Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bécs tényleg olyan jó hely,...

Bécs tényleg olyan jó hely, mint a híre?

Figyelt kérdés
Mert marketingben nagyon jók, de aki ott él, vagy sokat tartózkodik ott írja meg legyen szíves, hogy ott élni is jó? Tényleg olyan élhető város, mint ahogy hirdetik?
2014. febr. 3. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
40%
Én nem laknék ott. Rengeteg a bevándorló, nagyon soknemzetiségű. Igaz, hogy a fizetések többszöröse az itteninek, de az árak is többszörösek. Nagyon drágák a lakások, egy szobában tudsz csak élni, max egy garzonlakásban.
2014. febr. 15. 15:03
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Az árakban csak a lakhatás meg pár szolgáltatás többszörös, a legtöbb dolog alig drágább. Csak egy szobában tudsz élni? Ezt hogy érted, elég hülye kijelentés anélkül, hogy tudnánk milyen munkával mennyit keresne az illető.

Én mindenesetre jóval magasabb életszínvonalon élek itt, mint Budapesten tehetném.

2014. febr. 18. 16:30
 13/14 anonim ***** válasza:
30%

"Bécs tényleg olyan jó hely, mint a híre?"

Megélhetés szempontjából nem tudok válaszolni, de leírom a személyes véleményemet:

"(...) valahogy nekem Budapesthez képest az utcakép valahogy egysíkúbb. Olyan "mintha teljesen egyforma lenne" a város szinte minden pontján. Tehát az utcakép egyhangú. Az én szememnek. Ha kiemelünk néhány épületet (egymagában nézzük), akkor lehet, hogy így egyenként szebbek, impozánsabbak, mint a pesti építmények, de összességében szürke és hangulattalan (...)"

Pontosan így gondolom én is. Bécs nem rossz - de nem is jó. A "se hideg, se meleg" kategória. Nincs vele semmi bajom, de semmi vonzót sem találtam benne. Számomra olyan, mint egy nem túl érdekes ember egy baráti társaságban, akivel nem beszél senki és akinek senki nem jegyzi meg a nevét.

Jópárszor voltam már Bécsben, és van egy-két dolog, ami egész szép benne - pl. az épületek a belvárosban úgy önmagukban szépek - de szertinem, főként a fekvéséből adódóan semmi "izgalmas" nincs benne, semmi olyasmi, ami ott tartaná az embert vagy megragadná a fantáziáját. Legalábbis szerintem. De ez biztos óhatatlanul is azért van, mert Bécset mindig ösztönösen Budapesttel hasonlítom össze. Budapest fekvése pedig szerintem egyszerűen zseniális, kezdve a budai hegyektől a Margitszigeten át a városi hévízforrásokig. Bp. tele van egyedülálló különlegességekkel, és ezek csak egyre hangsúlyosabbak lettek az utóbbi években (VII. kerület romkocsma-világa, szabadulós játékok, budai hegyvidék). Bécsben én semmi ilyesmit nem találtam. Van egy kellemes belváros, van egy Schönbrunn, ami olyan giccsparádé, hogy én émelyegtem tőle (de pl. az udvara szerintem annak is tök fantáziátlan), van két szép múzeum és nagyjából ennyi. Ja, meg van egy Stephansdom, az mondjuk tényleg szép. Ezzel szemben Bp. fekvését szerintem brilliánsan választották meg, akik alapították (Gellérthegy, a két sziget, hévforrások, Budai Vár), Bécsben járva mindig az az érzésem, hogy találomra ráböktek egy helyre, ahol amúgy semmi érdekes nincs és ott alapítottak egy várost.

De nekem pl. az idézett válaszoló által emlegetett Innsbruckról se túl nagy a véleményem. Amolyan "egy nap alatt "megnézhető" városnak tartom. Salzburg talán már kicsit érdekesebb, de az se annyira.

Szerintem amiben Ausztria nagyon erős, azok a kis, hegyvidéki települések, mint pl. Mariazell, Bad Ischl, Hallstatt, vagy akármelyik kis falu a síparadicsomokban vagy Tirol felé. Azoknak tényleg van egy jellegzetes, imádnivaló alpesi bájuk a környező hegyekkel, erdőkkel meg tavakkal mindenütt. Szerintem ez Ausztria igazi arca.

Bécs sztem pl. a téli vásárok alkalmával egész hangulatos, de azt kell mondjam, ez is olyan, hogyha 2-3x már voltál, akkor ezt is megunod. Lassan az itthoniak is simán versenyre kelnek vele (pl. Vörösmarty tér).

Szóval lehet, hogy megélhetés, közbiztonság meg egészségügy szempontjából tényleg nagyon jó Bécs, csak én éppen nem laknék ott. Ha már hasonló hely, akkor vagy valami osztrák kisváros, vagy egy dél-bajoroszégi város, vagy egy német-svájci város (Luzern, Zürich).

2014. máj. 26. 13:17
 14/14 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen osztom a 10-es és 13-as véleményét.

Bécsnek tényleg jobb az egészségügye, a megélhetés tényleg jobb mint Pesten.

De a közbiztonságot nem mondanám jobbnak, mint ami a pesti. Cigányok helyett itt közel-keleti cigányok vannak. (Egyre több)

Ennek ellenére hogy szép, fejlett és gazdag Bécs, nem élnék ott, mert egyáltalán nem egy jó város. Unalmas, egyhangú. Budapest tényleg szebb!

2022. febr. 5. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!