Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldi magyarok. Haza...

Külföldi magyarok. Haza akartok majd költözni valamikor Magyarországra?

Figyelt kérdés

Külföldi magyarok.Haza akartok majd költözni valamikor Magyarországra?

Melyik külföldi országban éltek?

Van honvágyatok? Mennyi időt akartok külföldön tölteni?

2014. júl. 18. 08:14
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Mi az ami miatt végleg kint akartok maradni?

Jó nyílván anyagiak,de ezek kívül?

Stabilabb munkahelyek vannak kint?

Másabb a mentalitás? Jobban lehet felfele jutni a ranglétrán?

És mi az ami miatt "elegetek lett" Magyarországból? Ha van ilyen egyáltalán.

2014. júl. 18. 17:32
 12/30 anonim válasza:
88%
Sztm örökké maradok,max látogatóban pár napra hazajönni.Márha hazának lehet nevezni,egy olyan országot,ami ellehetlenített és fölöslegesen tanultam 16évet.Köszönöm,nem kérek belőle többet!
2014. júl. 18. 18:38
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
A legnagyobb kulonbseg, a mentalitas. Amikor bemesz a boltba, ami tomve van, az elado mar tobbszaz vasarlon tul van es ennek ellenere rad mosolyog, kedves, jo napot kivan, megkerdezi, hogy mindent sikerult e megtalalnod, megkoszoni a penzt es elkoszon toled. Ez a mai napig akkora elmeny, mint a kisgyereknek a vidampark. Vagy amikor a buszsofor koszon, felugrik a vezeto ulesbol, hogy segitsen az idos nonek felszallni -vagy a fiatalnak a borondot feltenni- es nem indul el, amig mindenki le nem ult. Az utcan nem latni buvalbaxott pofakat, mindenki mosolyog, pedig itt sincs kolbaszbol a kerites. A gyerek nem rettegve megy az iskolaba, hanem orommel, mert olyanok a pedagogusok, plusz agyonterhelve sincsenek. Ilyen aprosagok....
2014. júl. 18. 18:47
 14/30 anonim válasza:
88%
alapvetően a hozzáállás a dolgokhoz,mondhatjuk igen,hogy mentalitás javarészt.S,nem azért mert jobban keresnek.Egyszerűen ez a természetes,nem véletlenül áll jobban minden nyugat európai ország.Mi meg csak hátbaszúrjuk,átvágjuk a másikat.Ami a legszomorúbb,hogy a magyarok ásnak egymásnak csak alá.Inkább ez az indok,mint hogy mennyit lehet keresni.Aki csak kalandvágyból vágneki,az úgyis visszajön magyarra elveri a fizetését,majd mikor megéhezik,vissza megy ,és dolgozik pár hónapot....az már másik véglet.
2014. júl. 18. 18:53
 15/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem az anyagiak jatszak a foszerepet. Egyszeruen elhetobb az orszag, az egeszsegugy fenyevekkel jobb, jobbak az iskolak, a hivatalok.

Szamomra meg szamit a szakmai karrier is, amit itt csinalhatok, az a vilagon sehol mashol nem csinalhatom, Magyarorszagon meg plane nem.

2014. júl. 18. 19:38
 16/30 anonim ***** válasza:
94%
Ja, az egeszsegugy. A haziorvosnal az aszisztens nincs jelen a vizsgalaton. Mar a rendelobe is az orvos maga hiv be, aki -ha meg nem talalkozott a beteggel- bemutatkozik, kezet nyujt. Meghallgat, megvizsgal, elmondja, mi a problema. Volt "szerencsem" egy csomot talalni a mellemben, ezert sebeszeti vizsgalatot kert. Felhivta a korhazat, leszervezte az ultrahangot, a mammografiat, a sebeszeti ellenorzest- mindet azonos napra, hogy ne kelljen varni, szaladgalni. A korhazban az elso alkalommal oda kenyszerulo beteget kulon nover fogadja - szinten bemutatkozik, kezet nyujt, mint mindenki....-, aki elso korben elmond mindent, amit az alap vizsgalatrol tudni kell. Mi tortenik, hogy tortenik es miert. Nem mint "otthon", hogy " XY ide alljon, azt csinalja, mehet". Az idopontokat betartjak, a varakozas kozben kiszolgalhatod magad a varoban levo ingyenes kaveautomatabol.... Nem nez hulyenek, ha felsz, ha olyat kerdezel, ami nekik egyertelmu. Egyszeruen felfoghatatlan, hogy mekkora a kulonbseg....
2014. júl. 18. 19:54
 17/30 anonim ***** válasza:
88%

