Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért akar mindenki Angliába...

Miért akar mindenki Angliába menni dolgozni, mikor Ausztria sokkal jobb?

Figyelt kérdés

A kérdést ez a cikk ihlette:

[link]

Kicsit utánakerestem, a most 1 tized ponttal az első helyről lemaradt Bécs korábban zsinórban nyerte meg a "Legélhetőbb város" címet. London ezzel szemben a 39-40-ik a listákon. Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre, tehát nem amolyan "szerintem itt jobb" alapján.

Ha ennyivel jobb Bécs, mégis miért van tele itt a GYK is a Londonos kérdésekkel, miért akar mindenki oda menni mikor a szomszédban van jobb lehetőség is? (Azaz a világ legélhetőbb városa)

2013. aug. 29. 22:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
btw a "londoni magyarok" nagy reszenek kell a nyuzsges, de ez kimerul a magyar bulikban, meg masik magyarokkal valo talalkozasban... a tokom koltozne Londonba, elobb mennek skot birkapasztornak!
2013. szept. 4. 12:18
 22/28 anonim ***** válasza:
Kell a halálnak a nyüzsgés, nekem Newcastle belvárosa is sok.mellesleg, az pont nyüzsgős, bulifőváros, csak ugye, odáig nem SDzoktak eljutni, mindenki london, vagy legalábbis DélAngliát célozza be.
2013. szept. 4. 14:44
 23/28 anonim válasza:
mert ott nincsenek kenguruk
2013. szept. 5. 08:27
 24/28 anonim ***** válasza:

Én fiatal vagyok. 19 éves. Egyetemista, és Bécsben tanulok. Bécs számomra a legjobb város. Voltam már sok európai ország fővárosában, de Bécs mindent visz. Hétvégente egész éjjel járnak a metrók, iszonyú jó a közbiztonság, a közlekedés színvonalas, a város tiszta, szép, és a fiataloknak elég jó szórakozási lehetőséget nyújt. Az emberek normálisak. Meg...mondjuk az osztrák felsőoktatás...ott van a toppon rendesen!

És én nem éreztem, hogy az osztrákok zárkózódottak lennének. Ugyan olyan nyitottak, mint magukhoz, és nagyon kedvesek (az osztrákok, a náluk élő egyéb keleti nemzet nem igazán)

2013. szept. 8. 00:21
 25/28 anonim ***** válasza:
Angliaban eltem, most Becsbe szeretnenk menni. De sokkal nehezebb a munkakereses, legalabbis nekem. Angliaban mar a sok magyar kitaposta az utat, szinte mindenkinek el kinnt ismerose, aki tud segiteni a kezdeti idoszakban, ha kell... Ellenben Becs nem olyan regen nyitotta meg a munkaero piacat es mindenhol falakba utkozok, munka es lakaskereses soran. Angliaban ez sokkal egyszerubb volt. Igy nagyon ugy nez ki, hogy ujra oda megyunk.
2013. szept. 23. 00:01
 26/28 anonim válasza:

Bécsben élek de tényleg unalmas, élettelen, steril hely. (Ahogy a filmekben a bécsi nyugdíjasok KV-zgatnak, meg a Zacher-t zabálják a teraszon, na az az igazi arca).

Nem véletlen, hogy télen a Hajógyárira, nyáron Siófokra a Petőfi sétányra járnak át bulizni az osztrákok..

DJ Antonyo kint volt játszani, azt mondta a klub tulaj nem talál egy épkézláb osztrák lemezlovast. Magyarból fog szerződtetni egyet..

Zenei ízlés se nagy szám, RnB, Funky meg ilyen fosok mennek a clubokban. Modern elektronikus tánczenét, houset, trancet, szinte egyáltalán nem ismerik.

Én a pénzért vagyok itt, de lassan Sopronból fogok ingázni, úgy kibírhatóbb. Hétvége persze Budapest, megőrülnék ha folyamatosan kint kéne lennem.

2013. nov. 7. 21:06
 27/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, Voltál már a Loco nevű szórakozóhelyen? (U6, Nußdorferstraße) Mert ott egész jó bulik tudnak lenni néha. De elég a volume.at-t figyelni, és máris színesebb a bécsi élet. Én akiket ismerek, azok mint imádják Bécset. Ahogy én is. :)
2013. nov. 8. 22:37
 28/28 Flash! válasza:

Anglia nem csak Londonbòl àll.

Munka sem csak Londonban van, hanem kb egèsz Anglia dèlibb felèben/harmadàban sok munka van,ès minden lènyegesebb vàrosban van bősèggel munkalehetősèg.

Bàr a kèrdès ugyan kicsit règi ès azòta mint tudjuk az Angol nyugdìjasok meg radikàlis jobbosok megszavasztàk a brexitet,mìg a fiatalabb generàciòk csak otthon maradtak gondolvàn,hogy a Brexit ùgysem törtènhet meg...

Èn szemèly szerint èveket èltem Budapesten is.

De Cambridge ès környèke pèldàul varàzslatos szàmomra.

Meg festői/lèlegzetelàllìtò angol vidèki helyek amikről a legtöbb ember èletèben nem is hall mint pèldául Thetford vagy Finchingfield.

(Mèg maga a sztárszakàcs Jamie Oliver is Flinchingfield települèsen vett házat.)

Hùgom pedig Leeds-ben èl.

Leeds amùgy kb az Angol Szeged.

Ő imádja az ottani èletet.😀

De nagyon sok magyar èl Manchesterben, Norwich-ban is.

Angolok nagy rèsze nem lenèző vagy rasszista, Osztràkokròl èn azt hallottam,hogy ott ők elèggè kirekesztőek ès felsőbbrendűsègi komplexusuk van...

Pluszpont,hogy kb könnyebb itt bekerülni az Angol felsőoktatàsba "Bevàndorlòkènt" mint Magyarkènt a Magyarországi felsőoktatàsba...

2022. ápr. 29. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!