Wizzair gépre mit lehet felvinni?
Wizzair géppel fogok utazni a közeljövőben! Az lenne a kérdésem, hogy a kézi poggyászba, lehet-e tisztálkodási szereket (tusfürdő, fogkrém, spray, stb.) felvinni a gépre?
Valamint szintén a kézi poggyászban lehet szendvics?
(Nagyobb bőröndöt nem tudok vinni!)
Hülyeségre nem kell hallgatni. Természetesen vihetsz szendvicset, nem kell sem éhenhalni sem a drága reptéri büfékben vásárolni.
Wizzair gépre egyébként pont ugyanazt viheted, mint bármelyik másik Európában közlekedő gépre, már ami az ilyen biztonsági dolgokat illeti A wizzairnek pont semmi köze hozzá, hogy mi van a csomagodban, azt az utasbiztonsági ellenőrzésnél vizsgálják, ahol mindenki átmegy, bármilyen társasággal is utazik aztán. A méretet azt viszont ők (pontosabban az általuk megbízott földi kiszolgálók) nézik, ügyelj annak betartására, mert drága mulatság lesz. ;)
Tehát szenvics minden további nélkül mehet, nem tiltott, ne aggódj, akkor sem, ha próbálnak itt előttem rémisztgetni. :)
Folyadékok: max. 10db, külön-külön max. 100ml. A 100ml az az edény/flakon mérete. Ezt azért mondom, mert tehát egy fél literes üvegben 1 deci nem jó. Ellenben teljesen üres üveget vihetsz. Emiatt én úgy szoktam, hogy viszek teljesen üres fél literes üveget és az ellenőrzés után a mosdóban megtöltöm vízzel. Én itthon is csapvizet iszok többnyire, nekem megfelel. Aki finnyás az vehet vizet és egyéb folyadékokat a terminálon belül a duty free boltokban jó drágán.
Folyadéknak számít a tusfürdő, fogkrém is persze. Egyébként ezeket a max. 100ml-es megengedett folyadékokat külön kell raknod, Ferihegyen ehhez ingyen adnak elvileg zacskot ha kérsz, más reptereken van ahol fizetős, de ha egy saját nejlonzacskóban viszed begumizva az is tökéletes. Csak legyen így külön, hogy be tudd mutatni, mert különben ha a táskádban van nem fogsz örülni ha emiatt szétszedik az egészet. Mert ha a táskában bármi miatt bejelez a rendszer, akkor nem úgy működik, hogy szólsz, hogy ja bocs, bent maradt ez és ez, hanem akkor darabokra szedik ők a szépen összecsomagolt holmid. Szóval jobb ha nem raksz a táskába olyat ami nem való oda.
Amúgy a közhiedelemmel ellentétben még öngyújtó, kés, bicska, kisolló is vihető, persze erősen korlátozott méretben, talán 6cm pengehosszig. Mondjuk én nem vinnék, mert azért volt már rá példa, hogy valakinek kidobatták. Ha nem Ferihegyen, akkor visszafelé egy másik európai reptéren.
Szóval ha viszel 1 liter vizet(gyümölcslevet stb.) meg kis kést, ollót, öngyújtót akkor jó eséllyel csak a vizet fogják kidobatni. Hülyeség vagy sem, de ez szabály és be is tartják.
Szendvicset pedig tehát nyugodtan vigyél, mert a reptéren is drága, a fedélzeten meg talán még drágább. Én se veszek sose, viszek magammal inkább. :)
Persze ugye mondtam a folyadékszabályt, szóval ne ússzon a szendvics, bár ez elég valószínűtlen mondjuk. :)
"Szendvicset nem vihetsz! Kidobatják! Amit a biztonsági ellenőrzés után vásárolsz azt felviheted, de otthonról hozott dolgokat nem! Járjatok már kicsit utána, mielőtt írtok valamit."
Na ezt a választ is hagyd figyelmen kívül kérdező. Továbbra is vihetsz szendvicset természetesen.
Aki nem tudja, minek válaszol vajon? :D
Velem még sosem dobattak ki szendvicset!!! Miért ne lehetne vinni??
Vannak olyan országok, ahova nem lehet élelmiszert bevinni, bizonyos ántsz okok miatt, de ilyen Európában kevés van.
Tegnap repültem wizzair-rel (Magyarországról haza Angliába)
Nekem volt a kézipoggyászomban 3 szendvics, és nem dobatták ki. Ellenben az ellőttem lévő utasnak a táskájában parfüm volt amit kivettek mert nem felelt meg a méretnek.. (100 ml lehet csak)
Milyen élelmiszerféleségeket vihetek fel a gépre a kézipoggyászban?
A legtöbb szilárd élelmiszer kézipoggyászban is felvihető. A szószos vagy magas folyadéktartalmú ételek azonban csak egyenként maximum 100 milliliteres kiszerelésben vihetők fel, az utas által biztosított átlátszó és visszazárható műanyag zacskóba csomagolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!