Miért akar mindenki Angliába menni dolgozni, mikor Ausztria sokkal jobb?
A kérdést ez a cikk ihlette:
Kicsit utánakerestem, a most 1 tized ponttal az első helyről lemaradt Bécs korábban zsinórban nyerte meg a "Legélhetőbb város" címet. London ezzel szemben a 39-40-ik a listákon. Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre, tehát nem amolyan "szerintem itt jobb" alapján.
Ha ennyivel jobb Bécs, mégis miért van tele itt a GYK is a Londonos kérdésekkel, miért akar mindenki oda menni mikor a szomszédban van jobb lehetőség is? (Azaz a világ legélhetőbb városa)
Ha tudnék németül, sem akarnék Bécsben élni. SZÁMOMRA nem élhető eléggé. Ez ugyanis szubjektív kategória. :)
Ja, és Londonba se vágyok nagyon. :)
Az hogy mi élhető és mi nem, az mindenkinek az egyéni preferenciája dönti el. A lista úgy ahogy van, egy nagy humbug. Unalmas város egytől egyig. Nekem kell a nyüzsgés, forgalom, stb. Nekem egyik fenti város sem élhető, Bécs sem. Bécsben este 7 után olyan, mintha nem élnének emberek. Nekem mindig is London a favorit. Jól élek, itt érzem jól magam.
"Ezeket a listákat konkrét számok alapján hozzák létre"
Milyen konkrétum van benne? Minden ilyen lista szubjektív véleményeken alapul. Élhető város mint olyan nem létezik, mert mindenkinek mást jelent. Van aki a falusi nyugalmat szereti, van, aki a nagyvárost. Ezért egy ilyen lista nem lehet hiteles.
Érzek egy kis önigazolást is a válaszokban, jártam már sokszor Bécsben, 2 Londonban is, szerintem Bécs pont annyira nyüzsgő amennyi nem zavaró. Az meg hogy unalmas lenne? Persze, London 13 milliós, Bécs meg csak 2.2, szóval ilyen szempontból a méret is elviszi a dolgot.
De a méret a lényeg? Mert akkor már New York lenne a befutó. Mi van amit Londonban tudsz, Bécsben meg nem tudsz csinálni? Szerintem nem sokminden.
Konkrét számok:
Átlagfizetés
Ingatlan bérleti díjak
Tömegközlekedési infrastruktúra színvonala/ára
Közüzemi díjak
Adók
Stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!