Átkelés gyalog a határon. Legális?
Úgy tudom, Horvátország nem tagja még a Schengeni övezetnek, ezért a határ nem járható át szabadon!
Ezt találtam: "Ukrajna, Románia, Szerbia és Horvátország irányából beutazni, illetve Magyarországról kiutazni is ezen országokba csak a kijelölt határátkelőhelyen a nyitvatartási időben lehet."
Azert mert nincs ott atkelohely meg kalyiba, azert meg nezhetik a hidat távcsövel, amolyan "zöld hatar"
Nem lehet kellemes ha határörök kapnak el, mégha a végén nem is csináltál semmit.
De a kerdes jo, legközelebb kérdezz meg egy-két horvát határört, mit tanacsolnak.
"Igen, de az a helyzet, hogy annál a vasúti átkelőnél nincs semmi határátkelő hely"
Azért nincs, mert ebben az esetben vasúti átkelőről van szó, és az átkelőhely a vasútállomáson van/volt.
Nem vagyok rendvédelmis, csak van fogalmam, hogy müködik egy állam:
Kizárt, hogy ne figyeljék komolyan a nem-schengeni határt egy európai országban. A schengeni egyezmeny még pár év a horvátoknak.
Nyilvánvaló, hogy valamilyen szabálysértést követ el, aki zöldhatáron próbál átkelni, gondolom nem lesz birosági tárgyalás, de szvsz, egy éjszakányi fogda akár becsúszhat a helyi szokásoknak és szerencsédnek megfelelöen.
Sok szerencsét...
# 4
Arra nem gondolsz, hogy ha a síneken gyalogoltok, mit csináltok, ha jön egy vonat? Beleugrotok a folyóba? A személyvonatok menetrendjét még meg tudod nézni, de a tehervonatokét nem.
Okosabb, ha vonatra ültök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!