Nem volt pénzem, megbüntetett a MÁV. Jogosan?
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy vasárnap hajnalban elhagytam a pénztárcámat Budapesten, benne minden iratommal, pénzemmel. Másnap haza kellett mennem Egerbe, de mivel nem volt pénz nálam, és vasárnap is volt, nem tudtam vásárolni. A 13 órási vonatra nem engedett fel a kaller (ez még hagyján, de amilyen stílusban beszélt velem, na az megérne egy panaszlevelet), a 15 órásival viszont haza tudtam menni. Előtte ugyanis bementem a kapitányságra, és mondtam, hogy segítsenek. Ott a barátságos ügyeletes beszélt a kallerrel, ő felengedett ugyan a vonatra, viszont kiszabta rám a büntetést is, ami 10 ezer forint volt így összesen.
Kérdésem: ez jogos büntetés? Hangsúlyozom, nem volt semmi pénzem, se papírom, s mivel vasárnap volt még a bankba sem tudtam bemenni, hogy valahogy levegyek kp-t a számlámról. Hozzáteszem, a kapitány azt mondta, már a 13 órási vonatra kötelessége lett volna felengednie az arrogáns kallernek, lakcímre ugyanis minden esetben haza kell vinni az utast. Ő azonban nem engedett fel, még úgy sem, hogy mondtam neki, a büntetést is kifizetem.
Két kérdésem van tehát: a büntetés jogos? Illetve, van-e ez esetben helye a panaszomnak a 13 órási kallerrel és annak a kiábrándító viselkedésével szemben?
(ui: két éve már jártam hasonlóképpen, akkor felültem a vonatra a rendőrségi papírral, és gond nélkül hazaengedtek, semmit nem kellett fizetnem...)
"Számon kértem rajtuk a kaller arrogáns viselkedését, kioktató stílusát. Nem ennek ellenkezője lenne a normális? Hm? "
Tehat a szemet kalauz kioktatta a jegy nelkul felszallni akaro utast. Hat ez borzaszto!!!! Kirugni azonnal! Ahelyett, hogy rogton az elso osztalyra ultette volna es meg a kocsit is kiurittette volna neki! A hulye, hogy a munkajat akarta vegezni!
"Illetve, számon kértem még rajtuk, hogy a 13 órásira nem engedtek fel, annak ellenére, hogy tudtam volna magam igazolni a büntetőcédula kiállításához."
Nem sikerul felfogni, hogy ez senkit nem erdekel? Menj mar be egy T-mobil boltba es kerj egy telefont, mondvan "nem fizetem most ki, majd kifizetem a buntetest"
"Egyébként pedig: pontosan ezért van itt ez a világ, meg ez az ország, mert az alapelv: biztos csöves, biztos tolvaj. Gratulálok."
Vagy azert, mert ennyi esszel rendelkeznek az emberek, mint te....
Nem érted. A 13 órásira is ki akartam fizetni a büntetést. Mondtam többször a kallernek, mégsem engedett fel. Kifizettem volna a büntetést.
A 15 órásira felengedtek. Miért vajon?
Pont előttem a rendőrrel beszélt telefonon. Itt mondta el neki a rendőr, amit.
Én nem vagyok szerencsére jártas az ilyenekben, de azt sejtem, hogy azért a rendőrségi papír az rendőrségi papír, és a kaller felett áll. Vasárnap volt, esélyesem sem volt mást csinálni. Ja, de: aludhattam volna a Keletiben, és másnap tudok menni a bankba - ahol szintén nem tudok irat nélkül pénzt levenni.
Nem tudom, tényleg ez lenne az elfogadott elv? Inkább dögöljön meg az ember, csak fizesse ki a szaros 2500 forintukat?
Basszák meg, akkor.
"A kérdés, mit tudtam még volna tenni vasárnap pénz, irat nélkül?"
Felhivsz egy rokont/ismerost hogy menjen erted.
Bemesz az aldozatsegitobe -aminek a cimet elmondjak neked a rendorsegen- es ok adnak neked kolcsont a hazautra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!