Kijönne velem valaki egy időre Londonba dolgozni szeptemberben?
Kérdező! Egyedül próbálkozz! Az elején adott egy alapszabály, miszerint senkiben ne bízz meg! Sem lakótársakban, senkiben, ha jót akarsz magadnak. Ha tudsz angolul, nem fog okozni a munkakeresés, találás és a hivatalos ügyek elintézése.
Londonban élek már 5,5 éve, akkor javaslom csak a várost, ha olyan munkád van itt, ami minimálbérnél jobban fizet. Ugyanis ebben a városban minimálbérből ki lehet ugyan jönni, de nem jutsz előre, mert nem marad meg semmid, vagy csak nagyon kevés. Ha nincs semmilyen szakmád, amivel van esélyed elhelyezkedni, akkor egy más nagyvárost javaslok a könnyebb megélhetés érdekében. Londonban szerintem 1200-1300 nettó alatt nem éri meg dolgozni. Skóciát viszont nem javaslom, minél északabbra megy az ember, annál kevesebb a munka. Skóciában a nagyvárosok kivételével nagyon kevés a munkalehetőség. Angliában is inkább London, London környéke és Anglia déli része az ahol több a munkalehetőség. Északabbra kevesebb a munka. Valahol Manchester-nél van a "határ", azaz Manchesternél északabbra már nehéz egy kezdő bevándorlónak.
"Első, miért ne London?"
Európa legdrágább városa. Amennyiből Londonban bérelsz egy double szobát (2 személyre) annyiból pl Bécsben 2 szobás lakást kapsz és a fizetések sem rosszabbak (14 fizu/év, ez Londonban csak 12).
Mi is Londonban élünk 2 éve, korábban éltem több helyen Európában, Bécsben is ezért hoztam példaként.
És valóban így van, ha nincs olyan szakmád amivel azért jóval többet keresel mint a minimálbér akkor nincs sok értelme. Maga az életminőséged közel nem lesz olyan mint máshol, hiába vagy Londonba.
Mi a párommal mind 2-en a minimálbér felett keresünk, de jövő tavasszal tervezzük a visszaköltözést Bécsbe. Nálunk az sem elhanyagolható szempont hogy onnan haza Sopronba kevesebb mint 1 óra az út, de amúgy is ég és Föld, nem véletlen kapta meg Bécs zsinórba 3x a világ legélhetőbb városa címet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!