Kezdőoldal » Utazás » Európa » Romániába megyünk, mikre kell...

Romániába megyünk, mikre kell jobban figyelni, határ hogy mködik?

Figyelt kérdés

Jövő hét végén Romániába megyünk, személyautóval. Azt tudom hogy a hatűr után kell venni Rovinetát. Meg közlekedni nem igen tudnak, szóval ezeket tudom.

Pénzt hol éri meg jobban váltani? Szállásunkat euróval kell fizetni, és eurónk is van, itthon váltsunk euróról lei-re, vagy kint? hogy járunk jobban? vagy keverjük bele a forintot is?

határon mit lehet átvinni, mit nem? mert eu tagok, tehát eu alapelvei vonatkoznak(áru, tőke, szolgáltatások, emberek), de nem schengeni övezet tagok, tehát határellenőrzés van, de vám nincs? tehát ha veszek kint olyat ami olcsó(pl. cukor, csak nem tudom milyen árban van) akkor behozhatok 100 kg-t is akár? Mert schengeni országból annyit hozok be, amennyit tudok.

meg ha vannak hasznos, jó dolgok amiket tudni kell, azt írjátok le légyszíves.

2013. júl. 6. 09:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
utolsó: jó nagy barom lehetsz.
2013. júl. 8. 12:49
 12/14 anonim ***** válasza:

"Takard le a rendszámot mert különben nem sok marad az autódból..."

Mert? Mi történik? Te nagyon tájékozatlan vagy szerintem.

2013. júl. 8. 15:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Rendszámletakarós kolléga: ne magadból indulj ki...
2013. júl. 8. 16:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezek a dolgok tipikusan úgy működnek, hogy aki messze van, sose élt ott, de még csak nem is tett látogatást az büdös román, büdös szlovákozik vagy éppen a szerbeket stb. szidja.

Aki ott él vagy legalább turistáskodott már ott az pedig tudja jól, hogy simán együtt élnek békében a népek egymás mellett. Nem gyújtják fel egymás autóját ahogy Budapesten se jellemző, hogy román rendszámos autóval bármit is csinálna bárki. Persze ellophatják, feltörhetik, de Pesten is rengeteg magyar autóval teszik ugyanezt a bűnözők. Ez nem magyar-román kérdés.

2013. júl. 8. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!