SÜRGŐS! Ideiglenes személyivel lehet WizzAir járatokon utazni?
Tőlük kérdezd meg ne itt!
OLASZ KÖZTÁRSASÁG MAGYARORSZÁGI NAGYKÖVETSÉG
STEFÁNIA ÚT 95
1143 BUDAPEST
GEO : 47.507526 , 19.095841
Telefon : 1-460-6201
Fax : 460-6260
Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.
Ebből következik, hogy más okmányt - például az új típusú jogosítványt, diákigazolványt, születési anyakönyvi kivonatot - nem lehet felhasználni a határátlépéshez. Tehát ha otthon maradt az útlevél vagy a személyi igazolvány, sajnos más választás nincs, vissza kell menni érte, mivel a határőrnek tartania kell magát a szabályokhoz.
Útlevéllel mindenhova utazhatunk - természetesen, ha vízumra van szükség egy országba, akkor azt meg kell szerezni-, a személyi igazolvánnyal az Európai Gazdasági Térség tagállamaiba utazhatunk, illetve nemzetközi szerződések alapján Horvátországba és Svájcba is (ide csak az új típusú kártya formátumúval).
Köszönöm a gyors válaszokat.
Laminált kártyaformájút kapott, olyasmi mint a Lakcím kártya. Ezt most találtam nemrég, ebből nekem az jön le h elfogadják, de nem találtam dátumot h mikori ez az információ... :(
Ez az elfogadott magyar személyazonosító igazolványformák listája, és ott van alul az ideiglenes. Most akkor mit csináljunk? :S
A magyar állampolgárok tehát az EGT tagállamokba az alábbi személyi igazolvány típusokkal utazhatnak:
az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel),
az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel),
a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag),
***** illetve a 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes (barna színű, kártya formátumú) személyazonosító igazolvánnyal. ****
Itt találod az "igazolványmintákat" amikkel utazhatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!