Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mely európai országba éri meg...

Mely európai országba éri meg a leginkább költözni?

Figyelt kérdés
Tudom, kell egy elég nagy kezdőtőke, hogy az ember csak úgy fogja magát és külföldre költözzön, ez nyilvánvalóan nem elhanyagolható, mégis, tegyük most ezt félre egy kicsit! Hova éri meg menni Európában menni? Sok szempontból érdekel - munkaszerzési lehetőség, megélhetés, életkörülmények, beilleszkedés, tanulmányi lehetőségek(egyetemek), környezet, a táj szépsége, és még sorolhatnám. Kicsit összetett a kérdés, és nincs rá pontos és megfelelő válasz, valószínűleg sokan fogtok sokfélét mondani. De mégis megkérdezem, mit tanácsoltok? Hol érdemes élni?
2013. máj. 25. 22:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Németország a legélhetőbb hely, de manapság már ott is megválogatják hogy kit vesznek fel munkahelyekre.

Magyarként ott nagyon lefognak nézni téged, ott éreztetni fogják veled hogy te magyar vagy ők pedig németek, ezt érezni fogod ott sajnos.

persze ott is vannak olyan helyek ahol nagyon kedvesek veled, és segítenek mindenbe hogy megtanuld jobban a nyelvüket, meg beilleszkedjél, de inkább olyan munkahelyeken van ez ahol nem gyári munka van, hanem kisebb irodai, beteg ápolás, ott rendesek az emberek.

Barátnőm bátyja volt kint ápoló vele ott kedvesek voltak.

Viszont a bátyám volt már kint egy gyárban dolgozni, ott nagyon bunkók voltak, igaz hogy sokat keresett de ott drága volt az albérlet, akkor 12-14 órás műszak, cigarettázni nem lehetett csak munkaidő előtt és után. És szigorúbban vették ott a szüneteket, ha nem értél vissza munka kezdés előtt fél perccel már ment is a leb@szás minden irányból.

Bátyám nem keresett ott többet mint itt, mert ott olyan árak voltak, igaz hogy meg egyeztek a fizetésekkel, de annyi pénzt amennyit pluszba szedett össze az elment a haza utazásra szinte, és amennyit hazahozott tisztán az itthon kb 1 hétre elegendő összeg kajára durván.

Ahová még érdemes menni, az Anglia ott is jó a helyzet, de már egyre nehezebb ott is munkát találni.

Én kerestem egy időben ismerősök által, voltam is kint 1 hónapig, amire nagyon spóroltam, de sajnos nem sok pénzem maradt meg belőle.

Kisebb munkát eltudtam vállalni 3 hétig, de az arra volt elég hogy enni tudjak meg a haza útra teljen, amit itthonról hoztam azt beadtam haveromnak a lakbérbe, igaz nem kért sokat, de illemből adtam neki kicsivel többet, de ez személyes ügy.

Ausztriába már nehéz a munkavállalás, sok határ környékén élő magyar megy át dolgozni, hogy minden nap meló után hazatudjon menni, így ott nehéz munkát találni, maximum kicsit beljebb de ahhoz már szállás is kell.

Svájc is ami jó hely, de oda csak protekcióval mehet az ember dolgozni sajnos.

Egy ismerősöm rokona él kint és sokáig ígérte az ismerősömnek hogy segít neki ott elhelyezkedni és új életet kezdeni, de mégsem jött össze a munkahely, és potyára nem akart kimenni, mert ott így nehéz találni már. pedig jó hely, és vannak munkahelyek, de elsősorban a helyieket alkalmazzák mint mindenhol máshol és nem a külföldieket.

Sajnos már itt Európában is nehéz munkát találni, igaz hogy jobb mint kint, de nem mindenhol. A déli országokat felejtsd el, mert azon a szinten állnak sajnos ahol mi vagyunk.

Szlovákiába is csak akkor érdemes dolgozni menni ha közel laksz a határhoz és mindig betudsz járni oda, mert ott lakni esélytelen mert annyit nem kapsz hogy ott eltartsd magad. Ott azért másabbak a játékszabályok.

2013. máj. 25. 23:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Azert az nagyon nem mindegy hogy milyen nyelven beszelsz. Vagy ha a kerdes csak elmeleti es a nyelvtudas sem fontos ccsak az hogy hol "eri meg" legjobban dolgozni akkor azok a Benelux allamok, Svajc vagy Ausztria.
2013. máj. 26. 03:38
 3/15 Ítélethozó válasza:
100%

Németország, Hollandia, esetleg Anglia.

Az, hogy lenéznek az BAROMSÁG szerintem. Én Angliában jártam, a dolgos, rendes népet nagyon szeretik. Érdeklődnek, és kedvesek a Magyarokkal. Pl. egy románhoz képest te Magyarként egy brutálisan megbecsült, értelmes, civilizált emberként leszel ott kezelve!!!

