Jonesbakery Belfast munka pékségben, valaki megy?
A hirdetés egyértelműen csalás.
Beszéltem vele 2* telefonon is.
Meg a szállásadóval is.
A weboldaluk megszűnt időkőzben,a cimen egy temetkezési vállalkozás van bejegyezve.
A regisztrációs számát is elküldte,csekkoltam nem létezik ilyen.
Majdnem bedőltem nagyon ügyes csaló!!!
KOMOLYAN:
Így néz ki egy szerződés?
Minta
Jones Bakery Contract of Employment
Dear Aniko Varga Ni number:
I am pleased to offer you a Bakery worker with Jones Bakery
This letter sets out the terms and conditions of your employment with the Company and will be a contract of employment between you an Jones Bakery , 263 Crumlin Road, Belfast, UK.
These documents represent the only such contract and any statements,whether written or
verbal ,which is not in accord with these documents,is hereby rendered null and void.
1. Position:
You will be employed as a kitchen (bakery) porter on a full time basis commencing on December 09th,2012 and you will report to the Manager or such other persons as may be designated.
2. Salary:
Your commencing salary will be 7,2 gpb per hour,paid direct into your bank account on the freeday of each week.
• Data Protection Act 1988/2003
It is the Company intention to adhere to the principles set out in the Data Protection
Acts 1988 and 2003.The Company makes every effort to ensure that employees information is maintained in a manner which is accurate,relevant,and is held securely at all times.
Under the Act,an employee is entitled to make a request to access his/her personal data
as held by the Company. Such request must be made in writing and where possible the request will be complied with within 7 days from receipt of the written request.
• Probation
Your employment will be probationary for six months. The probationary period may be extended at the Company”s discretion,but will not,in any case,exceed 1 months. Termination of this agreement within the probationary period shall be at the discretion of the Company with one weeks notice as per clause 14.
• Hours of work
The operating hours of the business are from Monday to Saturday 06.00 until 22.00.
You will be required to be flexible in this position and must be prepared to undertake such other reasonable duties as may be assigned to you by the Company from time to time.
Such duties can be outside the area of your normal work.
• Vacation and Holiday Pay
Your holiday entitlements and pay shall be in accordance with the provision of the Organisation of Work Time Act 1997 ( Holidays and Public Holidays)
The vacation year is from 1st January to 31st December and the number of days will be proportionately less for less than 12 month service. Your paid vacation will be 20 days for full time employment.
• Breaks
All breaks I . e. rest breaks,daily breaks and weekly breaks,will be in accordance with the provisions in the Organisation of Working Act.1997.Working time is defined as any time that employee is,
. At his/her place of work or at his/her employers disposal,and is carrying on or performing the activities or duties of his/her work:
Time spent by an employee on 'stand by' or 'on call' under the Act is not considered as 'working time' .
Daily rest
An employee will be entitled to 11 hours consecutive rest in each period of 24 hours. This effectively means that having completed a day's work an employee cannot report back to work until 11 consecutive hours have elapsed.
Rest Breaks
Employee cannot work for more than 4,5 hours without break of 15 minutes. If the hours of work are greater than 10 hours an employee's total rest break entitlement is 30 minutes which can include the 15 minutes break referred to above. These breaks are half paid for by the Company.
• Pension
Under the requirement of the Pensions Amendment Act 2002,you have the right to contribute to PPRSI .If you wish to avail of this right please contact your Manager to discuss the options available to you.
• Change in the terms of this contract
Change in terms of this contract or in other terms,conditions and rules of employment will be notified to you before the date of proposed change,or within one month of that date ,and will have effect with your acceptance or acquiescence.
• General
This offer is subject to evidence that you are in good health and normal references checks.
If you wish to accept this offer,please sign and return the enclosed copy of this letter.
I would like to congratulate you on your new appointment and look forward to working with you.
Yours Sincerely,
---------------------------
Manager
I Accept and Agree To All the Above Terms and Conditions of My Employment
Signed: ----------------------- Date: ---------------------
MINTA
Én ezt írtam:
Tisztelt Virág Úr.
