Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bécs tényleg olyan jó hely,...

Bécs tényleg olyan jó hely, mint a híre?

Figyelt kérdés
Mert marketingben nagyon jók, de aki ott él, vagy sokat tartózkodik ott írja meg legyen szíves, hogy ott élni is jó? Tényleg olyan élhető város, mint ahogy hirdetik?
2014. febr. 3. 19:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, a világ egyik legélhetőbb városa.

Igazából el tudom hinni, nekem is nagyon barátságosnak, tisztának, nyugodtnak... tűnik.

2014. febr. 3. 20:20
 2/14 anonim válasza:
78%
Nekem személy szerint nem tetszik maga a város. Külvárosban nagyon barátságosak, belvárosban mindenki magával van elfoglalva. Önzőek, bunkók. Persze tisztelet a kivételnek. Ez csak saját tapasztalat.
2014. febr. 3. 20:56
 3/14 Shai-Hulud ***** válasza:
78%
Hogy a Híre milyen jó hely, azt nem tudom, de Bécs tényleg olyan jó hely. :D
2014. febr. 3. 22:01
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Vegyes érzelmeim vannak..A város nem.rossz és élhető is.De a szivrm haza húz:)
2014. febr. 3. 22:52
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
Én nem vagyok oda érte. Unalmas, és rengeteg a török.
2014. febr. 3. 23:23
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
Az utolsónak igaza van.Ezért irtam hogy vegyesek az érzelmeim.Rettenetes tele van már a mi kerületünk is söpredékkel.Ķéregetők koldusok,piszok,bűz stb...
2014. febr. 4. 10:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
egy szep, patinans varos, az arakat igen magasnak talaltam..
2014. febr. 4. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem kell marketingelniük semmit, mert rendre az élen végeznek mindenféle életszínvonal alapján összeállított listákon, szóval ami tény, az tény. Ettől függetlenül engem letelepedési szempontból nem vonz, nyilván ha németes lennék, biztos más lenne a helyzet...
2014. febr. 4. 16:37
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
Hasonlít Budapesthez, de tisztább, bár sajnos sok rész itt is kezd lerobbanni, egyre több a csöves. De még mindig 10x élhetőbb város mint Budapest. Én biztos nem megyek vissza.
2014. febr. 4. 16:37
 10/14 anonim válasza:
80%

Pedig sajnos a többiekkel ellentétben az ötösnek és a hatosnak van igaza... :(

Ezért ne pontozzon le senki. Szerintem a belváros nem gyönyörű, hanem egyenesen álomszép (pontosabban igazán csak az ersten Bezirk), de itt meg is áll az élet. Az a híres bécsi élet (azt szeretném tudni, honnan vették). Még egyszer, ne pontozzon le senki, de a város többi része (nyilán nem Döblingre, vagy a menekülő-pontra Klosterra gondolok) élhetetlen. Éltem Pest-Budán, éltem a híres, elnézést, hírhedt Bécsben, és azt kell mondjam a tapasztalat homlokegyenest áll a kérdező által említett marketinggel. Semmivel sem jobb Pestnél, mára már ugyanaz mindkettő.

A tömegközlekedési eszközök mocskosak (bár van egy kevés tiszta is, de mint a fehér holló), ugyanígy a megállók. Büdösek, tele van arab, török, néger, és rengeteg "Dél-Kínai, azt sem tudod honnan jöttek" emberrel. Ahol jártam jópárszor láttam balhékat (igaz, meg nem öltek senkit), mind bevándorló volt. Ahogy mentem arrébb a belvárosi U-Bahn megállóban, azt vettem észre a többi helyi (osztrák) is követ engem, senki nem akart a balhézók közelében maradni. Ráadásul éppoly félelmetesek a bevándorló férfiak (főleg fiatalok) arcai, mint idehaza a helyi megfelelőik. Vissza én már csak két óriás testű kutya kíséretében mennék, pedig még csak nem is voltam külvárosi részeken. Ott lehet, hogy jobb a helyzet, nem tudom. Az öreg bevándorlók kedvesek, segítőkészek voltak, úgyszint a nők. Aztán ott vannak még a csövesek. Hadd ne írjam mit levágott egyszer az egyik a villamosozás közben. Ott kezdtem észrevenni az arab/török asszonyok kedvességét, segítőkészségét, velük tényleg semmi gond, sőt. A csövesek ugyanolyan "jó fejek és illatosak", mint BP-en. Nagyon sokan vannak - persze csak bizonyos helyeken. Ebből a szempontból is lehet, hogy jobb a külváros, ott nagyon keveset jártam. Sok a szemét, amint elhagyod a belső (szűkös) kerületeket, nő az "igényes járdák" száma. Rengeteg az autó, irgalmatlan a forgalom, és ha Pestről azt mondják közlekedési szempontból, hogy egy katasztrófa, akkor ezen emberek ne menjenek autóval Bécsen át. Főleg reggel és négy után estig. Rosszabb, mint Pest. A legeslegkülsöbb kerületek ebből a szempontból is jobbak persze, de ez alól kivétel a Linzbe vezető utca (14. kerület). GPS nélkül vissza nem mennék!

Szóval (szerinem) bődültesen sok a szemét, a kosz, a szagok, rendkívül nagy a forgalom, nincs belül parkolóhely (vagy horribilisen drága), sok a bevándorló, a csöves, és valahogy nekem Budapesthez képest az utcakép valahogy egysíkúbb. Olyan "mintha teljesen egyforma lenne" a város szinte minden pontján. Tehát az utcakép egyhangú. Az én szememnek. Ha kiemelünk néhány épületet (egymagában nézzük), akkor lehet, hogy így egyenként szebbek, impozánsabbak, mint a pesti építmények, de összességében szürke és hangulattalan - nyilván nem az első kerületről beszélek.

A mocsokról, "biztonságérzetől", és a koszról a bevándorlók tehetnek, húsz évvel ezelőtt nem volt ilyen siralmas a helyzet, az akkori Bécs tetszett. A mai már biztosan nem. Túl van hypeolva - ahogy pl. London is. Nagy-Britanniában is szívesebben élnék egy kisebb városban, mint abban a mocskos még hangulattalanabb, komorabb fővárosban.

Ha már élhető Ausztria, akkor Kismarton, vagy Innsbruck. Én oda mennék.

2014. febr. 7. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!