Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy is van ez London kívül?

Hogy is van ez London kívül?

Figyelt kérdés
Szeretném megkérdezni, hogy Angliában egy gyakorlattal és magas fokú nyelvtudással rendlekező vízvezetékszerelő mennyit keres hetente átlagosan??Elsősorban kint élőktől kérdezem, hogy mi a tapasztalat?( rendes cégnél elhelyezkedvenem saját szakállra dolgozva, hivatalosan,legálisan)
2009. nov. 1. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy építési vállalkozónál dolgozom(nem Londonban).

Itt elég jól keresnek,persze számít a gyakorlat,a referencia,és a nyelvtudás.Általában havi 1200-1500 fontot haza visznek...

2009. nov. 1. 18:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Melyik városban városban van ez megkérdezhetem?
2009. nov. 1. 19:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen.Oxford mellett élek..

Egyénileg azért lesz nehéz dolgozni,mert ha van is saját autód,szerszámod,akkor is kellenek biztosítások(külön van erre a munkára)és kellenek itteni referenciák.Ezért érdemes előbb cégnél dolgoznod,és később ha már tudod mi szabály,mik kellenek egy vállalkozáshoz,akkor elkezdeni.

2009. nov. 1. 19:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi nagyon hogy ilyen gyorsan válaszolsz.Én csakis cégnél szeretnék dolgozni, legálisan, bejelentve stb. Nem áll már szándékomban saját szakállra dolgozni, mert hosszú távra tervezek. És korrektek veled? Nincs semmi olyan negatívum ami miatt nem szeretsz ott dolgozni pl? Hány éve élsz kint? Bocsi a sok kérdésért, csak végre valaki a saját tapasztalatáról beszél, és érdekel a véleményed nagyon.
2009. nov. 1. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
én lassan 4 éve vagyok kint,és nagyon jól érzem magam a munkahelyemen.de én lány létemre nem kinti munkát végzek..Mivel az irodában szorgoskodok,így nagyjából látom,hogy ki mennyit keres...(nem én vagyok a bérszámfejtő) de mint írtam ez a fizetés átlagos..Általában ha valaki 1000 fontot kap az már jó keresett.Itt egy kicsit jobban fizetnek,de vannak itt is elvárások evvel kapcsolatban.A párom itt kint hamarosan elvégzi a villanyszerelői szakmát,természetesen ha itt fog dolgozni akkor pontosan tudni fogom,hogy mennyit is keres valaki kezdésnek..Akik itt vannak azok már több éve itt dolgoznak..
2009. nov. 1. 20:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Ott mennyi ideig tart egy villanyszerelői tanfolyam? Mert az én férjem vízvezetékszerelőit csinálja itthon, több nyelvű nemzetközileg elfogadott bizonyítvényt kap, de itthon ez 1 év. Tudom hogy különbözeti vizsgát kell tenni kint, de az ugyanígy jó lesz neki azért, nem? (azért nem kint teszi le mert kindkettőnk keresetére szükség lenne, és ha ő kint tanul nem tudna dolgozni mellette ezért itthon teszi le)Szerinted? Még annyi, hogy akkor kb. 2000 font átlagkeresetből azért szépen meg tudtok élni nem? Mert itthon katasztrófa a helyzet...Nagyon köszi tényleg a hasznos tanácsokat, hálás vagyok érte!
2009. nov. 1. 21:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.Itt kint egy villanyszerelői tanfolyam 1 éves,és kb:5000 fontba kerül(legalábbis mi ennyit fizetünk érte szóval nem olcsó) A tanulmányait munka mellett végzi,mert úgy időzíti a vizsgáit,hogy ne akadályozza a munkában.Az elméleti vizsgákat online is leteheti..Mivel ő itt kint végzi el nem kell különbözeti vizsgát tennie.Egyébként a különbözeti vizsga díja is kb 5-600 font .Ha otthon végzi el akkor is kell a különbözeti vizsga(pénz kérdés az egész)

Átlag fizetés 2000 font csak akkor lesz meg ha mindkét fél keres...Meg lehet élni belőle,de szerintem az elején ne számoljatok ennyi pénzre,mert a legtöbb helyen a létminimumot adják...De azt is tudni kell,hogy a lakás bérlés nem olcsó.Attól függ hova mentek,és milyen lakást béreltek..Ha külön akartok élni ,bizony ne csodálkozz ha a lakásbérlés mindennel együtt bele kerül 800-1200 fontba is....Mi például lakást bérelünk(mi nem tudunk idegenek együtt lakni,hisz nem vagyunk már tinédzserek),nem Londonban élünk,és ha mindent kifizetünk a végösszeg 750-800 fontba van..Ezen kívül vannak még más kiadások is amire számolni kell,de ami marad abból nyugodtan meg lehet élni,de rögtön nem lehet gazdag az ember!!Ha csak szobát béreltek,és mindketten dolgoztok,akkor félre tudtok tenni,mert úgy kevesebb pénz megy el...

2009. nov. 2. 01:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi ismét a gyors választ.Igen, mi is lakást szeretnénk majd bérelni előzsör, aztán venni majd. Mivel van 2 gyerkőcünk, illetve az egyik most fog születni, így mindenképp külön akarunk élni. Tudom nem olcsó a házvétel sem, de örököltünk és ebben szerencsénk van, ha bejön kint a dolog akkor kint maradnánk mindenképpen. Igazából megmondom őszintén nem meggazdagodni szeretnénk, csak egy nyugodt életet a családdal, hogy ne kelljen sakkozni a csekkel mint itthon, tehát mi a nyugodtabb életre pályázunk.Az induláshoz is van félre tett pénzünk tehát nagyon elszántak vagyunk. Mindketten keresnénk én csakis úgy mennék ki, kb. egy másfél-2év múlva indulnánk mikor a kicsi már járni tud majd. Ezért érdeklődőm ennyit, és bocsi mégegyszer a sok kérdésért.A nyelvtudásunk,vágzettségünk megvan, férjemnek is, van egy kis tőkénk az elinduláshoz, márcsak rendes munka kéne kint.Mi már éltünk kint Londonban korábban 1 évet, de akkor még más volt minden.

Azt megkérdezhetem még, hogy itthonról keresetetek munkát és úgy mentetek ki hogy már volt, vagy kint kerestetek?(Mi anno csak felültünk a gépre kimnetünk és kint kerestünk szerencsénk volt, 2 nap múlva dolgoztunk.Férjem sofőrként és egy palzaban)Diplomásoknak is van esélyük egy jobb állás megpályázására szerinted, jó felsőfokú nyelvtudással?Tényleg köszi a válaszokat, és szólj ha zavar a sok kérdésem.Csak olyan ritka az ilyen segítőkész ember.Ha esetleg gondolod és nem gond írhatnánk priviben, vagy e-mailben.Nagyon köszi előre is,már eddig is rengeteget segítettél.

2009. nov. 2. 07:46
 9/9 anonim ***** válasza:
megint én vagyok...Írj egy privit,és szívesen válaszolok az összes kérdésedre...
2009. nov. 2. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!