Érdemes külföldre utaznom, hogy kicsit értelmet találjak az életemnek?
Szia,
A helyzetedben biztos megvárnám az érettségit, mert ha visszajössz, akkor nem 20-21 évesen kellene iskolapadba ülve leérettségizni... Utána viszont, nos, biztos nem Indiát választanám - az ottani szegény körülmények nem hiszem, hogy felvillanyoznának. Viszont van egy ismerősöm, aki hasonló cipőben járt. Ő budapesti volt, és elköltözött fél évre nagyapjához, az Alföldre (érettségi után, mert kihagyott egy évet egyetem előtt). Segített a nagyapjának tyúkot etetni, templomba járt vele, este főzött rá - remekül megvoltak, és nagyon kiegyensúlyozott lett tőle. Nem tudom, jelen esetben kivitelezhető -e valami ilyesmi? A vidék csodákat tesz.
Itthon is találhatsz értelmet az életednek, vannak non profit szervezetek segíts ott.
Mentőtiszt illetve az ahhoz szükséges elvárások,felvételik más országban sem könnyebbek, tehát lehet hogy máshol sem sikerülne.
Akkora nagy baromság hogy Indiába akarsz menni "segíteni"
Szociális munkát itthon is végezhetsz. Illetve nem értem,miért pont India??
Teljesen értem, amiket írsz... Én is nagyon sokszor érzem, hogy nem tudom, mit kéne magammal kezdenem, de az biztos, hogy nem vagyok a helyemen. Nem véletlenül jönnek ezek az érzések.
Múlt nyáron elém sodródott egy lehetőség, és elmentem egy hétre önismereti táborba. :) Meg akartam ismerni önmagam és a kezembe akartam venni az életem. Nagyon nagy élmény volt! Azóta könnyebben veszem az akadályokat.
A helyzetedre is, amit leírtál, sokmindent tudnék írni, de nem akarom itt játszani a nagyokost.
Csak annyit tudok javasolni, hogy próbáld meg lerakni azt a terhet, amit az előéleted pakolt Rád, próbáld úgy felfogni, hogy oké, ezt kaptam, nekem ezt kellett megtanulnom, de megyek tovább teljes emberként, és meg fogom találni magamat.
Ami még eszembe jutott (mert én is készülök), az Déva. Nem tudom, hallottál-e Böjte Csabáról és a gyermekotthonokról. Ott teljesen az van, amit leírtál. Szeretetben élnek, békében és ott is rengeteg ragadhat az emberre az élethez, ha már otthon nem mutattak neki jó irányt.
Azt írják, minden segítő kézre és jó szóra szükség van, úgyhogy ha bírod a gyerekeket, szerintem érdemes belevágni. :)
www.devaigyerekek.hu
Szia kérdező
Azóta találtál értelmet, voltál Indiában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!