Kezdőoldal » Utazás » Európa » Au Pair volt már valaki...

Au Pair volt már valaki Angliában?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat szeretném, ha megosztanátok velem! Én márciusban szeretnék kimenni Angliába au pair-nek. Egyik ismerősöm, aki kinn él azt mondta, hogy ottani ügynökségen keresztül intézzem, ne itthonról! Szerintetek? Még arra lennék kiváncsi, ki milyen nyelvtudással ment ki? Mi volt a feladatotok? Jártatok e nyelvisokába mellette? Mennyi volt a fizetésetek?
2013. jan. 22. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekre vigyáztam 9 hónapig. Ennyi bőven elég is volt.

A munkát itt kint szereztem. Angol családnál voltam. Én szándékosan nem ott laktam, hanem minden reggel mentem 7-re és délután 5-ig voltam. 5 fontos órabérben egyeztünk meg. Eleinte nem is volt gond. Megbeszéltük hogy i lesz a feladatom, és mikor kell a kicsiket etetni, altatni (ikerek 3 évesek, a kisfiú 4 éves volt) Sajnos később jöttek a gondok. Az anyuka sosem főzött a gyerekeknek. Ha kérdeztem mit adjak enni nekik (én kijelentettem hogy ingyen nem fogok főzni) sokszor keksz és cukros üdítő volt egész nap. Volt hogy annyit mondott hogy bontsak fel konzervet nekik. A gyerekek remegtek az édességekért, kekszekért, de nem ismerték a levest, főételeket. Hetente fizetett. Egy idő után mindig úgy fizetett hogy közben siránkozott hogy "jaj, most mit adok a gyerekeimnek enni??" El kezdte játszani a " bocsika de késni fogok" dolgot. Eleinte csak 1 órát késett, később már este 7-kor is a gyerekkel voltam, mert a szülők elmentek vásárolni, vagy edzésre beugrottak stb. Természetesen a + időket is kifizette a szokásos "jaj alig marad pénzem" szöveggel.

Én 9 hónap után szépen elköszöntem. Így nem érte meg. Azóta nem dolgoztam au-pair-ként. Inkább egy normális bejelentett munkaviszonyom van. Jelenleg is kint élek, de soha többé nem vigyázok más gyerekére.

Egyébként a barátnőm is au pair-ként dolgozott de ő magyar anyánál szintén 3 gyerekre vigyázott. Ő sem maradt sokáig mert hasonlóképpen viselkedett a magyar anyuka is, csak ő tetézte azzal hogy a barátnőmnek még takarítania is kellett.

2013. jan. 22. 20:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Sajnos az au pair-kesés nagyon családfüggő! Ettől tartok én is! Bár én a családnál laknék, mert akkor se szállásra se kajára nem kéne költeni, az amúgyis kevés pénzből. Viszont én inkább nyelvet szeretnék tanulni! Te milyen nyelvtudással mentél ki? Jól megtanultál, az au pair-kedésed alatt?
2013. jan. 22. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Én csak "konyha nyelven" tudtam angolul. Vagyis megértettem mit mondanak, kérdeznek, és a magam módján tudtam kérdezni, válaszolni. Volt amikor csak a szavakat raktam egymás után (nem ragoztam mert nem tudtam) de boldogultam vele.

Én is lakhattam volna családnál, de volt hol laknom ezért nem éltem vele. De jobb volt így mert akkor főznöm is kellett volna. Mint írtam ritkán főztek. Annyira befogtak hogy nem volt időm tanfolyamra járni. Ez az egyik fő gond az au-pair munkánál. Egy idő után egyre többet tartanak majd igényt rád, főleg ha ott is laksz majd. Én ismerek pár lány aki gyerekekre vigyázott, és hát egyik sem hosszú életű munka.

2013. jan. 22. 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez is benne van a pakliban. Én alapfokon beszélem csak az angolt. Megértem, amit mondanak és meg tudom magam értettni. De azért az au pair-kedés mellett, döntöttem végül, mert aki kinn él ismerősöm ő lassan 5 éve van kinn és középszinten se beszéli az angolt. Ő gyárban dolgozott és hát ott nem nagyon tanulta a nyelvet. Én úgy gondolom, ha ki megyek egy idegen országba, akkor beszéljem legalább középszinten a nyelvüket. Erre mondta azt a kint élő ismerősöm, ha nem a pénz, hanem a nyelv a fontos, akkor au pair-nak menjek. Próba szerencse belevágok!
2013. jan. 22. 22:27
 5/5 anonim válasza:
100%
Csak a nyelvi reszehez tudok hozzaszolni... 5 ev utan felsofokon beszelek. Alapfoku nyelvvizsgaval jottem ki, kb 8 honap alatt tanultam meg olyan szinten h merjek kerdezni. En sem ertettem oket, ok sem engem. Kitalaltam elkapott szavakbol, mi lehet a kerdes. Persze 80%-ban nem az volt.:) Iskolaba itt nem jartam, es rengeteg gyari munka soran vezeto beosztasig jutottam... szerintem sokkal jobban lehet az eletben tanulni (plane ha kulfoldi partnered van), mint szajbaragos "vedett" csaladi kornyezetben egy turelmes csaladnal... Egy baratnom Londonban csaladnal lakott, igertek h fizetik neki a nyelvsulit (persze az idejebe nem fert bele)...ha bentlakasos vagy kb 50 fontot kapsz hetente (o 30-at kapott). Normalis munka mellett ennek az osszegnek tobbszorose marad meg hetente szamlak utan es tobb a szabadidom is jobban be tudom osztani... egyebkent magyar ugynoksegen keresztul jottem ki, rengeteg magyarral egyutt. 2 evig voltam ott, ha nem jottem volna el onnan, soha nem tanulom meg a nyelvet. ELINDULASNAK JO AZ AUPAIR, DE GYORSAN LEPJ TOVABB. Remelem talalsz hasznos infot a leirtakban.:) sok sikert
2013. jan. 25. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!