Utazás Londonba Ryanair-el?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szeretném a karácsonyt és a szilvesztert egy brit ismerősömnél tölteni. Egész jó árban találtam a ryanair-nél jegyeket. A kérdésem a következő lenne. Valószínűleg ezen a héten foglalom le a jegyeket, de még csak szeptember van. Attól tartok, hogy ha megveszem a jegyeket, mi történik akkor ha decemberben a járatot törlik? Visszakapom a pénzem, vagy mehetnék másik járattal? Kell ehhez biztosítást kötnöm? Nagyon hülye kérdések de még sose foglaltam jegyeket és nem szeretném ha a pénzem elveszne és itthon maradnék. köszönöm a választ!2013. szept. 26. 18:33
1/4 anonim válasza:
A pénzed nem veszik el. HA törlik a járatot (egyáltalán nem gyakori esemény), akkor választhatsz, hogy teljes pénzvisszafizetés, vagy a szabad helyek függvényében átfoglalnak egy másik járatra. Karácsony-szilveszter esetén ez garantáltan csak januári járatokra lesz lehetséges, mert mind tele lesz.
Ez ellen nem kell biztosítás, mert az, hogy kifizeted a jegyed már szerződést hoz létre közted és a ryan között. De maga az utasbiztosítás hasznos és jó dolog, szerintem köss.
2/4 anonim válasza:
Az összes londoni járatra, de a Ryanair Stansted-i járatára főleg igaz, hogy mindig tele van. Utóbbi egyszerűen azért, mert a ryanair a legolcsóbb:) Szerintem ezen nem kell aggódnod. Én 2006 óta 6-8 alkalommal utazom évente Londonba, az izlandi vulkánkitörés körüli hisztit leszámítva soha nem töröltek járatot.
3/4 anonim válasza:
Sőt, ha két héten belül törölnek akkor még kártérítésre is jogosult vagy. Még egy rövidebb útra is 250 euro per fő per irány, Budapest-Londonra még talán több is. Bár a londoni járatukat nem szokták törölni, szóval ebben ne reménykedj. :) (de pl. tavaly malév csőd után bejelentettek egy rakás járatot mindenfelé, lehetett is foglalgatni aztán átgondolták, hogy mire nincs mégsem olyan nagy igény és törölgettek... aki szerencsés volt az szép kis kártérítéseket kapott. Igen, a fapados, köcsög ryanairtől, többszáz eurókat.)
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2013. szept. 27. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!