Szerintetek, ha Görögországba készülünk (Korfura) és Ny-Mo-n lakunk, akkor is érdemes Szerbia, Macedónia felé menni, vagy inkább Bosznia, Montenegró, Albánia jobb? Miért mindig az előző útvonalon mennek a magyarok görögbe?
talan azert, mert Bosznia, Montenegro, Albania nem tul biztonsagosak (foleg az elobbi ketto), benzint sem biztos h. kapsz, ha epp elfogy.
Korfura amugy semmikepp nem mennek autoval, rohadt draga lehet atvinni a kompon. Sokkal egyszerubb repulni valami charterrel, es helyben berelni valami autot arra az egy hetre.
Értem. Igazából nem Korfura megyünk, csak arrafelé. Nem megyünk át a szigetre. Azért írtam Korfut, hogy könnyebb legyen beazonosítani, hogy görög nyugati oldalára megyünk magyaro nyugati oldalról, így elég nagy kerülő elmenni keletmagyaro-ba, majd keletgörögbe és vissza nyugatgörögbe. :)
Előtte pár napot horvátban, zadarban szeretnénk tölteni és egy lakóautóval mennénk.
Repülővel ennyit ide-oda repkedni elég körülményes és drága lenne, plusz 2 hétre elegendő kaját elég nehéz volna felvinni egy gépre két személyre.
Azt írják sok oldalon, hogy az rossz vélemények albániáról és környékéről nem mindig megalapozottak és feleannyira sem rossz ott se az út se semmi ahhoz, hogy az ember pár km-t átszeljen rajta.
Ennek tudatában is inkább Macedóniát javasoljátok? Arról sem írnak általában túl szépeket. :)
De igazából a kérdésem nem is arra vonatkozott, hogy ki mit szól ahhoz, hogy kocsival szeretnék menni Görögbe, hanem arra, hogy ki mit szól a nem megszokott útvonalhoz.
Nyilván olyan emberek válaszát várom, akik már jártak az említett országokban és nem csak az itthon hallottakat osztják meg.
Én keresztülutaztam már Bosznián és Montenegrón vonattal és autóval is Albániában is voltam autóval. Szóval én elmennék arra. Montenegro gyönyörű. Ha lakóautóval mentek biztos ott is megállnék egy napra.
Ugyan nem ez volt a kérdés, de hátha hasznos. Én éltem Görögországban, és én nem vinném itthonról a reggelinek valót sem. Vannak nagyon jó supermarketetek AB market és Carefur. Jó áron vannak felvágottak, sajtok, joghurtok, gyümölcsök. Ami drágább és nem igazán van normális választék az a kenyér.
Csak egy hátránya van... elméleti sebességgel számol. Az még a google sem tudja, hogy az az út egy jól járható "egyenes út" vagy egy girbe-gurba földút. (ami eredetileg szilárdburkolatú út vóóót valamikó)
Ez igaz még pl Ausztriára is. Menj át a hegyi úton úgy ahogy a Google számol. Következő F-1-es versenyre szabadkártyát kapsz :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!