A barátnőm külföldre utazik! Csak irigy lennék?
A helyzet az, hogy a nyelvtanárunk elutazik egy hétre egy külföldi barátnőjéhez. Egyik csoporttársamat, aki egyben legjobb barátnőm is volt valamikor, megkérdezte nem utazna-e ő is vele (a tisztán látás kedvéért a tanár: nő). Hivatkozott arra, hogy szorgalmas, és megérdemelné, illetve hogy a családi háttere miatt, sosem tehetné meg hogy eljusson akárhova is.
Ha így lenne, akkor most egy szavam nem lenne. Nyaralás gyanánt három országban jártak, amit nem sajnálok tőle, én is jártam erre arra, jól érezte magát, ahogy én is, meg az összes többi barát is. Azt sem érzem hogy sokkal szorgalmasabb lenne, mint bármelyikünk a csoportból. Hihetetlenül rosszul esik, hogy így mindenki előtt zajlott ez az egész, hisz nekem is minden vágyam, hogy egyszer eljussak Párizsba, és nem értem mi alapján történt a döntés... 5-en vagyunk a csoportban, és mindenki hasonlóan érzi magát. Egyszerűen kivételezésnek érzem, és rosszul esik... Lehet csak irigy vagyok, mert neki teljesül egy vágya, nekem nem.
Szerintetek rendben van ez így? Igazságos volt, és tényleg csak irigyek lennénk? Még is hogyan törődjek bele? Mit tegyünk, hogy ezentúl ne úgy nézzünk rá, mint a tanár kis kedvencére?
Mindenkinek van kedvence. A tanárnak nem kéne, hogy legyen, de egy idő után kialakul.
A lényeg, hogy ne mutassátok ki előttük, hogyan éreztek.
Jaj, hat az egesz eleted ott lesz arra, hogy elutazhass Parizsba! Ne viccelj mar, ilyenen kiakadni!:)
Egy valakit ki kellett valasztania a tanarnonek, mindenkit nem tudna elvinni, igaz? Ne legyel irigy, legkozelebb majd rad esik a valasztas, ha pedig nem, akkor kesobb akarmikor kimehetsz, hidd el!
1 evre akar au-pair lanynak is kimehetsz barhova a vilagon, sok sikert addig is jo nyelvtanulast!:)
En nem teljesen ertek egyet az elottem valaszolokkal... Szerintem egy tanarnak kotelessege, hogy objektiv legyen! A kivetelezes szornyu dolog meg akkor is ha kesobb elfog tudni jutni a kerdezo Parizsba. Jutalmazni a szorgalmat szabad, de az ilyen dolgot illik elore bejelenteni es egyenlo eselyeket biztositani az osszes diaknak. Egy tanar aki ilyet tesz egyaltalan nem kovetkezetes, mivel lehet hogy a tobbi szorgalmas tanulo ugy erzi hogy a munkajukat nem veszik eszre. Tovabba az ilyen dolog novelheti a feszultseget a tanar-diak viszonyban amelyben a tanar dominal torvenyszeruen.
Szerintem az ilyet megpalyazhato osztondij formajaban vagy valamilyen merheto felmeres alapjan szabad csinalni (persze elore bejelentve) de a leirt formaban szornyu diszkriminalas, es szerintem a kerdezo teljes joggal van felhaborodva.
Tovabba azert mert a vilag igazsagtalan attol meg egy tanarnak kotelessege, hogy az osztalyat annyira igazsagossa tegye amennyire lehet mivel egy-egy ilyen cselekedet a diakok egesz eletere kihathat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!