Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az emberek egyre nagyobb...

Az emberek egyre nagyobb többsége miért költözik külföldre?

Figyelt kérdés

1 hónap múlva fejezem be a sulit, 23 éves vagyok. Középhaladó szinten tudok angolul, gondolkoztam UK-n, mert közel van és angol nyelvterület de vajon megérné kiköltözni?

Mert ott, ugyebár csak egy bevándorló lennék a sok közül. Megnéztem az árakat (UK) elég horribilis. 1200 fontos fizetés tényleg szép, itthoni árakhoz és nem ottani árakhoz viszonyítva.

Olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, aki azt mondja miért inkább itthon és olyanra aki más országban látja az esélyt a jobb élethez.

Köszi!

2014. ápr. 13. 16:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért költöznek el, mert itthon nincs nagyon munkalehetőség, illetve, ha munka van is, fizetés alig.

A helyzet mindig bizonytalan, mogorvák az emberek, rossz a hangulat.

Az évek óta gyakorlatilag folyamatosan tartó politikai kampányolásból, egymás pocskondiázásából is elegem van már.

Én sajnos arra szavazok, hogy aki teheti, el kell menni. :( Megyek én is.

28/N

2014. ápr. 13. 16:40
 2/17 anonim ***** válasza:
62%

külföldön sincs munkalehetöség, mindenhol harcolni kell egy-egy munkáért.

teljesen igazad van kérdezö 1200 font jol hanzik otthon, de nem jol, ha pl. Angliában élsz..én Franciaországban élek (elötte éltem Angliában és Ausztriában is), 1700 eurot kapok, de lakbér 800 euro 30nm-re... eredetileg tanulni jöttem ki, utána itt ragadtam. nyugodtabb az élet, itt ha szar is valami nem beszélnek rola (legalábbis ezen a részen)..nem kell hallgatnom az örökös sirást, ami otthon van.. (itt is sirhatnának az emberek, mert a fiataloknak annyira nincs munkájuk és pénzük, hogy az jelenti a szülöktöl valo elköltözést, hogy az udvarba egy kemping autoba, azt hiszem karavánnak nevezik, na abba költöznek ki...)

mégis jobban szeretek itt élni, mint otthon..kedvesebbek, megértöbbek, elnézöbbek talán az emberek és nem utolso sorban nagyon nagyon szép a környék.

2014. ápr. 13. 16:53
 3/17 anonim ***** válasza:

En 2 diplomas kozgazdasz vagyok. Az egyetem utan egy evig nem kaptam pesten allast olyat amilyet akartam. A brutto 150 meg nem opcio pesten. Kijottem londonba mosogatni. Minimalbert keresek.

Az eletszinvonalam jelentosen javult. Gyonyoru varos london, az emberek teljesen masok. Nem felek kimenni az utcara. Pesten ketszer raboltak ki. A multkor hazamentem par napra, egy ejszakat toltottem pesten, amikor lementem a boltba rogton beprobalt 6 cigany. De vegul nem bantottak. Na de ez mindegy is.

Nagyon szeretek itt elni. A minimalber kb otthon netto 200-as fizunak felel meg. Igyekszem otthon talalni egy ilyen munkat, de amig nincs, addig ez tokeletes. Egy ev alatt feltoltottem a bankszamlam es vilagot lattam. Ha tehetnem soha nem mennek vissza mo-ra, de sajnos nyilvan itt nem tudok elhelyezkedni a szakmamban, es ez amit most csinalok nem egy eletcel. Bar szeretem csinalni.

Ha valaki kap a szakmajaban allast londonban, egy percig ne gondolkodjon!

Roviden ennyi.

2014. ápr. 13. 17:02
 4/17 anonim ***** válasza:
utolso, miért nem kezdesz el valamit kint tanulni?
2014. ápr. 13. 17:05
 5/17 anonim ***** válasza:
65%

Eg mestert elvegezni itt kb 30-40ezer font lenne, ami 15 millio forint. Nincs most kedvem felvenni 15 millio hitelt. Okj jellegu dolgot meg felesleges volna tanulnom, mert az kb akkora hatraarc mint a mosogatas. Es nem is fizet sokkal tobbet. A minimalber 1000 font, ha irodaban dolgozol valami kepzessel meg 1100-1500. Nem eg eletcel.

Inkabb otthon bedolgozom magam egy multihoz, es utanajovok vissza lehetoleg cgen belul.

2014. ápr. 13. 17:30
 6/17 anonim ***** válasza:
én Svájcban végeztem el mesterképzést, ösztöndijra pályáztam és elnyertem. ismerös ugyanigy végzett Londonban. csak azért kérdeztem, mert van jopár lehetöség, amikor nem kell kiperkálnod 15 millio ftnak megfelelö összeget.
2014. ápr. 13. 17:42
 7/17 anonim ***** válasza:

Amit szívesen elvégeztem volna, az ennyi. Egyébként van több ismerősöm is, de mindenkinek kell fizetni. Kivétel a CEMS cserediákok, de az meg csak egy fél év, és persze csak egyetemisták pályázhatják.

De igazából mindegy, azt is mondhatom, hogy nincs még egy vagy két évem tanulni. Ráadásul a tandíj csak egy dolog, azon felül még a megélhetés és a tanulással járó egyéb költségek szintén állnak. Jobb szeretnék mielőbb munkába állni és pénzt keresni. És ha már dolgozom a szakmában, akkor a megszerzett tapasztalat és évek felülírják az egyetemi végzettséget. Ha azt mondom, hogy a Morgan Stanley-nél dolgoztam Magyarországon, az már ugyanolyan belépő itt Londonban is, hiszen ismerik, tudják mi az. Szóval ha sikerülne bekerülni egy nagy multihoz, akkor megúsznám az újabb éveket, és a pénzt. Ha nem vesznek fel sehova, akkor még mindig el lehet gondolkodni egy esetleges hitelen és még egy mesterképzésen akár Londonban.

2014. ápr. 13. 18:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy lélektani dolog. Sajnos itthon az emberek tényleg szeretnek siránkozni, így ha állandóan azt hallgatod, hogy minden milyen rossz, akkor hajlamos leszel ezt el is hinni, még akkor is, ha nem feltétlenül van így. Kint viszont mindenki "happy", mindenhonnan pozitív ingerek érnek, így ugyanazt a helyzetet kint sokkal pozitívabban tudod megélni. Ez persze nem jelenti azt, hogy itthon olyan húde jó lenne a helyzet, de azért kint sem tejjel-mézzel folyó kánaán. Tipikus példa, hogy itthon siránkozik az ember, hogy nem jön ki a 150-ezres fizuból, mert albérlet+kocsi mennyit elvisz, majd kiköltözik Londonba keresi a minimálbért, bérrel egy lakást 9 másik magyarral, "BKV"-val jár munkába, és örömittasan újságolja, hogy minden hónapban félre tud tenni 30ezer forintot. Nyilván kicsit szélsőséges példa, de a lényegre szerintem rávilágít.
2014. ápr. 13. 19:17
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha van munkád, és spórolsz, akkor nem 30-at teszel félre a minimálbérből. Én személy szerint 4-500 fontot. Az barátok között is 150-200 ezer forint.
2014. ápr. 13. 19:20
 10/17 anonim ***** válasza:
14%
Ott nyugaton a bevándorlókat max ilyen alja munkára veszik fel, 1300 € nál nem adnak többet. Ha van itthon diplomád tapasztalatod, nem ér ott semmit. Inkább olyan ország a jó, ahova kevés ember megy, viszont jobb a helyzet a magyarhoz képest.
2014. ápr. 13. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!