Elnézését kérem,de megnézettem az Ön által átküldött adatokat egy ismerősömmel és az alábbi válaszokat kaptam:
Meg tudja magyarázni számomra az alábbiakat:?
1) [link] az egy ingyenes weboldalon van, hogy mikor készítették nem ellenőrizhető (wix.com ingyen oldalakat ad,) . A weboldalon nincs telefonszám.
2) A +353 előhívó Írországé. Belfast Észak-Írország, azaz Nagy Britannia. Az itt lévő telefonszámoknak +44-gyel kéne kezdődnie.
3) Google street view-ban az épület egy kétemeletes kocka egy üres telekkel szemben egy templom mellett.
4) Eszerint a címen egy temetkezési vállalkozás üzemel: [link]
5) Eszetint is: [link]
6) Meg eszerint is: [link]
7) Itt tudsz uk company registration numberre keresni: [link] . A megadott szám egy karakterrel hosszabb mint ami befér a rublikába. Próbáltam kötőjel és betű és mindettő nélkül. Ismeretlen.
Ő meg ezt válaszolta:
Ha Önnek ilyen tájékozott ismerősei vannak, akkor miért nem vele intézi az állását!
Igen a kriptába sütjük a kenyereket azaz nappal hanvasztanak éjjel meg kenyeret sütünk... (temetkezési vállalkozás a szomszédunk, kéri a számát?)
Kérem intézze el a szállását vagy egyszerübb kérje meg az ismerősét adjon egy NI igazolást és akkor tudom alkalmazni!
1 weboldalon van telefonszám... Ordering menübe
2 ingatlan ügynökséget felhívhatja
3 szigeten működik a Linka mobil szolgáltató aminek egységesen ez az előhívója
Összefoglalva csak akkor alkalmazom Önt , ha elintézte a szállást tájékoztatom Andrew urat is, hogy ne fogadja be az utalását! Csak akkor alkalmazom, ha Ön intézi a szállását, valamint az igazolást az NI papírhoz!
Természetesen ha ez megvan megveszem a jegyet Önnek!
Cégem és családom valamint Andrew úr nevébe is kikérem a vádakat!
Részemről tisztázva... jah a pék üzem kék és szürke színű épület!
Üdv János
NO COMMENT
Ez sem gyanús?
Több levelet váltottunk már és telefon beszélgetés is nem egy történt! Nem tudom és nem is akarom megelőlegezni mind a kettőt ezt elmondtam Önnek is telefonba az okokat is!
Én megbízok mindenkiben de senki ne várja el látatlanba, hogy mindent megelőlegezzek! Az, hogy inkasszó került a számlára még meg lehet oldani mondjuk feleség, barát stb számláról Andrew úrnak teljesen mindegy honnan jön az igazolás!
Ha anyagi gondot jelent és terhet Önnek egyetlen köztes megoldást tudok amit megtettem kis pénzű munkatársaknak, ha látom hogy legalább a felét elutalta Andrew urnak akkor minden további nélkül a másik felét a jegyel együtt megelőlegezem!
Hétfői nap még belefér!
Remélem tudtam segíteni
Üdv János
Ezt MA találtam egy fórumon, KÍSÉRTETIESEN hasonlít....
-telefonszám írországi nem pedig észak-ír állítólag,
- kell valóban a magyar TB, Adóazonosító,Személyi ig. másolata a csekkeléshez (talán CRB-hez?), hogy dolgozhassak UK-ban (Észak-Írországban)?
-miért kell 1-2 nap alatt(hétfőn kaptam a jó' hírt) a scannelt adatok leadása, repjegy rendezése előre, míg személyes találkozó, előszerződéskötéssel egybe kötve csak indulás előtti napon, 29.-én.
-az órabér is meglepő, de lehet csak nekem. Mosoly
Beszéltem az illetővel, rendkívül magabiztos, mondhatni minden hihető és túl szép. De épp ez a baj...
Várom véleményetek, segítségetek!
