Kezdőoldal » Utazás » Európa » Budapesten miért ilyen elhanya...

Budapesten miért ilyen elhanyagoltak a zöldterületek?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy Budapesten ilyen kevés park van és azok is rossz állapotúak?

A pénz nem feltétlenül lehet akadály, hiszen nem egy kelet-európai városban sokkal szebb parkok vannak, mint a magyar fővárosban.

Itt van pl. két park az ukrajnai Lembergből:

[link]

[link]

A fű gyönyörű zöld, nincs kitaposva, alig van szemét, gyönyörű lámpák és padok, stb.

Budapesten egyedül a Kopaszi-gát és a Margitsziget mondható színvonalasnak, de a két legnagyobb park, a Népliget és a Városliget szörnyű állapotban van:

[link]

Jellegtelen padok, szemét mindenütt, kiégett fű, stb.

2013. jún. 2. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Vannak Budapesten is szép parkok, csak te nem ismered őket. Szent István park? Károlyi kert? Nem is ismered ezeket. Illetve gyorsan azt füllentheted, hogy igen.
2013. jún. 2. 16:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja és a felújított Szabadság teret is megnézheted. Ez a 3 park szépen felfűzhető 1 sétára.
2013. jún. 2. 16:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Természetesen ismerem a Szent István parkot is, valamint a Károlyi-kertet is. Elismerem, valóban színvonalas zöldterületeknek számítanak, azonban ezek nem parkok, méretre legalábbis. Az ilyeneket nem lehet a Városligethez, Hyde Parkhoz, Großer Tiergartenhez hasonlítani.
2013. jún. 2. 16:10
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Ja, értem. Neked a méret a lényeg. Amúgy a Népligetet láttad is belülről? Mert mindenki csak hírből ismeri. De úgy látom, nálad magasan van a léc. Kis ország, kis parkok.
2013. jún. 2. 16:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Kőbányaiként elég jól ismerem a Népligetet, igen. Személy szerint jobban kedvelem, mint pl. a Városligetet, azonban úgy gondolom, a rossz híre nem ok nélkül alakult ki.

A kis ország, kis park felfogás pedig elég hülyeség szerintem: egyrészt, mert Budapest nagyváros, másrészt, mert ott van pl. Prága is, ahol szintén gyönyörű városi parkok vannak.

2013. jún. 2. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Igazad van, tényleg sokkal elhanyagoltabbak mint általában külföldön.

Valahogy nincs ennek kultúrája, pl. egyszer Rózsadombon volt dolgom, sok kert nagyon elhanyagolt állapotban van.

2013. jún. 2. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyet értek a kérdezővel, lehet vitázni, de meg kell nézni pl Bécsben a schönbrunni kastély parkját, össze se lehet hasonlítani a városligettel. Persze, az kastély park, de szabadon be lehet menni, és mennek is a turisták. A népligetbe max a planetárium van, beljebb jobb is ha nem mennek a kirándulók... A városliget is lehetne sokkal szebb. Szóval jó a kérdés, nyilván pénz kérdés is, de kíváncsi lennék a város vezetők válaszára.
2013. jún. 2. 21:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nem látom ilyen tragikusnak a helyzetet. A sétányok burkolatát megcsinálhatnák, mert a repedezett, gazos beton borzasztó igénytelen, és ezeket a kényelmetlen és ronda piros padokat is lecserélhetnék. A fűvel pedig nem lehet csinálni semmit, legalábbis akkor, ha élő parkot akarunk, nem pedig egy díszkertet. Az emberek úgyis széttaposság, ráülnek, a Nap kiégeti stb, és ez szerintem így van jól, ez egy park szerepe. Csak arra kéne megtanítani a lakosságot, hogy a szemetet dobják ki, a kutyakakit szedjék fel, és ne a bokrok között intézzék a dolgukat. Bár megyjegyzem, például a Margitszigeten, ahova sűrűn járok, ez nem túl egyszerű feladat: egy meleg hétvégi napon a miniatűr kukák nagyon gyorsan megtelnek, és ember legyen a talpán, aki ki tudja várni a félórás sort az egy darab vécénél (amiért mellesleg még pénzt is elkérnek). Szerintem elsősorban ezeken kéne javítani, nem a kitaposott fűvel foglalkozni. Kopaszi-gáttal szerintem pont az a gond, hogy nagyon mű az egész, ott én például nem érzem olyan jól magam, mint a Margitszigeten. Népliget meg szerintem nagyon kiesik, ezért nem járnak oda sokan, és ezért vált a rosszarcúak találkozóhelyévé.
2013. jún. 3. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!