Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába. Maradni vagy menni?

Angliába. Maradni vagy menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Párommal tavaly Angliába jöttünk munkakeresés céljából. Én főiskolán tanultam , de egyéb oknál fogva nem tudtam befejezni, 1 évem lenne még hátra. De ez mellékes, most itt kint dolgozunk , én napi 5 órában egy hotelben takarítok, barátom pedig agency-nél van. Sajnos neki ez nem állandó,mikor hova kell mennie,(gyári munka) az óraszám is jelenleg változó. Mostanában azon gondolkozunk,hogy megérné-e hazamenni..Olvasgatom itt a kérdéseket, és mások is vannak hasonló cipőben, de elég bizonytalan vagyok,hogy ha hazamegyünk akkor van -e esély arra, hogy találjunk munkát, vagy kellene valami tanfolyam, mert szakmám az nincsen. De 1 év után, rájöttem ,hogy nem az én világom Anglia..Van aki hasonló cipőben jár, és ilyeneken gondolkozik,hogy hazamenjen vagy sem?Vagy ezek csak kezdeti nehézségek? Ja és az ok, amiért hazahúz a szívünk, az az hogy ebből a pénzből nem tudunk túl sokat félretenni, sőt valamikor tényleg alig marad pénz,a család is otthon van, barátok is csak munkahelyről vannak, de mindenkinek megvan a maga kis élete, család stb. Mi még fiatalok vagyunk, 23 és 28 évesek.Na mindegy várom a válaszokat,aki tud egy kis tanácsot adni. Szép napot!

2013. nov. 27. 22:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első évben annyit kerestünk, hogy éppen nem haltunk éhen, és egy fontot sem tudtunk félretenni. Ráadásul ennél retkesebb melót, mert lépcsőház takarítás volt, ami a szállodai meló alatt van. Nem mentünk haza, és örülök neki. Barátaink továbbra sincsenek, és félretenni is csak keveset tudunk, de egy valamit nem tud adni Magyarország. Nyugodt éjszakákat. Beletellett egy kis időbe, de sikerült. Amúgy munkakereséssel kapcsolatban, próbálkozzon a párod nagy üzletláncoknál, szálloda láncoknál, meg ilyeneknél, ott gyakrabban van felvétel, és nem annyira nézik a szakképesítést. Vissza lehet menni Magyarországra, bár én nem tudnám elképzelni az életemet ott.
2013. nov. 27. 22:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Hány éve vagytok kint Angliában? Lehet később más lesz, ezen is elgondolkodtam, nem tudom. Van aki kijön és egyből sikerül full-time munkát találnia, minden összejön. Úgy irigylem az ilyen embereket. Mi még szobát bérlünk, jó lenne már egy kis studio lakás is, de ebből a pénzből jelenleg nem is tudnánk kifizetni :)
2013. nov. 27. 22:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"rájöttem ,hogy nem az én világom Anglia"

"szakmám az nincsen"

Ez alapján akárhova mész, akár Anglia, akár Magyarország, akár más nyugati ország, egyik sem lesz a te világod, mégpedig azért mert képzetlenek vagytok. Képzetlenül mennyi fizetést akartok? Vagy elhittétek azt a mesét, hogy csak mert idekinn a fizetés magas, akkor mindenki aranyat sza*ik? Nektek nem csak kezdeti nehézségeitek vannak, hanem állandóak. Felelőtlenség volt kijönnötök képzettség, szakmai tudás nélkül. Mivel te 5 órában dolgozol, a párod sem fix állásban van, persze hogy nem tudtok félretenni, nem értem ezen miért kell csodálkozni? Jobban lehet itt élni, de a lehetőség nem mindenki előtt nyitott! Aki szaktudással és magabiztos nyelvtudással érkezik, annak jó élete lesz itt. A képzetlenek pedig itt is csak vegetálnak, vagy szülnek jó néhány gyereket és benefiteken tartják fenn magukat.

2013. nov. 27. 23:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Van aki kijön és egyből sikerül full-time munkát találnia, minden összejön. Úgy irigylem az ilyen embereket"

Rengeteg ilyen ember van, úgy bizony. Nem irigyelni kell őket, hanem felkészülve kell érkezni, és nem csak úgy immel-ámmal.

2013. nov. 27. 23:11
 5/11 anonim ***** válasza:
72%

Én még másfél évvel később is úgy éreztem, hogy Anglia nem jött be. Sem az időjárás, sem az, hogy voltaképpen azért dolgozunk, hogy bérleti díjat tudjunk fizetni. Csak azért nem mentünk haza, mert otthon sem lett volna munkánk, és itt legalább a hűtőt teletudtuk pakolni. De ahogy teltek az évek,úgy lett egyre könnyebb..Ma már 3 szobás lakást bérelünk, végül is mindenünk megvan, igaz vannak hullámvölgyek a munka miatt de boldogulunk..