NAGYON SÜRGŐS LENNE KIDERÍTENI!
A levél amelyben Észak-Írországba Nursing home-ba elvileg' állást nyertem volna:
'Köszönettel vettem jelentkezését , az alábbiakba küldöm Önnek X O Y Hr igaztagó úr által össze állított részletes tájékoztatót!
Az idősek otthona Belfast külvárosába található festői környezetbe egy tó mellett! 96 szobás jelenleg telt házzal üzemelő otthon mely nemrégiben egy nagy fejlesztésen esett át bővítéssel együtt! Jelenleg több Magyar valamint Ukrán alkalmazott dolgozik itt!
Felhívom figyelmét, hogy a szerepem a munkaleírásban mind tolmács, mivel én is itt dolgozok ennél a vállalatnál immár 6 ik éve, részleg vezető, Hr asszisztens!
Kérem Önt, hogy amennyiben elolvasta a tájékoztatót és az abban leírtakkal teljes mértékben egyetért a Szerdai napig legyen szíves vissza jelezni részünkre telefonon az alábbi számon, ugyanitt felteheti esetleges kérdéseit magyar nyelven: +353876056635!
Csak akkor tegye meg és vegye újra fel velünk a kapcsolatot ha minden egyes pontjával egyet ért! Nagyon sok a jelentkező, és elsődlegesbe igen jelentősen szűrtünk valamint csak 20 embert alkalmazunk így nem szeretnénk ha a későbbiekben az nem kapna munkát aki esetleg mindent megtenne hogy kijöjjön dolgozni!
A vállalat ezt a tájékoztató anyagot személyesen Önnek szánta, egy harmadik személynek történő továbbításához nem járul hozzá!
Cím:The Wilson Ltd
16 Antrim Road
BELFAST
BT15 2AA (MAP)
County Antrim
Munka leírása kategorizálva!
Mindenkinek heti 40-42 órát kell dolgozni!
Beteg ápolók:
Heti 40 óra munkaidő idősek szakszerű ellátása segítése orvosok segítése
Nyelv tudás híján vagy alap angollal az első időszakba csak segéd munkát végeznek
Betanulási időszakba a fizetés 8,6 font/ óra betanulás időszak után angol mellett 9,8 font / óra
Beteg hordók:
Betegek szakszerű szállítása segítése az épületen belül
Betegek szállítása korházakba ellenőrzésre kezelésre sofőr kíséretébe
Fizetésük 8,6 font / óra
Takarítók:
Napi színtű takarítás szobákba valamint az épületbe
Egyénileg beosztva ágynemű cserére szoba szervizre
Konyhai kisegítő munka
Fizetésük: 8,6 font/ óra
Gépkocsi vezetők:
Betegek szakszerű szállítása korházakba ellenőrzésre valamint kezelésre
Napi színtű szállítás szennyes mosására a mosodába (15 mérföldre található)
Anyag mozgatása létesítményen belül
Kertész, konyhai kisegítő:
Kert terület napi szintű karbantartása, fűnyírás, tó körüli park tisztán tartása
Konyhai munkán a szakácsok maximális kiszolgálása, mosogatás (géppel)
Fizetés: mindenkinek nettóba értendő mely már adózott összeg tehát ennyit kap kézbe! Fizetés minden pénteken banki átutalással történik itteni Bank számlára melyet mindenki köteles nyitni mikor kiérkezett. Ebbe segítünk mindenkinek!
Szállás: 2 ágyas szobákba történik az elhelyezés mely teljesen felszerelt térítés mentes pároknak teljesen ideális újélet kezdéshez. Szállás teljesen felszerelt főzési, mosási lehetőség, tv Internet, zuhanyzó wc. Szállás díja 40 font/ hét mely összeg a fizetésből levonásra történik!
Étkezés: Napi 2 étkezést biztosítunk egy reggeli valamint egy ebéd mely szabadon választható a napi menüből térítés mentes!
Angol nyelvtanulás: Mindenkinek kötelező a munkáltató által biztosított heti 3 nap esti órákba részt venni az angol nyelvtanfolyamon melyet én tartok térítés mentesen!
