Angliában melyik a legolcsobb város lakhatásra?
Jó magam is vidéki városban élek, Wiltshire megyében. Itt olcsó az élet, legalábbis Londonhoz képest. Munka is mindig akad, így nem igaz, hogy az a város ami olcsó ott nincs meló.
Bár tény, hogy angol tudást itt jobban elvárják mint Londonban. Vidéken azért jobb, mert nincs telítve a sok illegális és legális bevándorlókkal. Könnyebben, lazábban tudsz élni.
De ha nem dolgozol, és szűkösen akarsz élni akkor is kell havi 500-700 font.
Írtad, hogy iskolába járnál, viszont nem írtad a korodat. Ugyanis Angliában csak 19 éves korodig ingyenes az iskola, bármit is tanulsz. Ha betöltötted a 19 évedet, onnantól már fizetni kell, és mindegy ,hogy 1 vagy 2 éved van még az érettségihez vagy szakmához. Ha 19 elmúltál fizess. Nem olcsó. A fiam utolsó érettségi évére 1200 font évi díjat és 40 font vizsgadíjat kellett fizetnünk (évente 2 vizsgaidő volt)
Lehet persze támogatásokat kérni, de ha te egyedül élsz kint, és nincs gyámod, akkor nehéz lesz..
Ha csak iskolába akarsz járni, akkor érdemes
vagy rokonhoz kiköltözni, vagy még otthon keresni olyan lehetőségeket amit az iskolád intéz külföldi tanuláshoz.
#15-ös: nagyon ügyes vagy :)
én 100 éve gyűjtök saját lakásra itt Pesten, most lett meg az a pénz, amivel megtehetném, de rájöttem, hogy talán már nem is akarok ebben az országban élni.
Még nem voltam sosem Londonban, de szeretem a nyelvet, a kultúrát, az időjárást, mindent :)
Nekem az a bajom, hogy - bár én is informatikával foglalkozom - szociológus vagyok. Nem hinném, hogy találnék kint szakmámba vágó állást, bár ki tudja... Mindenesetre neked gratulálok, tényleg ügyes vagy :)
17-es vagyok
mindenféle munka akad. Vendéglátásban bőven keresnek ember, nemrég láttam, hogy kávézóba is keresnek felszolgálót. Eladót is keresnek. Operatori munkák is vannak. Összeszerelés, forrasztás, meos melók.. Akad munka, csak keresgélni kell egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!