Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londonban a társbérlet a...

Londonban a társbérlet a megszokott lakhatási forma?

Figyelt kérdés
A neten nézek hirdetéseket, mindenhol csak társbérletet találok, ahol 2-8 ember osztozik a fürdőszobán, konyhán, jó esetben a nappalin. Ha én kiköltözök, szeretnék egymagamnak lakást bérelni, legyen az akármilyen kicsike is, de saját konyhával és saját fürdőszobával. Ilyet viszont nem találok a gumtree-n. Vagy csak rossz helyen, rossz néven keresgélek?
2013. júl. 12. 19:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

321-et fizetek összesen a mortgage-ra.

mellesleg, nekem egy kivételével csakis angol kollégám van, és láss csodát: mint saját lakásban lakik. egy-két fiatal van, aki nem, azok se társbérletben, hanem szülőkkel még, de azok is mennek kifele, és nem társbérletben gondolkodnak, egy csöppet sem. a legnagyobb kiadás itt is a lakáshitel, ha az nincs, az jó.

2013. júl. 15. 19:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem, mint bevandorlonak az a velemenyem, azt latom, hogy a britek kozt a lakas vasarlas divik, mig a bevandorlok azok akik tarsberletbe mennek inkabb. Nyilvan megvan ennek is az oka, peldaul ki tudja mennyi ideig maradnak az orszagban. A hazvasarlas altalaban nagyon hosszu tavu dolog, igy kell az elhatarozottsag, hogy belevagj. Igy nyilvan egy helyi elobb kezd bele, mint valaki aki ki tudja akar-e maradni hosszutavon.

Az mas dolog, hogy veszel egy kecot es kiadod a folosleges szobat, igy a lako beletermel a jelzalogodba.

2013. júl. 15. 19:46
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!

Zavar, hogy egész életemben "társbérletben" laktam a testvéreimmel, mind lányok vagyunk. Utáltam az alkalmazkodást, hogy folyton várni kellett reggel (amikor mind iskolába készülődtünk), hogy a nővérem fél órát eltöltsön a fürdőszobában, amíg én csak fogat mosni akartam. És ha hajba kaptam valakivel, nem volt jó érzés úgy kimenni a saját szobámból, hogy arra gondoltam, összefuthatok vele. Ez az en-suit dolog jól hangzik, majd utána nézek.

2013. júl. 15. 20:47
 14/20 anonim ***** válasza:
igen, én is egész életemben arra vágytam, hogy végre egyedül lakhassak, aztán mindig volt ott valaki...most végre megvan az egyedül lakás. de en suite helyett inkább olyat nézz (a rightmove-on, vagy a zooplán, de az egyes ügynökségeknél is nézheted, bár előbbi kettőn ezek ott vannak), hogy studio flat, az a garzon, max. one bedroom flat. ez azt jelenti, hogy van egy nappali, meg egy háló.
2013. júl. 15. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:

A privát WC és a fürdőszoba olyan élmény, amiért sajnos kőkeményen fizetni kell. A társbérlet megszokott lakhatási forma, kispénzűeknek és külföldieknek. De a dolog relatív, London nagyon sokarcú, van olyan része, ahol olcsón lehet lakást bérelni, viszont nem mertem leszállni a buszról, pedig nem vagyok ijedős. Lakás is van iszonyatos, meg elég jó állapotú.

Számíts arra, hogy önálló lakás bérlésénél többhavi kauciót is le kell raknod, valamint van egy nagyon aranyos dolog, a city council tax, amit szintén veled fognak kifizettetni, és nem kevés. (Ezt társbérletnél is fizeted, csak nem ennyire egyértelmű az összefüggés).

2013. júl. 16. 01:16
 16/20 anonim ***** válasza:

15-os!

Nem kernek tobbhavi elorefizetest. Most koltoztem onallo albiba 2 halos, mert kell a hely nekem, meg ha jonnek az ismerosok vendegsegbe, stb. Nem voltam meg 3 honapja az orszagba, amikor kivettem es csak 5 heti berleti dijat kellett letennem kaukciokent az asztalra. A council tax meg 70 font havonta, nem egy huzos osszeg.

2013. júl. 16. 09:56
 17/20 A kérdező kommentje:

Én is úgy vettem észre, hogy a deposit húzós, egész lakásoknál több hónapot szoktak kérni. persze van kivétel.

Azt hiszem, megengedhetjük magunknak, két fizetésből fogunk élni a barátommal.Köszönöm, hogy ennyien segítetek.

2013. júl. 16. 10:05
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha nem indiszkret a kerdes, akkor milyen munkara mentek ki? Mert, ha "majd valami csak akad" tipusu, akkor lehet nem erdemes Londonba kezdeni. De ha valami fix melora mentek ki, akkor meg hajra, lehet elore jutni a rangletran es nem kell megszakadni erte!
2013. júl. 16. 10:36
 19/20 A kérdező kommentje:
A barátomnak fix helye van egy építési vállalkozásban (a nagybátyja révén), részemről pedig "majd lesz valami". Olyan területeken van képzettségem, amikhez a neten nincsen hirdetés, úgyhogy talpalni fogok, mert nem akarok kulimunkát végezni (alkalmatlan is vagyok rá, valljuk be.). Szeretnék egy színházban elhelyezkedni díszletek/jelmezek területén, vagy egy lakberendezési vállalkozásnál. De nem is tervezünk sokáig Londonban maradni, mert más angol városokban van számunkra megfelelőbb továbbtanulási lehetőség. Csak a campus éveihez akarunk összespórolni annyit, hogy ne kelljen az egyetem mellett folyton dolgozni.
2013. júl. 16. 12:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Helyes! Jo terv! sok sikert hozza!
2013. júl. 16. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!