Engedélyek: Munkába álláshoz szükséges az itteni engedélyek kiváltása mely egy elővizsgálat után történik meg ,hogy kaphat e munka vállalási engedélyt az országba! Ez eddig nem okozott gondot kivéve ha nem követett el semmit az Egyesült Királyságba! Ellenőrzéshez szükségünk van az alábbiakra: személyi igazolvány másolata lakcím kártya nélkül, adószám valamint tb szám. Ellenőrzési procedúra egy órát vesz igénybe amennyiben pozitív akkor elintézzük az engedélyeket térítés mentesen!
Találkozó: Személyes találkozó Április 29 Vasárnap lesz Budapesten jómagam és sir X-el mely helyszínről és időpontról későbbiekbe tájékoztatom!
Kiutazás: Április 30 án történik repülővel Budapest Ferihegy 2 indulással érkezés Dublin onnan busszal tovább érkezés Belfast szálláshelyre! Együtt utazunk vissza szervezetten! Aki vidékről jön fel a találkozóra, és igényt tart annak egy éjszakára biztosítunk szállást Budapesten.
Repülő jegy: repülő jegy vásárlással kapcsolatba az alábbi két opció közül választhat
1: Vállalja a 80 euro letet költséget melyet ,miután elküldte az okmányait és le ellenőriztük vállalat számla számát és arra átutalja a 80 euro letetet melyet kiutazáskor vissza fizetünk!
A repülő jegyeket minél előbb vásároljuk meg mivel minél közelebb az utazás időpontja annál drágább. Viszont ha a munkáltató lemondja az utat 80 EUR az átírás és lemondás költsége a repülő jegynek.
Átutalás után nem varjuk meg az összeget mert annak átfutási ideje több mint 4-5 nap így elég ha elküldi részünkre a tranzakció számot és megvesszük a jegyet és az igazolást elküldjük mailbe melyet ki kell nyomtatni!
2: Ön vásárolja meg a repülő jegyet a www.airlingus.com oldalon valamint repülő társaságnál Április 30 időpontra! Ebben az esetben csak akkor adjuk be az engedélyeket ha a vásárlást igazoló emailt elküldi részünkre es a booking azonosítót le ellenőriztük! A repülőjegy költséget ugyanúgy vissza fizetjük ki érkezéskor!
KÉRJÜK AZ OKMÁNY ELKÜLDÉSEKOR MINDEN FÉLE KÉPPEN JELEZZE MELYIK MEGOLDÁS MELETT DÖNT!!!
Kérem tisztelettel, ha egyet ért és elfogadja a fent leírt feltételeket az alábbi időpontokat szíveskedjék betartani!
Okmányok Scennelt másolat elküldési határideje: Kedd este!
Ellenőrzés után sikeres vissza jelzés esetén, ha az utalást választja határideje: Szerda-Csütörtök!
Ha a repülőjegy vásárlás mellett dönt igazolás elküldése Csütörtök este!
Részünkről az alábbi időpontok tartandók:
Engedélyek beadási ideje: Péntek
Repülőjegyek elküldése: Szombat-Vasárnap
További tájékoztató: jövő hét Kedd !
Bármi kérdése felmerül a fenti tájékoztatóval kapcsolatba kérem vegye fel velem a kapcsolatot az ismert elérhetőségen!'
Kedves Izabella,
Először is engedje meg, hogy Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánjak Önnek és szeretteinek. :-)
Köszönettel vettük jelentkezését az alábbi hirdetésünkre, melyre első körben kiválasztásra került. Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban kérdése merülne fel, várjuk azt e-mailben vagy telefonon, kérésére visszahívom: workinfo@groupmail.com, +353899676094, István Szallai tolmács, HR asszisztens.
Kérem Önt, hogy a levelem elolvasása után szíveskedjen vissza jelezni, hogy elfogadja-e az állást avagy nem, mivel nagyon sokan vannak, akik nem gondolták komolyan a külföldre költözést vagy időközben munkát találtak.
