Stoppoláshoz hogyan találjak partnert?
Én úgy mennék, de az a gond, hogy azt hiszem, olyan vagyok, mint a baráti köröd tagjai... és csak 16 éves, mellékesen...
Arra várok tulajdonképpen, hogy valami elindítsa bennem, hogy elinduljak, néha elegem van mindenből, úgyhogy egyszer ez be fog következni. Habár mostanában javulni látszik a helyzet.
De elmennék Párizsba, Oroszországba, az északi országokba, Norvégiába legfőképp, de persze melegebb helyekre is, Spanyolba például. De Európán kívül is vannak jó helyek! :)
(mondjuk ez az egész nálam határozottan az Úton című film feelingjét venné magára)
De milyen jó elképzelni, hogy egyszer csak fogom magam, alig valamennyi cuccal elindulok, és nem nézek semmit, csak megyek, és gyönyörködök ebben a csodálatos helyben, ahol vagyunk, megismerek sok mindenkit és sok mindent.
Mi is autóval szoktunk menni.. Tavaly is fél Európát bejártuk autóval. Találkoztunk stopposokkal és azt vettem észre, hogy nagy ritkán (de tényleg nagy ritkán) olyan stopposokat vesznek fel akik egyedül vannak. 2 embert már sokan nem vesznek fel..
Volt hogy hely ahol megálltunk ebédelni (ha jól emlékszem Németországban) és a 2 óra alatt 2 stoppos szinte minden autóhoz odamentek, de senki nem vette fel őket. (Mi sem)
Szóval ha stoppolni akarsz akár egyedül akár valakivel, nem árt belekalkulálni hogy lehet sokáig gyalogolni fogtok, mert egyre kevesen vesznek majd fel.. JA! és nem árt tartani a sok degenerált autóstól akiről fogalmad sincs hogy erőszaktevő, sorozatgyilkos vagy csupán csak idegbeteg..
Olvasgattam elég sok stoppos blogot, hozzászólást, és ezek alapján szerintem országa válogatja, hogy hol mennyi idő, amíg felvesznek. De pl személyes tapasztalat, hogy Bécs felé kevesebb mint 10 perc alatt lehet fogni stoppot 2 személyre is (egyik közkedvelt stoppos hely mellett lakom pesten, sokan stoppolnak itt és sikerrel).
Saját autoval nem éri meg szerintem utazni ekkora távokat, mikor már repjegy is van 3 ezer forint alatt, meg a benzin ára most amúgy is az egekben van..
A stopp ingyen van, és nem mellesleg ott van benne a hatalmas kaland, és a rengeteg tapasztalat.
nem adok igazat neked hogy kocsival nem éri meg. De megéri mert több országba is lehet menni, több szép helyet lehet látni, és jóval olcsóbb mint a repülő. Ha repülővel menne az ember az csak a reptérig vinne el, de az adott városokba külön kell buszjegyért is fizetni.
Valljuk be te fizetni nem akarsz. Totál ingyen akarsz utazni..
Hát, akkor sok sikert hozzá. Mi évek óta utazgatunk, és ma már nem olyan kalandos, és könnyű stoppolni. De te tudod.
Jó utat neked, ha egyszer mégiscsak elindulsz így..
Már megszűnt az, hogy nyakra-főre felveszünk stopposokat.
Főleg, ha így kibújik a szög a zsákból, hogy a mások zsebére akarsz tök ingyenesen utazgatni!
Amúgy két nap múlva, már koszos és büdös leszel, mert a szállásra sincs pénzed.
A csomagjaid meg állandóan a földön koszolódnának.
Így az autóm közelébe sem engednélek, nem, hogy bele !!
Persze bizonyosan lesz aki így is elvisz,
és majd természetben "ledolgozod" valamelyik parkolóban...
Attól mert ti nem pártoljátok ezt az utazási formát, nem értem miért ítélkeztek látatlanba. Miből gondolod, hogy ne lenne pénzem szállásra. Mert szeretném kipróbálni a stoppolást, és mert ennek az egésznek még előnye az is, hogy ingyen van? Miért lennék koszos és büdös? A stoppolással együtt jár a higiénia elhanyagaolása is, vagy mi?
És ha egy parkolóban szeretném ledolgozni az út árát, nyilván nem keresnék magam mellé egy társat, és nyilván nem félnék nekivágni ennek egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!