Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mely európai országba éri meg...

Mely európai országba éri meg a leginkább költözni?

Figyelt kérdés
Tudom, kell egy elég nagy kezdőtőke, hogy az ember csak úgy fogja magát és külföldre költözzön, ez nyilvánvalóan nem elhanyagolható, mégis, tegyük most ezt félre egy kicsit! Hova éri meg menni Európában menni? Sok szempontból érdekel - munkaszerzési lehetőség, megélhetés, életkörülmények, beilleszkedés, tanulmányi lehetőségek(egyetemek), környezet, a táj szépsége, és még sorolhatnám. Kicsit összetett a kérdés, és nincs rá pontos és megfelelő válasz, valószínűleg sokan fogtok sokfélét mondani. De mégis megkérdezem, mit tanácsoltok? Hol érdemes élni?
2013. máj. 25. 22:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

15:17!

Ez így van. Sokan tényleg így állnak hozzá, és csodálkoznak hogy nem foglalkoznak velük.

2013. máj. 26. 15:36
 12/15 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet a skandináv országokkal, mint pl. Svéd-, vagy Finnország? Róluk csak jókat hallottam mostanában.

Egyébként a kérdésem leginkább csak elméleti, bár valóban tervezem, hogy egyszer majd külföldre költözzek, és ott éljem le az életem, ennek még közel sem jött el az ideje (még csak gimis vagyok). Ami a nyelvtudásomat illeti, felsőfokú angol és középfokú francia nyelvvizsgám van, emellett érettségiig szeretném németből is megcsinálni a középfokút.

Szeretném még kérdezni, szerintetek jobb itthon elvégezni az egyetemet, és utána külföldön munkát vállalni, vagy előnyösebb, ha már az egyetemet is külföldön végzi az ember?

2013. máj. 26. 19:15
 13/15 anonim ***** válasza:
20%
Végezd el otthon, vedd el egy hazai magyar tanulmányi helyét, aztán fizetés nélkül lopakodj külföldre és tudásodat kamatoztasd idegeneknek.
2013. máj. 26. 19:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Figyelj, magyar vagyok és büszke vagyok rá. Sosem fogom ezt letagadni, eltitkolni vagy szégyellni. De nem lehet itthon elhelyezkedni, sok ismerősöm két diplomával mosogatnak, gyárban dolgoznak vagy munkanélküliek. Mi is itthon a családommal alig hogy megélünk, pedig tisztességes, tanult, keményen dolgozó szüleim vannak. Hozzáteszem, suli mellett én is dolgozom, ha éppen van mit, kitűnő vagyok és mindent megteszek azért, hogy felnőttként ne kelljen majd azt mondanom a gyerekemnek, hogy ne haragudj, de ebben a hónapban már nem lesz pénz margarinra vagy gyümölcsre..

És mint azt már leírtam, a kérdés egyelőre még bőven csak ELMÉLETI, úgyhogy kérlek, tedd félre a rosszmájúságodat! Köszönöm.

2013. máj. 26. 19:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb,ha mar az egyetemet is kulfoldon vegzed.Ez alatt sokat fejlodik a nyelvtudasod,lesznek kulfoldi gyakorlati helyeid,konnyebben talasz majd munkat utana.En a BGF- re jartam,de gyakorlaton kulfoldon voltam,es ugyan abban az orszagban telepedtem le mikor elvegeztem a fosulit.Gyakran kellett magyaraznom,mit is tanultam pontosan( idegenforgalmat,aminek rengeteg szintje van)mignem talaltam egy parhuzamos kepzest egy itteni fosulin,es egyszeruen azt mondtam peldakent,csak megemlitettem,hogy kuldoldon vegeztem.

Eleg jo munkahelyeim voltak eddig,de a legtobb csak atvitt ertelemben kapcsolodott a vegzettsegemhez,pl eleinte dolgoztam szallodai barban is,pedig az ilyen gyakorlati dolgokhoz nekem semmi kozom nem volt.

Azota szerencsere mar szeles koru szakmai tapasztalatom van az idegenforgalom szinte minden teruleten,eleve kozepvezetoi,vagy legalabb muszakvezetoi allasokat ajanlanak aminek a fizikai munkahoz mar semmi koze,de a nullarol kezdtem.

Szoval ha az egyetemet/fosulit is ott vegzed,akkar talan megsporolhatod az ilyen jellegu kiteroket.

Teny,hogy olyan orszagot kell valasztani,aminek beszeled a nyelvet,mert pl angol es nemet tudassal egy harmadik orszagban nem tudjak radbizni a papirmunkat,igy nagyreszt kisegitokent vagy fizikai munkara vennenek fel.

2013. júl. 5. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!