Kicsit utánakerestem, a most 1 tized ponttal az első helyről lemaradt Bécs korábban zsinórban nyerte meg a "Legélhetőbb város" címet. London ezzel szemben a 39-40-ik a listákon. Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre, tehát nem amolyan "szerintem itt jobb" alapján.
Ha ennyivel jobb Bécs, mégis miért van tele itt a GYK is a Londonos kérdésekkel, miért akar mindenki oda menni mikor a szomszédban van jobb lehetőség is? (Azaz a világ legélhetőbb városa)
A felmérés nem veszi figyelembe az egyén korlátait, nyelvtudás hiányát, stb. Úgy veszi mintha te mindenhol tudnál élni, ami annyiban igaz is hogy nincs megtanulhatatlan nyelv, legalábbis a német biztos nem ilyen.
2013. aug. 29. 22:55
12/28 anonim válasza:
" Úgy veszi mintha te mindenhol tudnál élni,"
Na, éppen ezért nem vehető komolyan ez a lista! Az egyéni preferenciákat nem lehet nem figyelembe venni. De mint írtam, tök mindegy, én nem listák alapján választok. Jelenleg Londonban lakom, jól megélek, jó munkám van, nincs anyagi gondom, jól érzem magam, nincs okom innen elmenni.
2013. aug. 29. 22:59
13/28 A kérdező kommentje:
Nem is rólad személy szerint van szó, hanem a többségről.
Tendencia hogy többen vágynak egy olyan helyre aminél van élhetőbb is, ráadásul a szomszédban.
Közben kicsit jobban mögénéztem a számoknak. Ausztriában az 1 főre eső GDP termelés is nagyobb és az egész EU-ban a legkisebb a munkanélküliek aránya évek óta. Azaz számszerűen jobbak a lehetőségei.
Köszi a válaszokat.
2013. aug. 30. 00:34
14/28 anonim válasza:
Én meg inkább 100x inkább élnék unalams Bécsben mint Londonban de sajnos csak angoliul tudok.
2013. aug. 30. 14:05
15/28 anonim válasza:
sejtettem, hogy megszólalnak a nagy "nekem kell a pezsgés azért London" magyarok :))) Na nem gonoszkodom. Mennék én Bécsbe, nekem nem unalmas, pedig nem vagyok nyugdíjas ( mint ahogy sznob sem, hogy hanyatt vágódom Londontól ;) )de az a fránya nyelv...szerintem ennyi a titok. De persze túl lehet misztifikálni az egészet, ha nagyon akarjuk. És persze ne feledkezzünk meg azon apró tényről sem, hogy hátha kilép a tóból elém vizes fehér ingben Mr. Darcy.... :D jól van na, valamiben hinni kel :D
2013. aug. 30. 18:58
16/28 anonim válasza:
Én jártam Londonba,pár napot töltöttem de semmi pénzért nem köktöznék oda,jelenleg Bécsben vagyok.Azt a zsufoltságot amit az angol fővárosban tapasztaltam,azt egyáltalán nem hiányolom.Bécs sem a világközpontja,de valóban élhetőbb város Londonnál.A másik dolog meg amit emlitenék,a közelség,innen havonta 1-2 szer is haza utazom,
2013. szept. 2. 21:44
17/28 anonim válasza:
Anglia csak Londonbol all? Vagy lakhat mashol is ott az ember?
2013. szept. 3. 12:43
18/28 anonim válasza:
"Anglia csak Londonbol all?"
Sőt: Az Egyesült Királyság csak Angliából áll? :)
Valóban, jogos a kérdés.
Ahogy az is: probléma, ha az emberek oda mennek dolgozni, ahova tudnak/kedvük/lehetőségük tartja?
2013. szept. 3. 17:08
19/28 anonim válasza:
én pl. nagyon máshol lakom:) még csak nem is London közelében. (csak mert elég sokszor van az, hogy valaki benyögi, hogy ő se Londonban lakik,hanem - s itt következik egy dél-angliai város. szóval, mégiscsak a közelében:)
2013. szept. 3. 22:57
20/28 anonim válasza:
én Londontól 200km-re lakom, egy a londoni magyarok szerint "unalmas angol kisvárosban". Én szeretem nagyon. De az is igaz, hogy rég kinőttem már abból a korból, amikor még szerettem a nyüzsgést. Nem beszélve arról, hogy itt minden sokkal olcsóbb, mint pl. Londonban :) De ha jól beszélnék németül, akkor én is Bécsben gondolkodnék, mert nagyon hiányoznak a szeretteim...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!