Kezdőoldal » Utazás » Európa » Belgiumba költözünk,7 éves...

Zsu1972 kérdése:

Belgiumba költözünk,7 éves gyermekem hogy készitsem fel az uj környezetre és az idegen nyelvre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Legalább Te tudod, hogy melyik idegen nyelvre gondolsz ? Mert Belgiumban hamar főbeütnek (különösen faluhelyen), ha nem a megfelelő nyelven szólalsz meg...
2013. jan. 5. 20:15
 2/6 A kérdező kommentje:
flamand részre megyünk ott hollandul beszélnek, én már tanulgatom.félek,hogy az iskolába nehézz lesz neki.
2013. jan. 6. 12:56
 3/6 A kérdező kommentje:
ha van kinti tapasztalatod érdekelne.köszi
2013. jan. 6. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:

A flamand részen flamandul beszélnek. Ez különbözik a hollandtól.

Csak turista-tapasztalatom van, a feleségemet lökték ki egy trafikból flamand oldalon, mert más idegen nyelvet nem ismerve, franciául próbálkozott... Súlyos hiba volt, akkor már inkább magyarul...

2013. jan. 6. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem van tapasztalatom, elég sokáig éltem az országban. Sajnos azt kell hogy mondjam Belgium elég nehéz ország a beilleszkedés szempontjából, és minél idősebb egy gyerek annál inkább nem megy zökkenőmentesen. Ha ovodás lenne sokkal könnyebb dolgotok lenne, egyrészt a nyelv elsajátításával, másrészt a gyerekek is hamarabb befogadják az idegen gyerekeket mint az idősebbeknél.

Talán könnyebb dolgotok van, hogy flamand részen telepedtek le, úgy tudom hogy a francia nyelvű részen sokkal fajgyűlölőbbek, de ez településtől és emberi természettől is függ. Csak ismerősökről tudok beszámolni, negatív és pozitív tapasztalatok is vannak. Egy még ott élő barátaink két gyereke már nagyon jól beilleszkedett, a nyelvet fél év alatt tökéletesen elsajátították, igaz ők a nagycsoportot kezdték Belgiumban, tehát nekik könnyebb volt. Habár az egyik gyereknél az elején voltak kisebb csúfolódások és kiközösítések, mert sajnos már az ekkora is gyerekek is hallanak otthon a szülőktől faji megkülönböztetésre utaló beszélgetéseket, amit bevisznek az ovodába. De ez idővel elmúlt. Egy másik ismerősöm akinek a gyereke már 12-14 éves volt, az sajnos nem tudott beilleszkedni, haza is jött és itthon tanul tovább. Ők francia részen próbálkoztak, a kislány tanult előtte franciát, de még így is kicsúfolták a kiejtése miatt, egy barátot sem sikerült találnia, nem érezte jól magát ezért hazajött. Volt még egy ismerősöm ő csak egy cserediák volt, őt nagyon kedvesen fogadták, a nyelvet is tanulta, türelmesek voltak hozzá.

Nem tudom hogy tudnád felkészíteni, mert annyira nem tudhatod mi fog rá várni. Ha szerencséje lesz, akkor befogadják a társai, és akkor a nyelvvel is könnyebb dolga lesz. A gyerekedtől is nagyban függ, milyen természetű, mennyire tud alkalmazkodni, mennyire tud szembeszállni a nehézségekkel. Talán annyit mondhatnál neki, ha barátot keresgélget, akkor nagyobb esélye lesz egy hasonló bevándorló gyerekkel próbálkozni mint egy helyi belgával. Én ezt tapasztaltam.

A pedagógusokkal amúgy nincs gond, ők segítőkészek, kedvesek, főleg ha látják rajtatok hogy ti is dolgozni jöttetek, nem úgy mint sok más, az országukba bevándorló más nép.

2013. jan. 14. 12:21
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi,hogy irtál.mi a flamand részre megyünk kortrijk környékére.a férjem már 3 éve kint dolgozik eljött az idö hogy mi is nyáron utána menjünk.bátran vágok neki az ujdonságnak de csak a gyerköcöt féltem.arra gondoltam mivel most elsös ujra kéne az elsöt ott kezdenie a nyelv miatt és a beilleszkedés végett is,de nem biztos ,hogy jó ötlet mivel karácsonykor volt 7 éves,de az is lehet berakják másodikba.nincs kint ismerös család akikkel tartani tudnánk a kapcsolatot.
2013. jan. 14. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!