Kezdőoldal » Utazás » Európa » Volt-e valaki Albániában?

Volt-e valaki Albániában?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy milyen tapasztalatokkal tértetek haza. Milyenek az útviszonyok? Milyenek az árak? Mennyire baratságosak az emberek. Most szervezzük az utazzást és nagyon érdekelne a véleményetek ( van egy 1 éves kisfiúnk) és kiváncsi lennék az ottani viszonyokra

2013. márc. 18. 17:10
 1/2 anonim ***** válasza:
68%

Izgalmas hely, amit a természet alkotott arrafelé, az gyönyörű, amit meg az ember, az inkább érdekes.

Útviszonyok: a legfontosabb főútvonalak jó állapotúak, de mindenhol számítani kell kisebb-nagyobb meglepetésekre. Nekem a kedvencem a tükörsima országút közepén a felezővonalon elhelyezett villanyoszlop. A kevésbé fontos utak állapota viszont csapnivaló, óránként 20-30 km/h az átlagsebesség. Alacsony építésű autóval ne is induljatok oda. Német márkájúval sem, mert azt meg jó eséllyel ellopják. A vezetési kultúra a béka segge alatt van, ennek megvan persze az az előnye, hogy majd hazatérve a legnagyobb parasztságot is sztoikus nyugalommal fogja még nézni az ember, hónapokig.

Az árak kimondottan barátságosak, Albániában mégis drága nyaralni, mert ahol olcsóak a termékek, ott bizony hajlamos az ember NEM meggondolni kétszer, mit vesz és szép kis összegeket lehet ott elszórni, sok kicsi sokra megy alapon.

Az emberek nagyon barátságosak és segítőkészek, ezzel aligha lesz gondotok, kivéve ha a bűnügyi szempontból rizikósabb északi hegyvidéki területre tévedtek (ami valószínűleg a legszebb része az országnak, csak a tiranai kormány keze nemigen ér már el oda).

Ami a picit illeti, túl komoly gyermekbarát infrastruktúrára szerintem ne számítsatok.

Mindazonáltal életem egyik legjobb nyaralását töltöttem Albániában néhány évvel ezelőtt, szóval én nagyon ajánlom, csak ne számítsatok olyan luxusra, mint a francia Riviérán.

2013. márc. 18. 20:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a leírásodat, nagyon hasznos számomra :). Ami a picit illeti, inkább csak a tengerpartra megyünk, gondolom igy nem lesz gond :)
2013. márc. 19. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!