Romániában utazgatni mennyire kockázatos egészségügyi és biztonsági szempontból?
Egy ismerős szervez Romániába utazást, olyan helyekre, ahol állítólag magyarok élnek. Én azonban nehezen hiszem, hogy 300 km-re a határtól vannak ott magyarul tudó emberek. Aki járt már ebben a balkáni országban annak a véleményére lennék kiváncsi.
Enni lehet e ott vagy minden kaját itthonról kell vinni. Úgy hallottam, hogy ott a boltban kapható élelmiszerek nem biztonságosak. Étterembe nyilván nem megyünk, mert nem akarunk betegek lenni.
A közbiztonság milyen ? gondolok itt arra, hogy a románok nem csípnek bennünket. Kővel való megdobálás vagy ilyesmi gyakran előfordulhat?
Nyugodtan menj el, de ezeket az előítéleteket felejtsd el, különben nagyon nem fogod magad jól érezni.
Bőven élnek magyarok a határtól sok száz km-re, de valszeg a románok sem fognak megkövezni téged sehol, és még a kaja sem lesz mérgezett. Nem értem, hogy honnan vannak ilyen elképzeléseid...
Én tényleg nagyon remélem, hogy ezt nem komolyan kérdezted, vagy még nagyon fiatal vagy... mert ha ezek egyike sem áll fent, akkor kezdek kétségbe esni... :(
Semmilyen egészségügyi és biztonsági kockázata nincs annak, ha Erdélybe/Székelyföldre (jelenleg épp Romániához tartozik papíron) utazol. Majd meglátod, hogy aki egyszer már járt ott, az mindig visszavágyik, mert csodálatos hely, csodálatos emberekkel!!!
Bakter. Figyelj. Székelyföld még ma is majdnem teljesen színmagyar, egy nagy magyar etnikai tömb Erdély keleti részén. Ott élnek a székelyek. A többi magyar aki Erdélyben él, ők pedig szimpla magyarok, főleg a határ mellett élnek.
Biztonsági és egészségügyi kockázat pedig akkora mint itt. Ne feledd, Románia is EU tag, nem egy afrikai diktatúra. Ugyan olyan boltok vannak ott is mint itt. Nyilván vannak szegényebb részei is az országnak, meg cigánytelepek ahova nem ajánlatos menni, na de gondolom nem is a gettóba szervezik az utazást :)
Étterembe tényleg ne menj, csapnivaló a kiszolgálás. Két évvel ezelőtt majdnem fél órába telt, mire egy pincér megtalált minket, további egy órába, mire ki is szolgáltak (illetve ledobták elénk a kaját). És akkor az étterem teraszrészén lévő döglött madarat meg sem említettem.
Egyébként hány éves vagy? Mert ha nem hiszed, hogy élnek ott magyar emberek (nem csak magyarul beszélő emberek!), akkor vagy még 13 alatti vagy, vagy nagyon sötét vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!