Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért akar mindenki Angliába...

Miért akar mindenki Angliába menni dolgozni, mikor Ausztria sokkal jobb?

Figyelt kérdés

A kérdést ez a cikk ihlette:

[link]

Kicsit utánakerestem, a most 1 tized ponttal az első helyről lemaradt Bécs korábban zsinórban nyerte meg a "Legélhetőbb város" címet. London ezzel szemben a 39-40-ik a listákon. Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre, tehát nem amolyan "szerintem itt jobb" alapján.

Ha ennyivel jobb Bécs, mégis miért van tele itt a GYK is a Londonos kérdésekkel, miért akar mindenki oda menni mikor a szomszédban van jobb lehetőség is? (Azaz a világ legélhetőbb városa)

2013. aug. 29. 22:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert szerintem többen beszélnek angolul mint németül.
2013. aug. 29. 22:18
 2/28 anonim ***** válasza:

Ha tudnék németül, sem akarnék Bécsben élni. SZÁMOMRA nem élhető eléggé. Ez ugyanis szubjektív kategória. :)

Ja, és Londonba se vágyok nagyon. :)

2013. aug. 29. 22:20
 3/28 anonim ***** válasza:
0%
A legélhetőbb városok listáján csupa unalmas, nyugdíjasoknak tetsző város van. Az a város élhető a lista szerint, ami unalmas. Nekem akkor is az angol városok jönnek be. Bécsben meghalnék az unalomtól.
2013. aug. 29. 22:22
 4/28 anonim ***** válasza:
0%
Mivel az emberek nagy része angolul beszél valamennyire, ezért. Hiába mentem volna én Ausztriába vagy Németországba, ha csak angolul tudok. Nagyon jól megélek itt, nem gondolkodom más országon jelenleg. Bár mehetek nyelvtudás nélkül esetleg mosogatni Ausztriába, az ám a karrier. Németországban, Ausztriában esély sincs a normális munkakörökre, mert az osztrák, német annyira zárkózott nép. Itt, Angliában, lehet hogy a soféle nemzetiségű emberek miatt nem számít honnan jöttél, ha jó vagy, akkor van esélyed. Én magam is irodában dolgozom Angliában, ahol van sok féle országból jövő és sem bérben, sem megbecsülésben nincs hátrányunk az angolokkal szemben. Ezzel szemben Németországban dolgozó ismerőseim folyamatosan a megkülönböztetésekről, kisebb fizetésről írnak, mert a német felsőbb rendűnek érzi magát.
2013. aug. 29. 22:24
 5/28 anonim ***** válasza:

Az hogy mi élhető és mi nem, az mindenkinek az egyéni preferenciája dönti el. A lista úgy ahogy van, egy nagy humbug. Unalmas város egytől egyig. Nekem kell a nyüzsgés, forgalom, stb. Nekem egyik fenti város sem élhető, Bécs sem. Bécsben este 7 után olyan, mintha nem élnének emberek. Nekem mindig is London a favorit. Jól élek, itt érzem jól magam.

"Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre"

Milyen konkrétum van benne? Minden ilyen lista szubjektív véleményeken alapul. Élhető város mint olyan nem létezik, mert mindenkinek mást jelent. Van aki a falusi nyugalmat szereti, van, aki a nagyvárost. Ezért egy ilyen lista nem lehet hiteles.

2013. aug. 29. 22:29
 6/28 A kérdező kommentje:

Érzek egy kis önigazolást is a válaszokban, jártam már sokszor Bécsben, 2 Londonban is, szerintem Bécs pont annyira nyüzsgő amennyi nem zavaró. Az meg hogy unalmas lenne? Persze, London 13 milliós, Bécs meg csak 2.2, szóval ilyen szempontból a méret is elviszi a dolgot.

De a méret a lényeg? Mert akkor már New York lenne a befutó. Mi van amit Londonban tudsz, Bécsben meg nem tudsz csinálni? Szerintem nem sokminden.

2013. aug. 29. 22:38
 7/28 A kérdező kommentje:

Konkrét számok:

Átlagfizetés

Ingatlan bérleti díjak

Tömegközlekedési infrastruktúra színvonala/ára

Közüzemi díjak

Adók

Stb

2013. aug. 29. 22:45
 8/28 anonim ***** válasza:
57%
Nekem Bécs hangulata túl steril. Budapesten és Prágában otthon érzem magam. :) Ez nem vitakérdés, ez totálisan szubjektív, de hidd el, hogy el tudom dönteni, hol élek szívesen. Eltöltöttem 1 évet kb. egy Düsseldorf közeli városban is, hát nem élnék ott.
2013. aug. 29. 22:46
 9/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom, Bécs nekem akkor sem pálya. Eleve nem tudok németül, így dolgozni sem tudnék ott, innentől meg mindegy is. Angliában valóban magasabb a lakhatás ára, ellenben fillérekért vásárolhatsz, ha tudod, mit hol kell venni. Lehet hogy vannak konkrét számok, de akkor is az egyéni preferenciák döntik el azt, hogy kinek mi az élhető.
2013. aug. 29. 22:51
 10/28 A kérdező kommentje:
Na ja, Prága nekem is favorit! Egyébként nagyon hasonló Bécshez, már csak a történelmi párhuzamok, építészet miatt is.
2013. aug. 29. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!