Kezdőoldal » Utazás » Európa » Volánbusszal melyik országba...

Volánbusszal melyik országba érdemes elmenni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 15:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy országot se tudok felsorolni, ahova érdemesebb lenne busszal menni, mint vonattal. A kényelmi szintje és a sebessége lényegesen kisebb, ráadásul az ára is kb. ugyanannyi, mint a vonaté.
2012. dec. 31. 15:46
 2/11 A kérdező kommentje:
és vonattal mit lenne ideális célba venni? :)
2012. dec. 31. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha budapesti vagy akkor a leglogikusabb célpont Szlovákia. Nincs határellenőrzés és Érsekújvár (Nove Zamky) pl. itt van egy köpésre és kétóránként indul vonat a Keletiből. Ugyanígy Pozsony is könnyen elérhető (nem szállsz le a vonaton Érsekújváron).

Bécsbe se nehéz elmenni, oda is közvetlen vonat van, szintén nincs határellenőrzés bár a jegyár, meg maga Ausztria is kicsit drágább.

Ott van Románia pl. Arad/Temesvár vagy Nagyvárad, ezekre a helyekre is megy közvetlen vonat, vagy Szerbia (Szabadka, Újvidék, Belgrád) meg Horvátország (Kapronca, Zágráb stb.), Szlovénia (ide már csak átszállásos vonat van, vagy közvetlen kocsi Zágrábon át).

Aztán ott van Ukrajna, az egyetlen szomszédos ország ahova útlevél kell. Itt könnyű eljutni a magyarok által is lakott Kárpátaljára vagy hálókocsis vonattal továbbmenni Lvov, Kijev, esetleg Moszkva felé.

2012. dec. 31. 16:03
 4/11 A kérdező kommentje:
leginkább azok a helyek érdekelnek, amik közvetlenül elérhetők. ezek közül te mindet felsoroltad. erdélyben már jártam, úgyhogy szerintem azt kihagynám most. viszont a horvátországi út elég csábítóan hangzik. esetleg jártál már ott? csak hogy milyen tapasztalataid vannak? (: a válaszodat pedig köszönöm szépen! oh, és még valami, kb milyen jegyárakkal kell számolnia, aki oda tervezi az útját?
2012. dec. 31. 16:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Horvátországban jártam már régebben, de csak a tengernél. Zágrábon csak átutaztam. Valamivel kisebb város, mint Pest, de hasonlóan szép közép-európai épületek vannak, az életszínvonal kb. ugyanaz, mint nálunk, az árak csak kicsit olcsóbbak, készülnek az EU-ba lépésre és folyamatosan drágul minden. A vonatjegy oda-vissza Budapest-Zágráb kb. 30 euró. Ha több napot is vagy Zágrábban akkor egy napot érdemes arra áldozni, hogy tegyél egy egynapos kirándulást Ljubjanába, Szlovénia fővárosába.

Szlovénia teljesen más, mint Horvátország, jobban hasonlít Észak-Olaszországra vagy Ausztriára.

Ja és azok a határhoz közeli városok Romániában, amiket felsoroltam, azok teljesen mások, mint Erdély. Egyrészt kevesebb magyar él bennük, mint Erdélyben, tehát jobban jelen van a román kultúra, másrészt a táj még jobban olyan, mint Magyarországon, viszont egyből jelen vannak a román kultúra jelei, pozitív és negatív dolgok egyaránt (kóborkutyák, sok büfé, étterem tele délies ételekkel, az autókból, házakból üvölt a diszkózene) stb.

2012. dec. 31. 16:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként távolabbi helyek közül közvetlenül elérhető még München, Zürich, Berlin, Moszkva, Varsó, Krakkó, Bukarest, Prága
2012. dec. 31. 16:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed láttán rögtön az fogalmazódott meg bennem, amit az első leírt, így már nem fárasztalak vele :)

Én személy szerint már fél óra buszúttól kivagyok, hát még határon kívülre... Vonat forever :D

2012. dec. 31. 17:11
 8/11 A kérdező kommentje:
csak egynapos utat tervezek/tervezünk. vagy most a közeljövőben vagy pedig csak a nyáron. :) horvátországot sokan dicsérik, bár nem tudom, hogy ez csak a nyári időszakban tett látogatások miatt mondják-e. a különböző országokban lévő árak annyira nem fontosak számomra, ugyanis azt a rövid időt, amit ott töltenénk, leginkább csak sétálással, a város felderítésével töltenénk. :) románia valahogy amég mindig nem keltette fel az érdeklődésem. valahogy nem az én világom.
2012. dec. 31. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Horvátországba nem lehet egynapos utat tenni, mert elég hosszú az út (6 óra) és naponta csak egy vonat van. Szerbia, Ukrajna és Szlovénia ugyanebből az okból kiesik.

Szlovákiába (Párkány, Érsekújvár, Pozsony), Ausztriába (Bécs) és Romániába (Nagyvárad, Arad, Temesvár) viszont könnyű ilyen egynapos utat tenni Budapestről.

2012. dec. 31. 17:42
 10/11 A kérdező kommentje:
akkor marad szlovákia és bécs. :) bár bécsben már kétszer voltam, viszont szerintem megunhatatlan a hely. egyszerűen imádom a nyüzsgését. és ha jól tudom, oda nem is olyan hosszú az út.
2012. dec. 31. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!