Kezdőoldal » Utazás » Európa » Booking.com kártyazárolás?

Booking.com kártyazárolás?

Figyelt kérdés
Foglaltam egy szállást,és azt írta,hogy a megérkazésem előtt zárolhatja a kártyámat,biztonsági letét miatt....Valaki aki már foglalt a bookinggal,előfordult,hogy zárolták a kártyáját?
2013. júl. 15. 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
soha nem a booking.com zárol, hanem mindig a szállásadó. általában a zárolás Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Görögországban megszokott dolog, de nem sok szállásadó alkalmazza. Ha pedig alkalmazza, akkor sincs gond, hiszen ekkor is helyben kell fizetni, a zárolást pedig érkezéskor feloldják.
2013. júl. 15. 20:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen,én is úgy gondoltam,hogy a szállásadó zárolja :)Nagyon szépen köszönöm a válaszod...megnyugtattál :) Horvátországba megyünk és ez az első önálló foglalásom :)Mégegyszer nagyon köszönöm,szép estét!
2013. júl. 15. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

szallodaban dolgozom es minden nap megkerdezik, hogy milyen alapon kerek toluk ennyi meg annyi penzt, ha mar kifizettek nekunk x osszeget a foglalasnal. Egyreszt nem fizettek ki semmit, mivel csak zarolva lett a kartya, es azt sem mi zaroltuk hanem a booking.com.

Mi akkor zarolunk, ha a vendeg elfelejti kifizetni a szamlajat es tavozik.

2013. júl. 15. 23:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Nyugati országokban nagy divat ez a zárolásos marhaság.

Én már jártam úgy Londonban, hogy zárolták még mielőtt megérkeztem, mégegyszer zárolták mikor bejelentkeztem, feloldás természetesen nem volt, tehát már duplán volt zárolva és ezek után kellett kifizetnem, tehát háromszoros fedezet kellett. Hab a tortán, hogy még azután is zárolni akarták mégegyszer miután már kivolt fizetve, de ez már nem sikerült mert nem volt annyi pénz a számlámon.

Ugyan terhelés csak a tényleges fizetésre volt, de kb. 3 hétig nem tudtam hozzáférni a pénzemhez, amíg a bank nem törölte a zárolásokat.

Én egyébként nem értem, hogy a kártyatársaságok ezt miért engedik, hogy a szállodák kényük-kedvük szerint garázdálkodjanak a bankkártyákkal.

2013. júl. 15. 23:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem a prágai utazáskor zárolta a hotel a kártyámon lévő összeget. Foglalás napján zárolta, érkezés napján feloldották az összeget, helyben fizettem.

Semmi gondom nem volt belőle.

2013. júl. 16. 08:58
 6/9 anonim válasza:
Elnézést hogy egy régi kérdéshez írok, ha a szállásadónál nem lehet fizetni kártyával , csak készpénzzel, akkor is lehetséges hogy zárolnak pénzt a kártyámon? Logikusan nem...De ki tudja.
2014. jún. 15. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Az esélye kb. nulla, mert ez esetben nincs POS termináljuk.
2014. jún. 15. 23:19
 8/9 anonim válasza:
Soha nem zarolnak kartyat, csak a foglalas osszeget..tehat ha a kartyadon van 5000 eur, es a szallodafoglalasod csak 550 eur akkor az 550eur t zaroljak,,,es a kartyadon levo fennmarado osszeget hasznalhatod....
2017. ápr. 5. 20:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Senki nem írta, hogy az egész kártyát zárolnák...
2017. ápr. 6. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!