam a rendőrségre és nem próbáltam meg jegy nélkül sem utazni sehol, hanem elindultam haza gyalog, stoppolva. 1 óra séta után fel is vettek és hazajutottam. De olyan is volt hogy külföldön fogyott el a pénzem, és kéregettem mindenkitől hogy összejöjjön egy jegyre való. Az is sikerrel járt.
2014. júl. 21. 22:49
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 13 órási jegyvizsgáló azért nem engedett föl, mert hiába mondod, hogy befizeted a büntetést, még a lakcímedet sem tudod igazolni neki, így a büntetés behajtása is kérdéses. Magyarul a dolgát tette.

A 15 órási kalauz nem azért engedett fel, mert a rendőr hű, de megmondta neki, hogy el kell téged vinni haza, hanem azért mert a rendőr hitelt érdemlően megadta a címedet, amire már mehet a büntetés és be lehet hajtani! (Ilyen módon ugyanaz a második eset, mintha felszállsz jegy nélkül, van nálad személyi és megbüntetnek.)

2014. júl. 22. 16:41
 23/24 anonim ***** válasza:

Olvasd már vissza, hogy hogy hangzik! "Nem volt pénzem, megbüntetett a MÁV. Jogosan?"

Nézzünk egy példát.

Különben ezzel a logikával ha mondjuk Záhonyból ki szeretnél ruccanni Siófokra, akkor Záhonyban fölteszed a pléhpofát és mondod a kalauznak, hogy Siófokon laksz ám, de irtó gáz van, ellopták a tárcád. Erre a kalauz ugye köteles fölengedni, mi több elvinni, max megbüntet, de olyan siófoki címet diktálsz be, amilyet jólesik. Visszaútnál pedig azt mondod, hogy Záhonyban laksz és eljátszod szépen visszafele.

Míg másoknak ez a kiruccanás teljes áron elég súlyos ezrekbe kerülne...

2014. júl. 22. 19:15
 24/24 anonim válasza:
Szerintem jogosan buntetett meg
szept. 21. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!