Kezdőoldal » Utazás » Európa » Párizsba utazok a barátnőmmel,...

Párizsba utazok a barátnőmmel, de még soha nem ültünk repülőn. Mire kell számítanunk?

Figyelt kérdés
A rokonai és több családtagja is ott él,ők vettek nekünk jegyet neten. Azt mondták,hogy csak kis táskát vihetünk. Azaz kézipoggyász? Az 6 napra elég kevés cucc! És sminkeket fel tudunk vinni benne? Parfümöt? Hajvasalót? És ha már megvették a jegyet és mégis akarunk vinni poggyászt akkor azt utólag a reptéren már nem tudjuk kifizetni? És a telefont lehet használni repülő üzemmódban?
2012. nov. 22. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha nem nevezed meg milyen társasággal mész akkor nehéz segíteni!

A biztonsági szabályok ugyanazok minden társaságnál, abban enélkül is könnyű segíteni, de a poggyász méret és súly szabályok társaságonként eltérőek, tehát jobb lenne ha megmondanád, hogy melyik légitársasággal mentek.

Parfümöt és egyéb folyadékot vihetsz, de csak max. 100ml-es edényben. Nézd meg mi van a parfümödre írva, ha 100ml vagy kisebb üvegben van akkor viheted. Sminket, kisollót, sőt még bicskát is vihetsz ha jól tudom 6cm-es pengehosszig.

Folyadékot egyenként max. 100ml-es tartályban vihetsz, abból is összesen max. 1 litert. Tehát gyakorlatilag vizet se vihetsz át a biztonsági ellenőrzésen.

Üres üveget azonban igen!

Én így szoktam: átviszem az üres üveget és a terminálban bent megtöltöm vízzel. Aki a vizet nem szereti az vihet valami italport is akár. Vagy lehet ott is venni a reptéren, jó drágán.

Ha nincs feladott csomagod de szeretnél akkor azt is lehet, külön díj ellenében. Valószínű, hogy olcsóbb ha nem a reptéren kéred ezt a lehetőséget hanem még előtte, neten adod hozzá a foglaláshoz. Persze reptéren is lehet, csak kétszer annyiba kerül.

2012. nov. 23. 00:03
 12/16 A kérdező kommentje:
én sem tudtam! wizzair-rel.
2012. nov. 25. 14:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Az szívás!

Ugyanis ők már oda kézipoggyászt sem nagyon engednek felvinni, csak icipicit, így egy nagyobb hátizsákért is fizetni kell, hiába kézipoggyász.

Ha ők megvették a jegyet, akkor tudni kell, hogy milyent vettek:

1. kisméretű kézipoggyászos, ez nem valószínű, mert abban szinte semmi sem fér bele

2. normál kézipoggyászos - ez a valószínű, de akkor ügyesen kell pakolni, és pár (már leírt cuccot otthon kell hagynod)

3. böröndös - ekkor sokmindent vihetsz a böröndbe

Ez van a honlapjukon!

"1. Kis méretű kézipoggyász:

- Amennyiben a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t, úgy azt utasaink díjmentesen felvihetik a gépre. A kézipoggyásznak be kell férnie az utas előtti ülés alá.

2. Nagy méretű kézipoggyász:

Amennyiben a kézipoggyász mérete meghaladja a kis méretű poggyászra meghatározott méretet, de nem nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm, úgy 2750 Ft díj ellenében lehet a gépre felvinni. A poggyásznak be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe. Az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a felső poggyásztartó rekeszbe. "

2012. dec. 3. 00:40
 14/16 anonim ***** válasza:
A nagyméretű kézipoggyász is lehet természetesen börönd, amikor böröndöst írtam, akkor a feladott poggyászt értettem azalatt, ami a nagybörönd, és nem a kézipoggyász méretébe beférő kisbörönd.
2012. dec. 3. 00:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Párizs és wizzair azok ellentétes dolgok, ugyanis a wizzair nem jár párizsba. Nem esetleg Ryanair?
2012. dec. 3. 13:07
 16/16 anonim ***** válasza:
A kétféle kézipoggyász csak a Wizzairnál van. A többinél csak egyféle van. A repülőjegyen rajta van a légitársaság neve, egyszerűen csak meg kell nézni a honlapjukat, hogy a böröndöd megfelel-e a kézipopggyász méretének. Centimétered van otthon.
2012. dec. 3. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!