Vállalatunk a Lakeland cégcsoporthoz tartozik jelenleg a Belfasti Üzemünkbe keresünk alkalmazottakat!
Pritchitts (Manufacturing Site)
46 Belfast Road
Newtownards
County Down BT23 4TU
Northern Ireland
Tej feldolgozással foglalkozunk ,tej termékek, sajtok gyártásával!
Munkaidő: hétfőtől- szombatig három műszakban 08:00 – 16:00, 16:00 – 24:00, 24:00 – 08:00, esetenként vasárnapi beosztással is, mely tartalmaz 30 perc ebédszünetet és 2×15 perc szünetet. A munkaruhát és a cipőt a cég biztosítja. Túlórára van lehetőség.
Fizetés 7,2 font/ óra minden ledolgozott óra után. Az összeg nettóban értendő, melyet minden héten pénteken utal a cég saját névre szóló bankszámlára. Bankszámlanyitásban szükség esetén segítünk. Első munkanap január 29. kedd, az intézmény bemutatásával, valamint a munkafolyamatok betanításával kezdünk, bankszámla nyitás.
Angol nyelv ismerete nem szükséges, mivel a betanítás magyar nyelven történik. Lehetőség van a városban angol nyelvtanulásra, beiratkozásban nagyon szívesen segítünk. Viszont idővel érdemes fejleszteni az angol nyelvismeretet, mert az itt lakók szeretnek beszélgetni a gondozóikkal.
Szállás: 2 szobás lakásokba történik felszerelve mosógéppel zuhanyzóval melynek költsége heti 65 font/fő melyet készpénzbe kell fizetni a szálló recepción minden héten hétfőn!
Szállás és a gyár között a cég biztosítja a szállítást! Szállást lefoglalom Önöknek kifizetve az első heti díjat mely 65 font melyet kiérkezéskor kifizetnek nekem !
Hazautazás igény szerint 2 havonta lehetséges, előre egyeztetett időpontban, max. 5-6 napra. A hazautazás önköltséges.
A szerződéskötés Magyarországon történik január 26-27. között egy előre egyeztetett időpontban, itt adjuk át mindenkinek az NI kártyákat is. A szerződés angol nyelvű, de egy hivatalosan magyar nyelvre lefordított példányt küldünk e-mailben mindenkinek a találkozás előtti napon.
Kiutazás: Mivel nincs közvetlen járat Budapest és Belfast között, párizsi vagy londoni átszállással tud repülőjegyet foglalni, miután leellenőriztük, hogy vállalhat-e munkát külföldön. Amennyiben január 28. hétfő 10:10-kor Budapestről Belfastba induló AF 4053 járatra foglalja le a repülőjegyét, mi is akkor utazunk vissza. Ha megérkeztünk a repülőtérre Belfastba onnan busszal utazunk tovább a szállásra.
Anyagi nehézség esetén cégünk meg tudja Önnek vásárolni a repülőjegyet, amit később levonunk a fizetéséből, ebben az esetben számlát kérünk a vállalkozás nevére, mert el tudjuk számolni költségként. Repülőjegyet csak annak áll módunkban vásárolni, aki vállalja a 80 euros letéti díjat, melyet a cég számlájára banki átutalással elutal arra az esetre, ha időközben bármilyen ok miatt meggondolja magát és át kell írnunk a repülőjegyet más munkavállaló nevére. Természetesen ezt a letéti díjat (átírási költséget) megérkezésekor visszafizetjük.
Amennyiben nem dolgozott még az Egyesült Királyság területén, néhány információ a munkavállalással kapcsolatban:
Az Egyesült Királyság területén munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási szám (National Insurance Number, röviden NI szám), csakúgy mint az magyar TB szám, személyre szól. Erre a számra fizetjük, mint munkáltató a TB járulékot (National Insurance Contribution), és szükség van rá a helyi Munkaügyi Hatóságnál (Department of Work) vagy az Adóhivatanál (H M Revenue and Customs), orvosi ellátásnál vagy segély igénylésnél. Az NI szám megléte nélkül nem vállalhat munkát az Egyesült Királyság területén. Az NI számot a helyi Munkaügyi Központnál lehet igényelni, személyesen a munkavállaló vagy a munkáltató. Az igényléshez az alábbi adatokra van szükség, valamint lakcímigazolásra, hogy állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik az Egyesült Királyság területén:
Név, születési dátum, hely, személyi igazolvány szám, anyja neve, adó- valamint TB szám! Erdélyben élőknek a román személyi igazolvány fényképes másolata is szükséges.
