Mennyiből tudnék kimenni egy hétre Angliába (nyáron)?
Szállás és helyi utazás ügyben nem igazán tudok nyilatkozni, de érdemes figyelni az akciós repjegyeket, ha időben le vannak foglalva, illetve kihasználva az akciós árak, akkor jó esélyed van, hogy 30000 alatt megúszod a repjegyeket...
Ha nagy élelmiszerboltokba mész be kaját venni, akkor azon sokat lehet spórolni
Ja és esténként gyakran pékárufélékből le van sok minden árazva...
Szállásra amúgy legolcsóbban egy lakás vagy ház szobáját lehetne kivenni, csak meg kell találni...
ezen az oldalon talán sikerrel jársz:
Ja! single= egyágyas, double=két/duplaágyas, triple= háromágyas szoba
A helyi közlekedés még tétel, de Londonról lövésem sincs.
A repjegy nekem 20.177 forint volt pontosan, és ebben minden benne volt. Igaz csak odafele.
A szoba bérlés kb 55 fonttól kezdődik (hetente), de ezért ne hotelszobát várj.
Londonban egy buszbérlet 19.60 (szintén egy hétre)
A kajára meg azt mondják, hogy kb 30 font. ez persze lehet több is kevesebb is. Ha magadnak főzől, akkor nyilván kevesebb.
Én egy héttel ezelőtt egy állás interjúra mentem ki 3 napra Wales-be (nem Anglia), csak azért írom, mert Anglián keresztül mentem. :)
Ha kicsit számolni akarok, akkor 21eFt volt a repjegy oda, 9eFt volt vissza, helyi közlekedés busszal 30fontból megúsztam (kb. 10eFt), vonat Londontól Swansea-ig és vissza összesen 77font volt (kb. 27eFt), a szállás 2 éjszakára 60font volt (kb. 21eFt), de hozzá teszem, hogy egy Bed & breakfast-nál voltam, ahol kaptam a tipikus angol szobákhoz képest egy szép nagy szobát saját WC-vel és fürdőszobával, reggel reggelit, délben szendvicseket, internetet, TV-t és egy jó nagy adat élményt, hogy ott lehettem, elég szép a táj.
Kicsit eltértem, de máris összesítek:
Ez a 3 napos kis kaland számomra kb. 100-120eFt-ba került ebben benne van némi költőpénz és a szükségletek.
Személyes tapasztalatom:
1, Megérte, mert: egy kis kikapcsolódás sosem árt senkinek, a szép táj és persze maga Wales varázsa, a végeláthatatlan tenger/óceán látványa, emberek kedvessége, új emberi kapcsolatok építése.
2, Nem érte meg, mert: végül nem kaptam meg a melót, kidobtam 120eFt-ot az ablakon és még hideg is volt (erre mondjuk számítottam).
Szóval, nem mind1, hogy hová akarsz kimenni 1 hétre!
De minden esetre sok sikert kívánok és jó nyaralást nyárra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!