Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen úticélt ajánlanátok?

Milyen úticélt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Egy nem túl messzi európai helyre szeretnénk elmenni a barátommal. Egy különleges, de nem annyira felkapott várost keresünk. Olyat, ahonnan lehet kirándulásokat szervezni környéken lévő helyekre. Jöhet mindenféle úticél: városnézős, tengerpart, vidék...
2013. jan. 15. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Majorkát tudom ajánlani. Ott van tenger böven, gyönyörü városok, vidék és látnivaló.

Ha szeptembrben mentek tudtok fürödni is még, de szuper már az idö kirándulásra is. èrdemes 1-2 napra autót bérelni és körbe menni a szigeten.

2013. jan. 15. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly Splitben voltam 12 napot.

Megtudtam nézni az Óvárost, tengerparti sétányt, Marjan hegyre felsétáltam és nagyon jót strandoltunk. 3 nap kirándultunk. Egyik nap elmentünk busszal Trogirba, a másik nap Mostarba (igaz Bosznia, de más világ), illetve egy harmadik nap pedig komppal átmentünk Hvar szigetre.

Javaslom a várost, ugyanis ha nincs kocsitok vonattal nyaranta el tudtok utazni, és ahogy írtam, 1-1 napos kirándulás keretében el tudtok menni busszal Trogir/Primosten vagy Makarska/Mostar/Dubrovnik irányában; hajóval pedig Brac/Hvar/Vis szigetekre is.

Ha érdekel szállás, priviben el tudom küldeni Neked az elérhetőségeket.

2013. jan. 15. 13:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem túl messzi és nem túl felkapott várost kerestek akkor csatlakozom az előző hozzászólóhoz. Én ugyan Trogirt jobban szeretem, hangulatosabb, kisebb, csendesebb és gyönyörű. És onnan is mehettek körutazásokra, közeli szigetekre vagy akár Split-be is. Nagyon ajánlom Splitbe található egyik fogorvost is, ez jutott nekem az ottani látogatásból... :)
2013. jan. 15. 14:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Náalm Split a nr.1!!!

Minden nyáron és nem tudom megunni!!!

Kedves Utolsó, privibe tudod ajánlani a fogdokit??

2013. jan. 15. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Elég tág a meghatározás :) Olaszországban is sok érdekes hely van.

Nálam ilyenek jönnek be:

Garda-tó (akár északi /Riva/ akár déi /Sirmione/ kiinduló hellyel, rengeteg látnivalóval és kirándulóhellyel: vízesés Riva mellett, Monte Baldo, Iseo-tó, Limone, Salo, közelben Verona

..vagy a másik két nagyobb tó körül szintén rengeteg kirándulás lehetőség van:

Lago Maggiore: Arona vagy Stresa

Comoi tó: Lecco vagy Como

Cinque Terra: kirándulás a városokba, tengerpart

Sorrentói félsziget: tengerpart /Smaragd barlang/, kisvárosok (Positano, Amalfi, Sorrento, Capri, kicsittávolabb: Nápoly, Herculaneum és Pompei

Lipari szigetek: szigettúrák, vulkántúra, mediterrán falvak, ha hipernyugis nyaralást akarsz.

2013. jan. 15. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Moldova, egy tényleg egyáltalán fel nem kapott, közeli (Budapesttől Kisinyov, az ország fővárosa közelebb van, mint Frankfurt) ország, tele gyönyörű, főleg természeti látnivalóval, érintetlen tájakkal, és nagyon kedves emberekkel. Nagyon szép tájakon lehet kirándulni, de Kisinyovban van pár szép épület, és múzeum, városnézéssel is el lehet tölteni 1-2 napot. Ami még jó benne, hogy hihetetlenül olcsó, csak példának néhány ár: Egy trolibusz-vonaljegy Kisinyovban 30Ft, 50km utazás vonattal 90Ft, 100km távolsági busszal 350Ft, 1kg kenyér 70Ft, 1 pirog (helyi péksüti, nagyon finom) 40Ft , egy jobb beülős pizzériában egy 36cm-es pizza 650Ft, egy üveg sör 110Ft stb.
2013. jan. 15. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Én Barcelonát ajánlanám. Egyszer voltam ott, és azóta is visszavágyom. A hangulata leírhatatlan, a tengerpart, emberek... Csodálatos hely. Fapados repülővel már viszonylag olcsón ki lehet jutni. Alapvetően ott a tengerpart az, ami miatt érdemes lehet kimenni, de azért van pár látványosság. (Szent Család-templom, Camp Nou foci imádóknak, Placa d'Espanya, Santa Eulália-katedrális, Nagy Királyi Palota ) . Egyébként Valenciát is ajánlom, nagyon szép kis hely, szűk utcák, és ott is tengerpart. :)
2013. jan. 17. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!