Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki Londonban lakik mesélne...

Aki Londonban lakik mesélne róla hogy milyen a város? (többi lent. )

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést én írtam ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__4645556-anglia..

Ha elolvastátok tudjátok miről van szó.

Tudom,London kb. akkora mint nálunk egy megye de hálás lennék ha írnátok milyen kint lakni.:)

13/L

2013. júl. 29. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik. Jól érzem itt magam. Szépen megélek.
2013. júl. 29. 12:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Bár én nem Londonban élek (Oxford),de én is általános iskola befejezése után mentem ki a családommal.

A sulitól nem kell félned. Én otthon németes voltam, egy szót sem tudtam angolul. A helyi önkormányzatnál kaptunk iskola címeket ahol eldönthettem hogy hova szeretnék járni. Én a new oxford college-t választottam mert oda járnak az idegen nyelvűek, és így nem volt ciki a beilleszkedés. Az első nap a suliban írnod kell egy angolt tesztet ahol felmérik a tudásodat és a megfelelő csoportba tesznek. A college azért jó mert szinte ugyanolyan tudású diákokkal jársz akik annyit tudnak angolul mint te, így nem maradsz le a tanulásban. Ha sima suliba mész, akkor tanácsolni fogják hogy 1-2 évvel fiatalabbak járj hogy utol érd őket. Mivel a suliban magyar szót még véletlenül sem fogsz hallani, így elég hamar rá fog állni az agyad az angolra.

De nem árt tudni valamit. Ha csak apukád dolgozik akkor London drága lesz, és nehezen fogtok megélni. Mindenképpen kell hogy anyukád is dolgozzon. Ha nincs nyelvtudása kevés esélye lesz.. Ez jól gondoljátok át.. Ha mindkét szülő tud angolul akkor nincs gond, akkor nem kell félniük..

üdv 22/F

2013. júl. 29. 13:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Anyukámmal nem tudom mi lesz...

Tanulok angolul, a tanárom szerint 14 évesen elérem a ,,középfokú" szintet.Azzal mennyire fogok tudni boldogulni?

2013. júl. 29. 13:11
 4/11 anonim ***** válasza:

tegnap 13:06 vagyok

A nevelő apám emelt középfokú angol tudással rendelkezett. Még neki is kellett egy kis idő míg a füle ráállt a kinti angolra. Azt amit otthon tanultok és szereztek középfokút, az itt olyan mintha alap angol tudásod lenne. Nekem szerencsém volt mert én csak itt kint tanultam. Így szlenggel együtt.

De írtam. Neked nem kell aggódnod, mert akármelyik suliba mész , írnod kell egy angol tesztet. Nem az a lényeg hogy szuper legyen hanem az hogy felmérjék mennyire tudsz, hova, melyik csoportba tegyenek. Onnantól kezdve a kinti angolt fogod tanulni. Ha szerencsés vagy akkor nem lesz Ír tanárod. (nekem volt, és szenvedtem hogy megértsem, de mentség volt az hogy a született angol osztálytársam sem értette mindig)

Szóval te ne izgulj a nyelv miatt.

Fontos hogy mindkét szülőd dolgozzon mert 1 fizetésből nem fogtok tudni boldogulni.

2013. júl. 30. 01:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Megkaptam az üzidet. Válaszolok a kérdésedre.

Az osztálytársaim nem közösítettek ki, mert örültek hogy végre tudunk egymással kommunikálni. Bár én nehezen barátkozom, de a foci az szépen összehozza az embert. Azóta eltelt pár év, és 2 igazi jó angol barátom is lett.

A lányoknál nem tudom hogy megy, de engem a lányok is elfogadtak egyből..

A suliról. A színvonal a magyar iskolákhoz képest (legyen általános iskola, vagy szakközép) az angol sulik a béka feneke alatt vannak. Komolyan mondom. Nagyon gyenge az angol iskola rendszer. Én például érettségire csak azt tanultam amit felvettem tantárgyat. 3 kötelező van, és a többit felveheted ha akarod. Ha nem akkor csak háromból kell érettségizned. Nem úgy mint otthon, hogy a diák tanul ezerféle tantárgyat. Ráadásul még a tantárgyakat sem bonyolítják mint otthon.. Matekból elég ha tudsz osztani, szorozni, százalékot számolni, és egy kis szöveges feladat.. semmi bonyolult dolgok..(nem hiába voltam osztályelső matekból, hiszen amit én Angliában tanultam matekot, azt otthon nyolcadikos tananyagnak felelt meg.

Szóval a suli színvonala gyenge. De van jó oldala. Vannak olyan tantárgyak amiket szintén felvehetsz. Ilyen. a színjátszás, zene, ének, sport, rajz, szobrászat, informatika, újságírás stb... Ezek azért jók mert ha mondjuk újságíró szeretnél lenni, akkor már megvannak az alapok..

A tanulási módszer sem úgy megy mint otthon. Eleve nem egymás mögött ülünk kettesével, hanem vagy körbe van rakva az asztal vagy egy sorban vagy 4 padot összehúznak. Az időbeosztás is más. Mindig 9-kor kezdődött a suli ha délelőtt kellett menni. Volt olyan órarendem hogy hol délelőtt hol délután kellett mennem.

Pl: Hétfőn 9-től este 6-ig

kedden 9-től 12-ig majd 4-től- 7-ig

volt hogy 1 nap nem is kellett mennem..

De úgy hogy minden nap ugyanabban az időben legyen az óra csak akkor volt ha a tanároknak egybe esett az idejükkel..

(nekünk kellett igazodnia tanárokhoz..)

Az unokatesómnak szoktam mondani aki Magyarországon kitűnővel tett le emelt szintű érettségit, hogy neki érdemes kint egyetemre jönni és tanulni mert nevetve végigcsinálná a tudásával.. és ez nem vicc..

2013. júl. 30. 18:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja! és én mindig 1 hónappal később fejeztem be a sulit mint ti. Idén ha jól tudom nektek olyan június 14-16 körül volt a suli befejezése. itt kint július 30-a volt. (legalábbis még láttam diákokat suliba menni)
2013. júl. 30. 18:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2013. júl. 30. 20:17
 8/11 A kérdező kommentje:

Egy utolsó kérdés :D

Milyen nyelveket tanultál és a suli végére milyen szinten voltál belőlük?

2013. júl. 30. 21:51
 9/11 anonim válasza:
100%
voltam már Londonban, és most is megyek...egyszerűen gyönyörű:) akárhol vagy, mindig belebotlasz egy-egy híres épületbe vagy akármibe...az emberek is nagyon kedvesek, szinte mindenki mosolyog, és vannak vicces alakok is....a környezet tiszta és szép...imádom egyszerűen:) ja és sok sok hírességgel is találkozhatsz, az épületek nagyon hangulatosak...és nagyon sok magyar ember van kint
2013. júl. 31. 02:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Valószínűleg ősszel kirepülünk pár napra :)

2013. júl. 31. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!