Franciaország, több mint 2 éve. 18 voltam amikor kijöttem, rögtön érettségi után. Honvágy az nem volt/nincs, de egy kis átállási-idő/kapcsolatkiépítés természetesen volt az elején. Már egy jóideje itt érzem magam otthon, Magyarországra nyaralni megyek (család-pihenés, barátok-buli, stb). Természetesen azért hungarikumokkal térek vissza, erős pista és társai, vagy egy-egy magyar nyelvű könyv, amit jól esik néha itt elővenni.

Itt tervezek maradni, habár nem Párizsban, hanem majd a későbbiekben vidéken. Itt van új családom (élettársam), a szüleimmel pedig skype-on vagy mobilon beszélek napi szinten (vezetékes ingyenesen hívható), illetve 3-4-5, max 6 havonta személyesen is találkozunk, vagy én megyek, vagy ők jönnek. (Apa Budapesten, Anya Írországban !)

Én is a mentalitást mondanám és az élhetőséget, amit nem feltétlen anyagi értelemben értek, hanem inkább a mindennapi élet kisebb nagyobb különbségeit nézve, amit nehéz elmagyarázni, mert tapasztalni kell.

Nekem nem volt elegem Magyarországból, sőt, kifejezetten szeretem, de nem ott élni. Mikor ott éltem úgy éreztem, valami el van rontva, valami nem az igazi. Talán ezért mennek el annyian, ugyanakkor mindenkit más hajt. Szomorú, mert jó kis ország, többségében jó emberekkel.

Voilà :)

2014. júl. 18. 23:54
 18/30 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen sok a Magyar aki nem Magyar?
2014. júl. 28. 21:49
 19/30 anonim ***** válasza:
90%

Angliában élek már két éve. Nem tervezek visszaköltözni Magyarországra. Korábban egy kisvárosban éltem, ahol munkalehetőség szinte semmi. Így alapból nem maradtam volna ott sokáig. Közelsége miatt Maradt volna Pest, ami ahhoz mégsem lett volna elég közel, hogy minden hétvégén hazalátogassak, tehát akkor is havonta-kéthavonta találkoztam volna a családdal. Jelenleg évente járok haza. Persze sokat számít az a pár alkalom is, de a szülők hiányát így is, úgy is meg kellett volna szoknom.

Itt kint rátaláltam a páromra, o nem magyar. Összeházasodtunk és boldogan élünk. Őt a bőrszíne és vallása miatt nem fogadnák olyan szívesen a magyarok.

Az ok amiért kijöttem, hogy tanuljak. Jövőre tudom elkezdeni az egyetemet. Bár a tandíj magas, de több lehetőség van és maga a rendszer is diákbarát, így nem kell belerokkannunk.

2014. júl. 29. 15:23
 20/30 Kliszta ***** válasza:
100%

Lassan 2 eve elek Nottinghamben. Nincs honvagyam, nem is volt, egyedul a sajat hazunk, kertunk hianyzik. Az elso ev nehez volt, mert parom a kutyaval, macskakkal otthon volt meg, de miota ok is itt vannak minden oke.

A magyar mentalitasbol mar reg elegem volt, mikor meg nem is terveztem, hogy kulfoldon fogok elni.

Tervbe van esetleg a koltozes, de nem Magyarorszagra, hanem talan Hollandiaba.

Magyarorszagra talan nyugdijaskoromba mennek vissza, de csakis azert, mert ott haz, meg a kert. De mire azt megelem, lehet meg ezt is meggondolom.

2014. aug. 31. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!