Miért özönlik el ennyire a turisták Horvátországot? Beleértve a magyarokat is! Miért kell tönkretenni ezzel az országunkat?
"horvát egy igénytelen nép, a többi balkánival együtt"
Eddig ez volt az egyetlen értelmes megszólalásod.
A lelkiismeretem úgy tartja, ki kell állni becsületes dolgok mellet, és tiszta szívemből támogatom az előttem választ adókat.
Továbbá esdeklem a kérdést feltevő (és forszírozó) azonnali orvosi vizsgálatának, és gyógykezelésének engedélyezéséért...
Csatlakozom ez előttem szólókhoz:))))
Amúgy meg alig van külföldi hotel H.o-ban, legalább is más országokhoz képest elenyésző a számuk. Volt privatizáció, de maguk között privatizáltak.
Manapság az idegenforgalom az egyik legjövedelmezőbb és legjobban fejlődő gazdasági ágazat. A horvátok számára ez létfontosságú, mivel a nehéziparuk elenyésző, és a mezőgazdaság sincs olyan szinten, mint amennyire kellene. Tulajdonképpen a turizmusnak köszönhetik, hogy olyan gyorsan talpra álltak a délszláv háború után. Amit most jól elcsesztek azzal, hogy beléptek az EU-ba.
Az pedg egy begyepesedett, idétlen sztereotípia, hogy a balkáni emberek (főleg a horvátok!) igénytelenek lennének. A Balkánon sok a roma, rájuk ez lehet, hogy igaz, de sehol a világon nem találkoztam még olyan barátságos, normális emberekkel, mint Szerbiában, Boszniában és Horvátországban. Paraszt, bunkók, persze mindenhol vannak, de egy negatív élményből vagy tapasztalatból felesleges általánosítani.
Bocs de nekem a Balaton egy nagy közwc. Beleszarnak,belepisilnek belehánynak és fürödj abban...
Ráadásul az árak annyira elszálltak hogy annyiért az Adrián is lehet nyaralni, akkor meg hülye lenne az ember kihagyni.
13:59-es:
Köszönöm, hogy legalább egy olyan ember volt itt, aki nem "trehányozta" le a saját népemet.
Viszont mindenki másnak szól:
Én nem Ho. gazdasági életére célzok (amifelé sokan elkanyarodtak), hanem -a turisták által ott hagyott- ökológiai helyzertől. Képzeljük csak el:
Magyarország hirtelen a turisták legfőbb célpontjává válik. Idejönnek német, francia és amerikai multihotelek, amik a bevétel ~90%-át elviszik. Az országot elözönlik a turisták, és az összes szemetet itthagyják. Ez még néhány évig "feltűnésmentesen" működne, de ha már elfogynak a szemétlerakóhelyek és a saját szemetünket is nehéz lesz hova rakni, mit csinálunk a többivel, amit a turisták itthagytak? Megy ki minden az utcára. És mikor már hegyekben állnak a szemétdombok a "nem turistahelyeken", akkor majd elgondolkozunk, milyen érzés a turistaországokban élőknek.
Drága kérdező, nem a népedet trehányozzuk le, hanem a te elmeállapotodban kételkedünk.
Lehet nem itt kéne mocskolódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!