Londonban a társbérlet a megszokott lakhatási forma?
321-et fizetek összesen a mortgage-ra.
mellesleg, nekem egy kivételével csakis angol kollégám van, és láss csodát: mint saját lakásban lakik. egy-két fiatal van, aki nem, azok se társbérletben, hanem szülőkkel még, de azok is mennek kifele, és nem társbérletben gondolkodnak, egy csöppet sem. a legnagyobb kiadás itt is a lakáshitel, ha az nincs, az jó.
Nekem, mint bevandorlonak az a velemenyem, azt latom, hogy a britek kozt a lakas vasarlas divik, mig a bevandorlok azok akik tarsberletbe mennek inkabb. Nyilvan megvan ennek is az oka, peldaul ki tudja mennyi ideig maradnak az orszagban. A hazvasarlas altalaban nagyon hosszu tavu dolog, igy kell az elhatarozottsag, hogy belevagj. Igy nyilvan egy helyi elobb kezd bele, mint valaki aki ki tudja akar-e maradni hosszutavon.
Az mas dolog, hogy veszel egy kecot es kiadod a folosleges szobat, igy a lako beletermel a jelzalogodba.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
Zavar, hogy egész életemben "társbérletben" laktam a testvéreimmel, mind lányok vagyunk. Utáltam az alkalmazkodást, hogy folyton várni kellett reggel (amikor mind iskolába készülődtünk), hogy a nővérem fél órát eltöltsön a fürdőszobában, amíg én csak fogat mosni akartam. És ha hajba kaptam valakivel, nem volt jó érzés úgy kimenni a saját szobámból, hogy arra gondoltam, összefuthatok vele. Ez az en-suit dolog jól hangzik, majd utána nézek.
A privát WC és a fürdőszoba olyan élmény, amiért sajnos kőkeményen fizetni kell. A társbérlet megszokott lakhatási forma, kispénzűeknek és külföldieknek. De a dolog relatív, London nagyon sokarcú, van olyan része, ahol olcsón lehet lakást bérelni, viszont nem mertem leszállni a buszról, pedig nem vagyok ijedős. Lakás is van iszonyatos, meg elég jó állapotú.
Számíts arra, hogy önálló lakás bérlésénél többhavi kauciót is le kell raknod, valamint van egy nagyon aranyos dolog, a city council tax, amit szintén veled fognak kifizettetni, és nem kevés. (Ezt társbérletnél is fizeted, csak nem ennyire egyértelmű az összefüggés).
15-os!
Nem kernek tobbhavi elorefizetest. Most koltoztem onallo albiba 2 halos, mert kell a hely nekem, meg ha jonnek az ismerosok vendegsegbe, stb. Nem voltam meg 3 honapja az orszagba, amikor kivettem es csak 5 heti berleti dijat kellett letennem kaukciokent az asztalra. A council tax meg 70 font havonta, nem egy huzos osszeg.
Én is úgy vettem észre, hogy a deposit húzós, egész lakásoknál több hónapot szoktak kérni. persze van kivétel.
Azt hiszem, megengedhetjük magunknak, két fizetésből fogunk élni a barátommal.Köszönöm, hogy ennyien segítetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!