Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen lehetőségeim lennének...

Milyen lehetőségeim lennének Angliában?

Figyelt kérdés

Közgazdász vagyok, nemrég végeztem. Munkatapasztalatom lényegében nincs, 3 éves alapszakom van a Corvinuson.

Szerintetek mint közgazdász ha kiköltöznék Angliába milyen lehetőségeim lennének? Karrierre gondolok. Jobbak lennének a kilátások ill. életkörülmények, mint itthon? Azt tudom, hogy a szánalams hazai gazdasági rendszernél és a magas adóknál jobb, de mennyire utálják ki az angolok a külföldieket? Elég jól beszélek angolul, de akcentusa ugye mindenkinek van...

Kint esetleg tudnám folytatni a tanulmányaimat? Mesterszakra gondolok pl.

Nem feltétlen Angliáról lehet csak szó, az UK-ban lényegében bárhol tetszene, Skóciában van rokonom is.

Köszi!

2009. aug. 25. 19:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
A rokonod miért nem kérdezed meg?Ő jól ismeri a kinti életet és lehetőségeket.
2009. aug. 25. 19:45
 2/11 anonim ***** válasza:
nézd, mindkettő igaz amit mondasz, azaz természetesen jóval magasabb életszínvonalat tudhatsz magadnak bíiztosítani, ámde főleg a kelet-európaikat qqurvára utálják ... n amost mérlegelj, de fiatalon sztem érdemes bele vágni
2009. aug. 25. 21:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt az oldalt hátha találsz választ a kérdésedre:

www.hungariansinthecity.com

2009. aug. 25. 22:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Állj! Csak alapszakod van? Vagyis BA? Mert akkor ne is indulj ki,mert közgazdászként tuti nem helyezkedsz el. Számunkra az ott olyan mintha lenne egy érettségid egy közgazdasági szakközépből. Olyannal meg ott is Dunát lehet rekeszteni. Nem lelombozásból mondom nem is irigységből, csak a realitás szempontjából.
2009. aug. 25. 23:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Huh mennyi válasz ily kevés idő alatt:) Köszönöm!

Elsőnek: Az infokat, amiket írtam tőle tudom, de ő teljesen mással foglalkozik.

Másodiknak: Igen, ettől tartottam, de hát ilyen "táposok" mindenhol vannak, itthon is románnak néznek, mert székely vagyok...

Harmadik: Köszi!:)

Negyedik: Igen, Ba, azt is meg szerettem volna kérdezni (lehet nem derült ki egyértelműen a kérdésemből), hogy kint, vagy itthon érdemesebb-e a mesterit elvégezni, ill. kint hogyan lehet? Itthon sem nagy szám a Ba... Szóval ezzel számoltam, csak nem fogalmaztam pontosan:D Nem hiába ezt az egyetemet választottam:D

Még csak nagyon alap szinten édeklődök, kiváncsi vagyok mások véleményére is, gyűjtöm az infot minden forrásból, mert ugy az mindennek az alapja.

2009. aug. 25. 23:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mesterképzést mindenképpen kezdd el itthon, kint nagyon nagyon drága lenne, milliók, és jelentkezz Erasmusra vagy hasonló külföldi ösztöndíjra ami szakmádba is vág. Én is ezzel kezdtem és az egyetem ahol voltam később visszahívott kutatni és kint is élek már 3 éve. Igaz nem Londonban,hanem az USA-ban.
2009. aug. 26. 00:11
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

Szia

Hát nem is tudom. Azért itt kinn is érezhető hogy válség van, mondjuk nem annyira mint otthon. De most elég nehéz itt kinn elhelyezkedni. Az angolok nem utálják a külföldieket,legalábbis én nem vettem észre, 4 éve élek itt kinn. Ha közgazdászként szeretnél itt kinn dolgozni, akkor a jó angol az kevés, tökéletes nyelvtan kell. A legnagyobb gond hogy nem szivesen vesznek fel olyat akinek nincs angliai referenciája. Ezért is nagyon sokan takaritással kezdtek, diplomások is. Másrészt sztem sok pénz kell ahhoz hogy itt kinn el tudj indulni. Albérlet, kaja stb amig nem találsz melót. A továbbtanulásról nem sokat tudok.

2009. aug. 26. 09:26
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
persze, a mester-képzést mindenképpen itthon csináld meg !!!!!!!! nagyon nem mindegy
2009. aug. 26. 09:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Nehéz elindulni, lehet, hogy lekell adni a szinvonalból. Pláne, mert az első munkát nehéz megtaláni. De, nem kell egyből egy egész lakást bérelni, elég egy szoba is így lehet faragni a költségeken. Az esetek 99%ban így csinálja mindenki, aki kijön. A legnagyobb esélyed valami nagyvárosban lenne.

Tény, hogy válság van és most nehéz melót szerezni, de vannak ellenpéldák is, bár kevesebb mint pár éve. Adj neki egy próbát, gyere ki egy évre és nézz szét, ha bejött, akkor azt is meglátod majd, hogy gondolkodni sem fogsz azon hogy hol végezd el a master képzést itt vagy otthon.

2009. aug. 30. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenkép itt végezd el!!
2010. aug. 11. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!