Kezdőoldal » Utazás » Európa » A párkányi (Sturovo) vasútállo...

A párkányi (Sturovo) vasútállomáson mennyire tudnak magyarul a jegypénztárosok? Kiállítanak Budapest-Lvov menetjegyet?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy Szlovákiában olcsóbb a nemzetközi vonatjegy, mint Pesten és vonattal szeretnék Lvov-ba utazni.

2013. jan. 3. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A pénztárosok nem mindegyik tud magyarul. (Nem tettetik a nemtudást!) Van olyan is, aki keveset tud, de nem eleget, s olyan is, aki jól tud, s készséges is.)

Annak a valószínűsége, hogy a kívánt jegyet ott meg tud venni, szerintem nulla. Ha a Szlovák Vasutak közlekedtet oda vonatot, akkor megtudod venni egy szlovák megállóhelyéről. Azt is el tudom képzelni, hogy a magyar vonatra, de biztos, hogy nem magyar területről.

2013. jan. 3. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy adnak-e ilyen jegyet, de szinte biztos, hogy nem, A helyedben inkább a következőt javaslom: menj átszállással. A MÁV-Start a közvetlen vonatra 97 euróért árulja a retúrjegyet (jegy+hálókocsi felár, ami kötelező, lévény, hogy csak hálókocsi van). E helyett veszel egy retúrjegyet Budapestről Csapra, ez 35 euró. Elmész Záhonyba egy reggeli belföldi gyorssal, majd Záhonyból kishatárforgalmi vonattal átmész az ukrán oldalra. Csapról Lvovba megy nappali és éjszakai vonat is, valószínű, hogy csak az éjszakait éred el, de ez nem is baj, mert sokkal kényelmesebb. Erre egy jegy irányonként 45 hrivnya, ami kb. 4 eurónak felel meg, de számoljunk 5-el, ez esetben az oda-vissza út Csap és Lvov között további 10 euró, vagyis oda-vissza megvoltál 45 euróból, ami a közvetlen vonat árának kevesebb mint fele. Ha esetleg van diákod, akkor még ennél is olcsóbban ki lehet hozni a dolgot. Ha érdekelnek részletek (menetrend, diák-árak stb.), akkor kérdezz nyugodtan.
2013. jan. 3. 18:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Helló, kösz, hogy válaszoltál. Azt szeretném még kérdezni, hogy a vonaton csak ezek a nyugat-európai stílusú 1, 2 vagy 3 ágyas hálókocsik vannak, vagy van-e rajta ukrán/orosz-stílusú kupé vagy platzkart kocsi is?

A MÁV oldala szerint csak ezek a magyar,német stb. stílusú hálókocsik vannak.

2013. jan. 3. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
A Budapestről induló vonaton ugyan ukrán és orosz gyártmányú kocsik közlekednek, de ebben a nyugat-európaias 1,2,3-ágyas fülkés elrendezésben. Plackart és Kupé az ukrán belföldi vonatokon csaptól vehető igénybe, ha átszállással utazol. Amit én írtam ár a Csap-Lvov útra, az a plackartra vonatkozott.
2013. jan. 3. 20:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor úgytűnik ezzel jól le lehet faragni a költségeket. Közben felnéztem az ukrán vasutak oldalára és látom, hogy már online foglalási rendszerük is van:

[link]

Nemtudom, hogy már működik-e, vagy csak a jegyárak csekkolására jó, mert több helyen is írták, hogy mégcsak kísérleti rendszer, de megnéztem vele a platzkart jegyeket és tényleg nagyon olcsóak.

2013. jan. 3. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Nos ezzel az on-line rendszerrel az van, hogy én ősszel próbáltam vele jegyet venni, és nem sikerült. Az igazság az, hogy van egy korábbi verzió is, amivel régebben sikeresen tudtam jegyet venni, de az is évről-évre rosszabb lett, és idén már az sem működött (állandóan elutasította a fizetést azzal, hogy nem dombornyomott a bankkártya, pedig több félével is megpróbáltam, olyannal is, ami dombornyomott). Szóval nagy reményeket ne fűzz hozzá, de egy próbát megér.
2013. jan. 4. 03:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Vettem az online rendszerrel próbából egy Csap-Ungvár jegyet (10 Hrivnya körül van, nem nagy veszteség egy próbára) és elfogadta. MasterCard dombornyomott kártyám van.
2013. jan. 4. 09:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor jó, megjavították a rendszert, ezt jó tudni, mert nyár fele én is akarok arra menni, köszi, hogy kiírtad.
2013. jan. 5. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!