Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában ilyen szempontból...

Angliában ilyen szempontból 21 év a nagykorúság?

Figyelt kérdés
Ha például teljes munkaidős munkakörben szeretnék dolgozni, papírokat, lakást, okmányokat,iratokat stb szeretnék intézni, akkor elég, mint itt Magyarországon, hogy 18 éves vagyok, vagy ott be kell töltenem a 21. életévemet?

2013. febr. 11. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Eleg 18, csak kevesebb fizetest kapsz ugyanazert a munkaert mint egy 21 eves.
2013. febr. 11. 17:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Na jo bocsanat ez igy nem igaz. A minimalber kevesebb 18 es 21 kozott mint 21 felett.
2013. febr. 11. 17:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Amíg nem vagy 21, addig nem kapod meg a teljes minimálbért.
2013. febr. 11. 17:59
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, erre voltam kíváncsi.

Úgy hallottam, ha nem kapom meg a teljes minimálbért, azzal nem sokáig húznám kinn egyedül, a teljes fenntartásomat. Ez igaz?

2013. febr. 11. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem. Ha teljes munkaidoben dolgozol akkor fogsz keresni annyit hogy legyen penzed lakasra, utazasra, kajara es meg maradjon is egy kicsi erre-arra.

[link]

2013. febr. 11. 18:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Még a teljes, 21 éves kor feletti minimálbérből(bruttó 6,19/óra) sem könnyű kijönni, nem hogy kevesebből. Ha dolgozol havi 160 órát, akkor kb. 900 font a nettód, 21 év felett. Ebből lakhatásra, kajára, közlekedésre tudsz költeni, meg esetleg egy kis szórakozásra, többre nem nagyon. Megtakarítani nem nagyon lehet ennyiből szerintem. Bár vannak ismerőseim akik még ennyiből is félreraknak, de ők csak dolgoznak-alszanak, mindent megvonnak maguktól.
2013. febr. 11. 18:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, én is így gondolkodok, hogy egy ideig így élnék. Csak munka, alvás, meg a legolcsóbb kaja. De viszont így meg elveszik a fiatalkorom...
2013. febr. 11. 18:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Angliában 16 éves kortól lehet főállásban dolgozni. Mert csak 16 éves korig tanköteles a diák.

A következő béreket adják:

16-17 éveseknek akik már nem tankötelesek, nem tanulnak tovább 3,68 GBP/óra a bérük.

18-20 éves aki szintén nem tanul már 4,98 GBP/óra

és 21 év felett aki szintén nem tanul már 6,19 GBP/óra

Azok akik tanulnak és gyakornoki illetve szakmunkás gyakorlati helyen dolgoznak azoknak 2,65 GBP/óra.

16 éves kortól ha valaki főállásban dolgozik, és megfelel az elvárásoknak akkor bérelhet szobát, a papírjait is eltudja intézni, bankszámlát is tud nyitni. A gond inkább az lenne, hogy a fizetése nem fogja elérni azt a minimális összeget amiért egy jobb környezetben szobát tudjon bérelni. Ugyanis az ügynökségek figyelembe veszik a havi bevételt, hogy képes-e az illető fizetni.

(kint élek, pontosan tudom hogy megy mert munkaközvetítő irodában dolgozom..)

2013. febr. 11. 18:48
 9/9 anonim ***** válasza:

"Csak munka, alvás, meg a legolcsóbb kaja. De viszont így meg elveszik a fiatalkorom..."

Semmiképp sem javaslom hogy így élj! Tönkre mehetsz tőle és nem fogod élvezni az itt létet. Én 2 hónapig mosogattam minimálbérért, mielőtt elkezdtem a saját szakmámban dolgozni, és nem a munka készített ki, hanem az a körülmény, ahogyan éltem. Nem a szoba zavart, mert az egész jó volt, hanem az, hogy gyakorlatilag ha egy kicsit ki akartam kapcsolódni, akkor nagyon meg kellett néznem hogy mire költök. Kijöttem a pénzemből, néha belefért egy-egy étterem, mozi vagy hasonló, de több nem. Félretenni egy keveset tudtam(50 font).

2013. febr. 11. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!