Megéri kiköltözni Angliaba?
"az volt úgy jön neki ki h szobát bérel csak nem teljes lakást :-D"
Az addig oké, hogy szobát bérel, de 600 fontból félretenni, még nagyon alacsony lakbér mellett is művészet kategória, szerintem. Még egy kisebb városban is.
Én vagyok, aki 600 fontból él. Egész pontosan heti 150-160 körül keresek. Londonban élek egyébként. Leírom, mire mennyit költök.
Lakbér: 80font/hét. Mielőtt jönnének a sztereotípiák: a lakás egyáltalán nem putris és a lakótársak is normálisak, nem 20 perverz arabbal élek együtt, hanem normális, német és magyar fiatalokkal.
Közlekedés: felénk elég hülyén jár a metró, úgyhogy csak buszra veszek bérletet, ez 20 font/hét
Élelmiszer: átlag napi 1-2 font. Meleg ételt kapok mindennap a munkahelyemen, heti 5-6 alkalommal (van, hogy szombaton is be kell mennem). Így csak a hétvégi ebédemet és a napi reggelit+vacsorát kell magamnak állnom. Ezen kívül soha nem eszem bent a városban, mindig magamnak csinálok kaját, mert így a töredékéből kijön, mint ha Mekibe stb. járnék.
Tisztítószer: hatan lakunk összesen a lakásban, tisztítószerre és egyebekre (wc papír, mosogatószer, mosópor, takarítószer stb.) összedobjuk a pénzt. Nem vásárolunk mindenből márkásat, ASDA saját márkás cuccok is nagyon jók. Ráadásul pl. kézmosószert, zsebkendőt én is tudok hozni a munkahelyemről, meg a másik két lakótársam is, akik hasonló munkahelyen dolgoznak. Átlagosan heti 4-5 fontot költünk fejenként ilyesmire.
Összeadva ez heti 130 font körül mozog, de van, hogy ettől kevesebb. Így hetente 20-30 fontot félre tudok tenni. Nem sok, de ahhoz képest mégis, hogy Magyarországon teljes munkaidős állás mellett örültem, ha havonta néhány ezer forint megmaradt a fizumból.
Szórakozás: kinek mit takar a szórakozás. Nyilván aki minden héten buliba jár, iszik stb. annak nem elég ennyi pénz, a pubok nagyon drágák. Mozi stb. engem nem vonz, filmet nézni otthon is tudunk a csajokkal. Viszont múzeumok, rendezvények stb. közül nagyon sok teljesen ingyen van, és rengeteg klub, közösség stb. van, pl. művészklub, színjátszókör, kórus, sportklub stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!