Angliában ilyen szempontból 21 év a nagykorúság?
Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
Úgy hallottam, ha nem kapom meg a teljes minimálbért, azzal nem sokáig húznám kinn egyedül, a teljes fenntartásomat. Ez igaz?
Nem. Ha teljes munkaidoben dolgozol akkor fogsz keresni annyit hogy legyen penzed lakasra, utazasra, kajara es meg maradjon is egy kicsi erre-arra.
Angliában 16 éves kortól lehet főállásban dolgozni. Mert csak 16 éves korig tanköteles a diák.
A következő béreket adják:
16-17 éveseknek akik már nem tankötelesek, nem tanulnak tovább 3,68 GBP/óra a bérük.
18-20 éves aki szintén nem tanul már 4,98 GBP/óra
és 21 év felett aki szintén nem tanul már 6,19 GBP/óra
Azok akik tanulnak és gyakornoki illetve szakmunkás gyakorlati helyen dolgoznak azoknak 2,65 GBP/óra.
16 éves kortól ha valaki főállásban dolgozik, és megfelel az elvárásoknak akkor bérelhet szobát, a papírjait is eltudja intézni, bankszámlát is tud nyitni. A gond inkább az lenne, hogy a fizetése nem fogja elérni azt a minimális összeget amiért egy jobb környezetben szobát tudjon bérelni. Ugyanis az ügynökségek figyelembe veszik a havi bevételt, hogy képes-e az illető fizetni.
(kint élek, pontosan tudom hogy megy mert munkaközvetítő irodában dolgozom..)
"Csak munka, alvás, meg a legolcsóbb kaja. De viszont így meg elveszik a fiatalkorom..."
Semmiképp sem javaslom hogy így élj! Tönkre mehetsz tőle és nem fogod élvezni az itt létet. Én 2 hónapig mosogattam minimálbérért, mielőtt elkezdtem a saját szakmámban dolgozni, és nem a munka készített ki, hanem az a körülmény, ahogyan éltem. Nem a szoba zavart, mert az egész jó volt, hanem az, hogy gyakorlatilag ha egy kicsit ki akartam kapcsolódni, akkor nagyon meg kellett néznem hogy mire költök. Kijöttem a pénzemből, néha belefért egy-egy étterem, mozi vagy hasonló, de több nem. Félretenni egy keveset tudtam(50 font).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!