Ideiglenes személyit lehet igényelni a személyi igénylése után? Az ideiglenes személyivel lehet EU-ban utazni?
Ha jól tudom csak akkor adnak ideiglenest, ha nincs útlevelem vagy jogsim. Jogsim az van, de hétvégén megyek ki, a személyi még nem jött meg (múlt hét kedden igényeltem), és a jogsi ugyebár nem érvényes külföldön, szóval nem tudok kimenni elvileg.
+1 Ha kimegyek egy szál jogsival, és úgy igazoltat egy osztrák rendőr, akkor mi történhet? Bevisznek, vagy csak egy sima bírság? Lesz ott rajtam kívül 7 másik ember, úgy annyira talán nem gáz?
Az ideiglenes személyi alkalmas utazásra, de valóban nem kaphatsz ha van jogsid. Ha nem Te vezetsz, akkor szerintem elég kicsi az esélye, hogy igazoltassanak, amúgy nem tudom mik ilyenkor a szankciók, de nem hiszem, hogy túl súlyosat.
Nyilván az adott rendőrön is múlik, hogy egyáltalán foglalkozik-e a dologgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!