Szerintetek nem kellemetlen egy baráttól nagyobb összeget kölcsönkérni arra, hogy elindulhassak külföldre dolgozni?
Baráttól soha nem kérnék kölcsön. Családtól esetleg, de maximum a szüleimtől, nagyszüleimtől, mástól nem.
De tőlük is csak azért, mert tudom, hogy ők úgy állnak, hogy tudnának is adni, nem vaktában kérek, mert a barátaim anyagi helyzetével sose voltam és nem is leszek tisztában. Épp így ők sem ismerik az enyémet ilyen mélységekig és biztos nem is avatnám őket annyira bele, hogy közlöm kölcsön kell.
Ilyen miatt senkitől nem kérnék, csak ha vészhelyzet, végszükség áll fönn. Ez egy nélkülözhető kiadás, lehet, hogy nem is jön össze, és akkor bizonytalan ideig vissza se tudnád adni azt a pénzt. Közben nem ismered a barát anyagi helyzetét, lehet, hogy ő minden igyekezetével ad, de valójában nagyobb szüksége van a pénzre, mint neked, és a végén mégis neki kell a hónap végén kuporgatnia, mert te voltál felelőtlen.
Én ezt a felelősséget nem tudnám vállalni, inkább én viseljem a saját anyagi helyzetem következményeit, mint egy olyan ember, aki nem tehet róla!
Figyelj, az a nagy helyzet, hogy az ilyen szezonmunkákat azért kint sem főúri szinten fizetik meg, ellenben a megélhetés költségei Nyugat-Európában lényegesen magasabbak. A munkáltatók nagy része sem a grófi udvarház, semmi garancia nincs arra, hogy az első nap után ne küldjenek el. Ez esetben máris elment a kiutazásra, szállásra egy rakás pénz.
Az is kérdés, hogy milyen ismerős az ismerős. Erről Magyarországon nem illik beszélni, de bizony az embereket a másik problémája egy adott szint után nem érdekli. Ne várd, hogy napokig, hetekig fog majd munka után loholni ha az első nem sikerül. Hol laknál? Ahhoz hogy kivegyél valamit szintén viszonylag magasabb összeg szükséges.
A barátságnak jó eséllyel vége, ha nem tudod visszaadni a pénzt. (Márpedig gyakorlatilag a semmire kimenni nem egy vonzó üzleti terv).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!