2013. máj. 26. 08:21
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Èn németországban élek és mondhatom, hogy szerintem az egyik legélhetöbb ország, és a legtöbb jövövel rendelkezö.

Ès a legelfogadobb nép a német. Ez nem is csoda, mert a második világhaború után erre nevelték öket.

Kb egy napig tudnám sorolni miért is olyan jó itt élni, de talán a legfontosabb, hogy a szociális hálója óriási. ìgy nincsenek hajléktalanok, mert azok is kapnak lakást, az egészségügy igen jól szervezett, és ingyenes a felsöoktatása (ugye a nyugati országokban szinte mindehol fizetös). ès ami miatt jövöje van, mert a kevés országok között van akinek a gazdaaga plusszt termel. Az utobbi években +150milliárd eurót termelt évente, míg pl Franciaország (ami meglepett engem) -60Milliárd eurót. A környezet megóvás elsödleges cél mindenhol, alternatív energia mindnhol. Közbiztonság pedig szuper jó, nincsenek gettói a városoknak (talán Berlin és Hamburgban lehet, de ott sem jellemzö).

Aztán a lenézésröl annyit, hogy azt nézik le akit lelehet.

Elsö válaszoló írja, hogy sógornöjét aki ápolónö volt nem nézték le, szerették. Ennek oka, hogy sógornöje tudott németül (ápolonöként alap)és tisztességesen dolgozott. Báttya egy szó nyelvtudás nélkül jött ki, gondolom a müszakvezetöje hiába magyarázott neki, ö max bologatott, de nem értett meg semmit. Vagy is bele tartozott a báttya az olcsó munkaeröbe, akik egy szót sem beszélnek, a munkájukat ahogy elvégzik.

Van egy csoport a facebook-n ahol németországban élö magyar anyukák beszélgetnek. Itt nem rég egy topik arról szolt ki, hogyan érzi magát. 2 régetgre oszlottak a tagok. Egy aki otthon ülö anyuka a férje is csak ksiegítö munkát végez, egy olcsó környéken laknak, ahol hemzsegnek a külföldiek, aki megállás nélkül azt nézik kinek hol megy jobban.

Aztán lett a másik csoport, ahol jólbeszélik a nyelvet, normál munkát végeznek mind ök, mind a férjeik. gyermekeik az ovodában, iskolában pikk pakk beilleszkedtek.

De szerintem ez jellemzö minden országba ahova mehetsz dolgozni.

2013. máj. 26. 08:46
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
Ha van egy rendes mesterséged-hivatásod, akkor magyarként természetesen Magyarországon érdemes leginkább élni. Ha azt kutatod, hogy ugyanazzal a felkészültséggel hol lehet több pénzt keresni, akkor Németországot javasolnám.
2013. máj. 26. 10:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Anglia
2013. máj. 26. 12:40
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem néznek le senkit, hagyjátok már ezt a baromságot.
2013. máj. 26. 13:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát igen, be kell tartani a játékszabályokat, nem lehet a fél órás ebédszünetből két órásat csinálni. Hú tényleg mennyire utálják az embert.
2013. máj. 26. 13:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

ez a lenézés dolog hülyeség. Angliában élek, azt tapasztaltam, hogy aki beszéli a nyelvet, saját szakmájában tud dolgozni az jobban be tud illeszkedni, elfogadják.

Aki viszont nem beszéli a nyelvet, magyarok között lakik, minimálbéres állása van, helyiekkel nem érintkezik, ők szokták általában azt mondani hogy le vannak nézve.

aki nyitott, beszéli a nyelvet, az nem lesz lenézve. tapasztalatom szerint minden rossz tapasztalat a nyelvtudás hiányából fakad. ugyanis ha nincs nyelvtudás akkor nincs jó, lehetőleg szakmai munka, ha ez nincs, akkor fizetés sem magas, ha nem magas, akkor magyarok között tömegszállás marad, ahol a nyelvtudás nem fejlődik, helyiekkel nem tudsz ismerkedni nyelvtudás hiány miatt, begubózol és magyar fórumokra írogatsz, hogy a németek/angolok/stb népek elutasítóak.

Kérdező!

Olyan országba menj, amelynek a nyelvét beszéled.

2013. máj. 26. 14:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
És azért tegyük hozzá, hogy ki fordulna barátságosan egy olyan emberhez, aki bevallottan pár hónapra/évre megy az adott országba, hogy megszedje magát, aztán csá. Az ilyenek nem illeszkednek be, nem tanulják meg a nyelvet rendesen, nem kapnak rendes munkát.
2013. máj. 26. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!