Egyre több ember miért költözik ki Angliába?
Igaz, hogy itthon sem a legfényesebb a helyzet és az átlag fizetésből is nehéz kijönni egy hónapra (110-120 eFt)
De kint miért jobb?
Többségük keres havi 1000-1200 fontot? De ez elmegy a tömegszállás egyik szobájára, alacsonyabb minőségű ételre, tömegközlekedésre és kb ennyi, nem? Ahogy néztem az árakat interneten.
Ez az élet miért jobb, mint itthon? Nyomorogni itthon is lehet nem kell ezért kiköltözni. Ha tévedek akkor szólj :)
Nincs rosszindulatúság a kérdésemben, csak kíváncsiság.
Nagyon sokan vannak kint évek óta úgy, hogy még szinte semmit sem tudtak félre tenni.
Itthon persze mindenki úgy tudja, hogy többszörös milliomos már, csak titkolják.
(Természetesen vannak komoly egzisztenciával rendelkezők is.)
De miért jobb kint élni? Ezt eltudnád mondani nekem?
Jobb életszínvonal, több lehetőség, normálisabb emberek?
"Jobb életszínvonal, több lehetőség, normálisabb emberek?"
Igen, életszínvonal ég és föld. Több lehetőség, igen, messzemenőkig több lehetőségem van a fejlődésre. Vállalkozóbarát adórendszer. Az emberek olyanok amilyenek, itt is vannak bunkók, ez nem ország függő. Az meg hogy nyomorognak itt az emberek, nem tudod honnan veszed valóban, nyílván aki minimálbérből akar 2 szobás lakást London belvárosában, az nem fog összejönni nyílván. Reális célokkal érkezve azonban nagyon szépen lehet itt élni.
Alacsony minőségű étel? Te miről beszélsz ember? Otthon mit kapsz? Minőséget? Nem! Itt a legtöbb nagy áruházlánc saját márkás terméke ehető, ellenben az otthoniakkal. Amúgy meg, még ha minimálbért keresel, akkor sem vagy rászorulva a "sz*r" kajára, mert fizetésekhez viszonyítva az élelmiszerek egyáltalán nem drágák. Én most índítottam a vállalkozásomat, nagyon jók a feltételek, nem úgy mint otthon.
"alacsonyabb minőségű ételre"
ezen hangosan felröhögtem
Van igazság abban ahogy a kérdező látja. Én 3 éve élek kint és rengetegen vannak akik bizony 1000-1200 fontokat keresnek, ebből itt nem futja lakásra, nem futja jó minőségű élelmiszerre, meg szórakozásra.
A dologban egyébként az a nem mindegy hogy ki honnan és milyen körülmények közül jött. Mert nem lehet összehasonlítani egy ózdi munkanélkülit, akinek a londoni gettó is előrelépés és a tömegszállás is megfelelő, itt neki minden rózsaszín lesz és pl egy soproni vendéglátóst, aki Ausztriába ingázik 20km-re, otthon lakik és keres havi 1500 eu nettót. Neki London biztos hogy nem lesz sem rózsaszín, sem élete álma. Nem véletlen hogy a nyugati határszélről alig-alig vannak kint, a legtöbb kiköltözött az Kelet-MO-ról jött.
És valóban, aki azt mondja hogy 8-an osztozni egy olyan lakáson ami közelében nincs a magyar otthonoknak (az angol lakások minőségéről külön regényt lehetne írni) az az életminőség jobb mint otthon az nem tudom mi szerint osztályoz.
Bár van aki szerint már az a puszta tény is csodálatra méltó hogy "hűű dobjunk egy hátast, mi Londonban élünk", holott csak Európában van egy rakás másik hely ami élhetőség szempontjából simán verné Londont.
Akár a bevétel-kiadás oldalt, akár olyan szubjektív dolgokat mint az időjárás, tömegnyomor, bűnözés nézünk.
Persze van aki kijön és rögtön több ezer fontokat keres egy jó szakmával, kitűnő nyelvtudással, bár a kivándorolt magyaroknak ez elenyésző része.
*"és rengetegen vannak akik bizony 1000-1200 fontokat keresnek, ebből itt nem futja lakásra, nem futja jó minőségű élelmiszerre, meg szórakozásra."
Londonról beszélek, mivel ide jön a magyarok jelentős része. Vidéken tudom hogy más a helyzet.
1. Nagy százalékban valóban 1000-1200-ból élnek a kiérkező magyarok. Azonban akinek a nyelvtudása, szakmája engedi, az továbblép. Vagy szakmájában helyezkedik el, vagy vállalkozik.
2. Aki igénytelen, az nem lép tovább, mert jó neki a tömegszállás is, de az ilyenek otthon sem viszik semmire, tehát inkább itt lesznek senkik, mint otthon.
3. A kiérkezők egy része azonban a nyelvtudása és végzettsége miatt el tud helyezkedni a szakmájában, ők viszont fényévekkel jobban, nyugodtabban élhetnek, mint Magyarországon.
Nem mellesleg, különbséget kell tenni emberek között, mindenkinek más a célja az itt léttel. Valaki csak fél-1 évre jön, valaki karrierjében akar előrelépni, valaki egyéb okból. Ahány ember, annyi történet.
Köszönöm a sok választ, bár eléggé különbözőek.
Egyelőre semmi konkrét terv nincs, mert én szeretek magyar emberként magyar földön élni. Csak a magyar kormányt, a magyar jelenlegi kormányzást és a folyamatosan bővülő kisebbséget nem szeretem, akik lopnak, csalnak, hazudnak és ezt az állam még támogatja is az adófizetők pénzéből.
Én most májusban fogom megszerezni a logisztikai végzettségem, 16 éves korom óta dolgozom és 2 éve dolgozom szakmán belül, és jelenleg középhaladó szinten vagyok angolból.
Párom most fog diplomázni anglisztika szakon, ő szinte folyékonyan beszéli a nyelvet és korrepetál ismerősöket.
Ilyen opciókkal milyen lehetőségeink lennének kint, vajon?
Nem muszáj London, ahogy hallom túlzsúfolt és a lakhatás, közlekedés drága. Kisvárosban is szívesen ellenénk, ráadásul nem szeretem a tömeget, még itthon sem, pedig Budapesten élünk.
Scotland, Manchester és hasonló városokról vélemény, lehetőségek? :)
Kösz előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!