A lakcímigazolást intézményünk állítja ki mindenkinek.
Amennyiben szimpatikusnak találja az itt leírtakat és szeretne intézményüknél dolgozni, várjuk mielőbbi visszajelzését, valamint a szükséges adatokat az NI szám igényléshez (Név, születési dátum, hely, személyi igazolvány szám, édesanyja neve. Erdélyben élőknek a román személyi igazolvány fényképes másolata is szükséges az igényléshez) legkésőbb január 15. kedd estig. Leellenőrizzük, hogy nincs-e akadálya annak, hogy NI számot igényeljünk (pl. nem áll-e nemzetközi körözés alatt, nem volt-e korábban NI szám igénylése, vagy egyéb akadály). Kérem, adatai elküldésével egy időben jelezze azt is, hogy Ön vagy mi vásároljuk meg a repülőjegyét.
Utalás cég bankszámlára történik melyet kiérkezéskor vissza kap!
Bármilyen kérdés esetén az alábbi számon elérhető vagyok.
Üdvözlettel,
István Szalai
HR assistant & interpreter
+353899676094
szerintetek?
kértünk tájékoztatást és mintha mennénk tovább.szerintem ez mind egyforma.
Kedves Izsabella és Ferenc ,
leellenőriztük adatait és nincs akadálya, hogy NI számot igényeljen és munkát vállaljon az Egyesült Királyság területén. Az NI szám igényléséhez szükségünk van még továbbá a lakcímigazolásra, amit intézményünk vezetője fog kiállítani azon munkavállalók részére, akik repülőjeggyel rendelkeznek.
Amennyiben ezt önállóan intézi, kérem legkésőbb január 17-ig küldje el a kapott repülőjegy igazolást nekem e-mailben. Ezután az intézményvezető kiállítja a lakcímigazolást, amivel el tudom indítani az NI szám igénylést, ami szükséges a szerződéskötéshez.
Ha úgy kérte, hogy mi vásároljuk meg a repülőjegyét, kérem legkésőbb január 17. csütörtök 16 óráig utalja el a letéti díjat (80€) a Pritchitts (Manufacturing Site) számlaszámára, valamint az utalás igazolást az email címemre mert nem várjuk meg, hogy megérkezzen az összeg.
Legkésőbb pénteki napon elindítjuk az NI szám igénylést és megvásároljuk a repülőjegyeket és küldöm e-mailben az igazolást, amit utazáskor be kell mutatni a repülőtéren az útlevéllel vagy a személyi igazolvánnyal együtt, ezért kérem azt nyomtassa ki.
A repülőjegy igazolással egyidőben küldöm a lakcímigazolást is és egy részletes tájékoztatót az itteni életről, árakról, mit érdemes magával hoznia, tudnivalókról, valamint a magyarországi találkozó helyéről és időpontjáról. Ha bármi kérdése van, állok rendelkezésére.
Banki adatok:
IBAN: IE17IPBS99071621139737
BIC: IPBSIE2D
SZAMLA TULAJDONOS: Pritchitts
SZAMLA VEZETO FIOK NEVE: Permanent TSB
SZAMLA TULAJDONOS CIME: 14 Churchill Road, Belfast, Ireland, UK
ORSZAG: IRELAND
Arra kérem, hogy a megadott határidőket a lehetőségekhez mérten tartsa be, mivel mindenkinek egyszerre intézzük a hivatalos ügyeket.
Üdvözlettel,
Szallai István
HR assistant & interpreter
+353899676094
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!