Lassan 7 év után bár tervezzük hogy hazamegyünk, de egyenlőre ott tartunk, hogy itt legalább dolgozunk..

Nyugodt élethez idő kell.. semmi nem megy egyik napról a másikra..

2013. nov. 27. 23:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már én is beláttam, de nem tudom miért kell egyből leteremteni a másikat. Próbál az ember boldogulni, de nem olyan egyszerű.Pont ezért jöttünk ki,mert akkor épp otthon nem volt munkánk,és suli sem. De ez még nem azt jelenti hogy nem akarok szakmát,vagy az iskolát befejezni.De azért köszönöm a hozzászólásodat. Persze ha jól keresnék akkor nem panaszkodnék, de ezt a "nem az én világom Anglia" nem csak a munkára értettem,hanem mindenre.Akinek nincsenek kint rokonai , ismerősei, az nem igen tud felkészülve érkezni, kivéve amiknek utánaolvasott, most már azt mondom lehet nem indulnék el,ha újra megtehetném.De ezt csak azután tapasztaltam meg, hogy már itt vagyok.
2013. nov. 28. 00:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja és kedves 3,4es hozzászóló lemerem fogadni, hogy ha te is itt élsz, akkor kb. hasonlóképpen jöttél ki anno,mint pl. a hozzám hasonlók.Lehet most jó munkád van, de lemerném fogadni hogy te sem így kezdted. És tényleg, én is így vagyok mint a másik hozzászóló, hogy jelen esetben nem tudom megéri -e most hazamenni, vagy várni még egy kicsit, mivel otthon szakmát se 1 forintért adnak.
2013. nov. 28. 00:26
 8/11 anonim válasza:
Nemtudom,mi okból mentél ki, biztos anyagi problémák miatt. De felelőtlenség volt. Azthitted,majd ott szakmai tudás nélkül dőlni fog a lé? szerintem maradjatok még kinnt,aztán ha félretettél egymagadnak kb 150.000 ft-ot,amiből már egy kettő éves okj szakmai képzés kijön,akkor gyere haza,iratkozz be egy okj tanfolyamra,végezd el, aztán megkapod a kezedbe a szakmai bizit,utána menj vissza. Meglátod mennyi a kettő közötti fizetés között a különbség. Míg valaki szakmai tudás nélkül gürizik kinnt minimálbérért,addig egy szakmai tudással rendelkező 2-3szor annyit keres. Aprócska különbség. :D
2013. nov. 28. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok..

"Anglia nem jött be"

Én pontosan tudom miről beszélsz. Mint írtam jó ideje kint vagyunk már, de a mai napig nem tudtam megszokni az időjárását. Volt olyan amikor 3 héten keresztül csak köd és eső volt minden nap. Mikor a tévében azt láttam, hogy Magyarországon már-már hőségriadó van, amikor az otthoniak posztoltak nyaralásukról képeket hogy milyen szép napos helyen jártak, én dolgoztam, és állandóan szürke, köd és eső volt. Volt olyan nap amikor reggel felébredtem, kinéztem az ablakon, és amikor láttam hogy megint pocsék idő van, elsírtam magam.

Tudod mindenki másképp látja, éli át a helyzetet. Az otthoniak, meg azok akik nem Angliában élnek azt hiszik itt a kerítés is kolbászból van.. Ahogy mondják: (vagy ahogy itt is sokszor olvasom) "Keresel 300 ezret és hűű de király.." Persze az senkinek jut eszébe a 300 ezer az olyan 800 font, és mire kifizeted a bérleti díjat, a bérletet, a kaját, mindjárt nem is marad belőle semmi.. (én szerencsés vagyok mert kicsivel többet keresek mint a létminimum)

Mi viszont akik kint vagyunk sokszor azt látjuk, hogy a magyarországi nagy szegénység enyhén túl van nagyítva. Sokszor azt vesszük észre hogy az otthon maradt rokonaink, barátaink jobban élnek mint mi kint. Nem vagyunk irigyek, örülünk más sikerének, de néha csak lesek, hogy mekkora hanggal tudnak panaszkodni úgy, hogy előtte jönnek haza a 2 hét egyiptomi nyaralásból..

De mint írtam a nyugodt élethez idő kell. Mi majdnem 5 év után mondtuk azt, hogy "végre, haladunk" De ettől függetlenül hazavágyunk, és egyszer haza megyünk végleg..

2013. nov. 28. 11:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem maradjatok kint, itthon nagyon kevés lehetőség van és szakma nélkül pedig max. éhbérért tudtok majd dolgozni itt... Van több ismerősöm is, akiknek van 1 vagy több szakmájuk és már 1-2 éve keresnek munkát, de nem igazán találnak semmit!
2013. nov. 28. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!