Stoppoláshoz hogyan találjak partnert?
És a 'nem éri meg autóval utazni ekkora távokat' dolgot abszolút nem bántásnak szántam, csak én személy szerint így látom a dolgot. Persze az más, ha már családos ember vagy, és neked kell fizetni az egész család útját, akkor nyilván olcsóbban is kijöttök belőle, mintha 4-5en repülőre pattannátok.
De csak példának okáért Brüsszelbe 2400 forint most egy repjegy. Madridba kb 4 ezer. Stockholm kb 6-7 ezer. Ha te ezt autóval megúszod ennyiből, akkor kalapot emelek neked.
" De csak példának okáért Brüsszelbe 2400 forint most egy repjegy. Madridba kb 4 ezer. Stockholm kb 6-7 ezer. Ha te ezt autóval megúszod ennyiből, akkor kalapot emelek neked."
Akkor számolj: Tegyük fel több országba szeretnél eljutni.
Mondjuk legyen Budapest-London a cél.
Kezded azzal hogy repülővel elmész Bécsbe. A reptérről még menned kell távolsági busszal be a városba.. Ott vagy 1-2 napot, majd mész Németországba. Vagyis Vissza busszal a reptérre onnan repülővel egy német városba, majd busszal ki a városba, és ott is elvagy pár napot. Majd legyen Mondjuk Belgium. Vissza busszal a német reptérre, onnan repülővel Belgiumban, onnan busszal egy belga városba, pár nap pihenő. Majd vissza busszal a reptérre, onnan Franciaország, majd busszal egy francia városba (mondjuk Párizsba) Elvagy pár napot. Onnan vissza a reptérre, repülővel London,onnan busszal be a városba, és megint elvagy pár napot.. Nagyjából utána tudsz nézni hogy egyes országokba mennyiért repülsz, majd mennyi a távolsági buszok ára.
Mi kocsival ezt végig csináltuk. Több érdekes városban voltunk. Kettőnknek olyan 150 ezer forint volt a benzin. Kényelmes, helyhez visz, idő spórolsz meg.. Tavaly hasonló táv volt, csak más városok. Mi ketten, és jött két utazó is. Így négyesbe lett elosztva a pénz. Fejenként 40 ezer forinttal szálltunk be, és több országban több városban voltunk..
Hidd el nekem, mi már évek óta így csináljuk. Megtervezzük az utat, hogy hova- melyik városba menjünk, és útitársakkal utazunk.. Tapasztalatból mondom hogy nagyon sokszor látunk stopposokat és egyre kevesebb sikerrel utaznak..15- 20 éve én is stoppoltam lány létemre egyedül, és mindig felvettek. Ma már nem is mernék stoppolni, főleg hogy még nekem sincs fogalmam sokszor más országokban előforduló stoppos tragédiákról..
Én nem vagyok ellene a stoppolásnak, csak józan ésszel és ismeretlenül tanácsolnám hogy ne kísérd a szerencsédet..Óvatosnak kell lenned, mert tényleg nem tudhatod kinek a kocsijába ülsz bele.
Szerintem sokkal kalandosabb, biztonságosabb ha pár baráttal közösen beszállva a költségekbe autóval indultok neki a nagy világnak. Nagyon jó szórakozás ez is..
Amúgy meg abban teljesen igazat adok neked, hogy a stoppolással nem jár együtt a higiénia hiánya. Attól hogy stoppol valaki még lehet tiszta ember..
A végére hagytam egy kis történetet.
Tavaly Neuschwanstein kastélyt látogattuk meg Németországban. Megálltunk egy helyen és beszélgettünk velük. Szóba jött a stoppolás. Nagy szemekkel néztek ránk és többen mondták, hogy nem szabad stoppolni, mert milyen veszélyes.. Elmesélték hogy alig fél éve történt hogy egy férfi több stoppost is felvett, és megölte őket. Stoppos gyilkosnak nevezték.. Tudom ez nagyon szélsőséges eset, és nem mindennap történik ilyen, de sajnos történik néha.. Ezért is tartom néha felelőtlennek aki így neki mer vágni a világnak.. De mindenki maga dönti el.
HA te stoppolni akarsz akkor úgyis stoppolni fogsz. Nagyon valószínű hogy egyedül, mert akárcsak a barátaid, sokan érdekesnek, talán kalandosnak tartanák a stoppolást, de a legtöbb ember nem csinálja..Félnek..
Én nem foglak sem lebeszélni, sem elriasztani. Ha stoppolni akarsz akkor stoppolj. Csak legyél mindig éber, és tudd megvédeni magad ha rá lennél kényszerülve
Sok sikert
Azt ne feledd, hogy az olcsó rep.jegyekkel nem a centrumban landolsz.
Vagyis onnan is pénzbe kerül a városba a ki- és a bejutás.
Engem érdekelne ha gondolod írj
F19
Madridba szeretnék elstoppolni :) Ha érdekel, írj!
L22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!